КТ "Подкрепа" поема курс към национална стачка

КТ "Подкрепа" поема курс към национална стачка
Ръководството на синдиката КТ "Подкрепа" обяви, че препотвържадава решението си да бойкотира тристранния съвет на всички нива, и упълномощи Националния си стачен комитет и Изпълнителния си съвет да предприемат всички необходими действия за провеждането на ефективни национални протестни действия, в т.ч. и национална стачка във всичките й форми. Причините за решението на синдиката са отказът на ръководството на БДЖ да преговаря със стачкуващите работници и решението на правителството да повиши пенсионната възраст между първото и второто четене на Закона за бюджета за 2012 г.
<p>Според КТ &bdquo;Подкрепа&ldquo;&nbsp; има едностранен отказ и погазване на поети и подписани ангажименти от страна на правителството в Споразумението между синдикати, работодатели и държава за пенсионната реформа в България. В своя декларация синдикалистите наричат&nbsp; незаконно внасянето на промени чрез Закона за бюджета между първо и второ четене, променяйки възрастта за пенсиониране на първа, втора и трета категория труд без наличието на солидни аргументи, както и предварително разглеждане на промените в НСТС, заобикаляйки го чрез група народни представители от ГЕРБ.</p> <p>В декларацията се казва още: &bdquo;Решението за отнемане на добавката за прослужено време (клас) чрез ПМС от 23 ноември чрез въвеждане на новата система за заплащане на труда, целяща намаляване доходите на населението; нежеланието за преговори и тяхното протакане със стачкуващите железничари от страна на държавата чрез нейните представители в БДЖ и министъра на транспорта, доведоха до ескалиране на стачните действия от страна на законно стачкуващите железничари. С тези действия ръководството на БДЖ и държавата целят отнемане на социални и трудови права и водят до умишлен фалит на БДЖ; незачитането на волята на българските избиратели, изразена чрез многохиляден протестен митинг пред Народното събрание на 30 ноември 2011 г., е поредното доказателство за несъобразяването на управляващите с целите и желанията на българския народ.</p> <p>Синдикатът призовава всичките си регионални и професионални структури чрез медиите, както и с директни срещи с народните представители от партия ГЕРБ във всеки избирателен район публично да изразят своето несъгласие и възмущение&nbsp;от действията на управляващите, целящи отнемане на трудови и социални права, и в крайна сметка, влошавайки и без това тежкия живот на българина.</p>

Коментари

  • Идиот

    07 Дек 2011 19:03ч.

    Крайно време беше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    07 Дек 2011 20:03ч.

    Подкрепям и да се даде гласност за дата, час и място! Стачката трябва да е за цялостната политика, ако може да се нарече такава, на управляващите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУТРИЛАНДИЯ

    07 Дек 2011 20:17ч.

    ДА ИЗРИТАМЕ МИЛИЦИОНЕРО-МУТРЕНСКАТА СБИРЩИНА ГРОБ ОТ ВЛАСТТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гого

    07 Дек 2011 20:38ч.

    Най-после нещо добро за българите - браво на "Подкрепа"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУКИ

    07 Дек 2011 23:15ч.

    Кажете кога и къде и ще излезем! Стига вече управление на ГРОБ.Против сме антинародната им политика за затриването на народа ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Командващ парада

    07 Дек 2011 23:30ч.

    Здравейте другари комунисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиот

    07 Дек 2011 23:56ч.

    Командващият парада май е сбъркал и поделението и времето... Не е ли по-разумно да се гледа в бъдещето, а не постоянно да се връщаме в миналото? Разбира се, че миналото не трябва да се забравя, но когато постоянно се използва за оправдание безхаберието и некадърността на сегашните управници, втръсва... Но те явно не могат без плашила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум

    08 Дек 2011 4:31ч.

    Да се твърди, че който протестира срещу диктата на наглата милиционерска партия ГЕРБ, е комунист, е възможно най-противната и тъпа тактика, примитивно замислена от служителите на Цецо за сугестия по форумите.\r\nДа си припомним само как милиционерският син Борисов, член на БКП и завършил омразната школа на ДС в Симеоново, е бил подставен в да служи на мръсната червена екскомунистическа престъпна мафия в мутренските групировки, чиито масовки бяха организирани директно от службите за сигурност, сетне бе избран най-внимателно от същите тези служби да охранява правешкия диктатор като най-сигурния и проверен, верен на ДС човек. После го видяхме в редиците на продалия се съратник на БСП Симеон, видяхме как последният внимателно подготви шемента кариера на правешкото вече момче, после видяхме как правешкият клан в лицето на шефа на Лукойл му измайстори победата, а няма и месец от заявлението на мушморока с писклим глас Плевнелиев, че ще гради съюз с Русия...\r\nНай-доброто, можещо да разкара феодализма на ГЕРБ е национална стачка, самият маймун Бойко няма какво да губи - приятелката му вече е натрупала близо половин милиард евро, повече няма откъде да се краде и Дянков стига до най-просташката методика - да стриже до кожа омцете и да ги кара да работят без пари до гроб.\r\nНай-вероятно някой ще застреля Борисов в най-скоро време, просто е неизбежно това събитие, този псевдофеодал наистина влече страната ни в дивото минало на военнокомутистическия произвол - държавна власт + култ + милиционери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи