Костов пак обиден! Този път, защото не го питат за нищо

Костов пак обиден! Този път, защото не го питат за нищо
Лидерът на ДСБ Иван Костов изрази разочарованието си от отношението на ГЕРБ към Синята коалиция и разкритикува правителството за това, че не е направило пробив по отношение на усвояването на еврофондовете. Според Костов до момента управлението на Бойко Борисов е демонстрирало само добри намерения, но не и воля за реформи.С изявата си, лидерът на ДСБ, потвърди тезата, че е поставен в изолация от Бойко Борисов.
<p>Костов коментира и новите промени в кабинета, като похвали избора на Николай Младенов и Аню Ангелов, но <strong>беше скептичен по отношение на кандидатурата на Илиян Михов за вицепремиер.</strong> Според Костов, Михов има качества, но не е подготвен да управлява в българските условия, а идеите му за реформа на Валутния борд са опасни за финансовата стабилност на страната. Вчера, самият Михов декларира, че няма да пипа борда.</p> <p>Подобно на лидера на СДС Мартин Димитров, <strong>Иван Костов остро разкритикува подкрепата на правителството за кандидатурата на Меглена Плугчиева за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие. </strong>Той се аргументира с това, че Плугчиева не е подготвена за поста и не е дясна кандидатура. Според Костов с подкрепата за Плугчиева, която беше вицепремиер отговарящ за усвояването на еврофондовете в кабинета на Сергей Станишев, <strong>Бойко Борисов се отказва да търси отговорност от бившите управляващи. </strong></p> <p>Наред с кандидатурата на Плугчиева, Костов коментира и номинацията на Кристалина Георгиева за еврокомисар. Според него, <strong>Георгиева е компетентна, но е с леви разбирания и това е била причината да бъде така радушно приета в средите на БСП.</strong> Припомняме, че Кристалина Георгиева, също като Костов, по време на комунистическия режим е завършила и преподавала политикономия, като <strong>по това време дори е работила в САЩ. </strong></p> <p>Въпреки острите си критики към управлението на ГЕРБ и кадровата политика на Борисов, председателят на ДСБ декларира, че <strong>формацията му ще подкрепи промените в състава и структурата на кабинета.&nbsp; </strong></p>

Коментари

  • serafimova - чудесна новина!

    22 Яну 2010 17:57ч.

    дано да е вярна... да се разсърди и да замълчи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Яну 2010 18:13ч.

    Да, дано да замълчи, та да не се вижда, че нито еврофондовете се усвояват, нито нещио сериозно срещу престъпността се прави, нито ББ прави нещо срещу престъпниците Станишев и Доган, а преспокойно си назначава кандидатури на мафията, като тази на Желева, Плугчиева и т.н. Следващото пропадане ще е съвсем скоро, изглежда. След като за кой ли път комунидите ще поограбят изкукуригалите избиратели ала Серафимовки я чрез &quot;хлабав&quot; борд, я чрез плътно сътрудничество с Путиновците, които имат голям опит в тези дейности. Изобщо да живее &quot;Синьо-червената мъгла&quot;, както беше казал вече един герой на ДС-мафията. Удобни десни, няма що, точно според виждането на Ченгеджийницата. И на Дачков, разбира се, т.е. А.Петров. Вие си го знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СД

    22 Яну 2010 19:35ч.

    Дачков вече си смешен с писанията си за Костов.Ясно е, че се върви към замазване на отговорността на предишните правителства

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !

    22 Яну 2010 19:38ч.

    Михов бил нямал опита така заключава др.Костов. Е, няма как да не се съгласим с него. Другаря Костове ПИОНЕР по създаването на ОЛИГАРХИЯТА и олигархическите връзки в държавата. Достатъчно е кръгът &quot;ОЛИМП&quot; как се роди, кои са лицата, какво отщипаха от държавната трапеза, как обогатиха ТЕ, фамилии и братовчеди за сметка намилионите и друго не е необходимо дасе пише.Вместо да се покрие и по вече необажда той нагъл.Безсрамие му се нарича това.Хората може днес да са моного бедни но нека бъде сигурен, че не ядат доматите с колци,както вероятно той си мисли. 007!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dr Stefan Slavchev,Dortmund,BRD

    22 Яну 2010 21:04ч.

    ДРЕБНИ МАНИПУЛАЦИИ Нека да не пробутваме разсеяно малки неточностти. Просто не е нужно. ДСБ,към която партия принадлежа , и без това стои много зле на политическия хоризонт. Иван Костов е преподавал,но не е ЗАВЪРШИЛ като другарката Замуърлдбанк политикономия. Костов беше през последните 20 г. на авансцената и всяка негова стъпка е била публична. Ако от архивите изскочи някаква обвързаност на и без това лявата Кристалина Георгиева с въпросните Служби ,един нов скандал вече ще дойде прекалено много. За да бъда максимално честен ще добавя,че изобщо не ми харесва разкрачената позиция на моята политическа сила относно недоразумението ,наречено Р.Желева(не се представила добре,ама нас никой не ни е питал,ама нали сме десни и трябва да стоим зад нея).И мене никой не ме е питал,ама АЗ НЕ СТОЯ ЗАД НЕЯ. Миналата вечер гледах твърдолинейника Светльо Малинов - безкрайно интелигентен и добре ориентиран момък.Той беше обаче на пълно безсилен в ефтинджийския театър да ни докаже как ние българите е трябвало все пак да застанем зад нашата кандитатка(която и да е тя? Желева? Бокова? Мара от Бусманци? Магарицата Лалка от Н-ското текезе?). Подобни матросовщини прилягат повече на една друга партия(Есть такая партия!). Интересно защо,когато става въпрос за безпринципност, се пропуска поредния лупинг на банкянския Крал-слънце. Веднъж абортира Меглена Кунева като кандидат за еврокомисар,защото преди изборите се била вписала към чужда Нему политическа сила(в момента не се сещам точно коя ;Кунева-Пръмова,към която за разлика от г-н Дачков и д-р Ник Михайлов ,никога не съм хранил и капка симпатия,също доста си похойка по разни партии). Сега взема една твърда комунистка като Плугчиева,защото била безкрайно талантлива лесовъдица,от която безпроблемно щяло да стане точно толкова кадърна банкерица,а партийната принадлежност нямала значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova до 007 - липсвахте ми

    22 Яну 2010 22:35ч.

    :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Boril

    23 Яну 2010 0:46ч.

    Dachkov i Glasove vse po-ozlobeni. Shtot na nikoi ne mu puka za balvochite, koito pishat.Nai-malkoto na Kostov.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мозер

    23 Яну 2010 3:38ч.

    Абе и да го питат се съмнявам, че ще произлезе нещо добро и полезно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova - а новината вярна ли е?

    23 Яну 2010 20:19ч.

    glasove@com обяснете кой е Иван Йорданов Костов и как така ББ го е изолирал от власта .. а кой е Валентин Златев и каква е нишката Костов-Лукойл-Златев-ББ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E,serafimova...,

    23 Яну 2010 23:27ч.

    такива слова са много затрогващи ама чак пък толкова...? 007 не е фин човек,много директно цепи нещата, а това не се гледа с много добро око и не прави добро впечатление особено за хората от нежния пол...Друго си е човек да мълчи, изчаква нещата и изтънчен манталитет...Те са пробивните... Бре то имало и изключения.Благодаря! 007!.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova до 007 - директният изказ си е съвсем

    23 Яну 2010 23:54ч.

    по американски и затова Дянков стресира ориенталската ни хипокризия; по мое мнение пробивни и унас са роднините.. и моля моля..съвсем наистина..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костовист

    24 Яну 2010 0:52ч.

    Уважаеми читатели, днес проблем България е проблема с неусвоените еврофондове,мафията,бедноста-кажи ми,бедни ми Дачков-защо мълчиш срещу тези пороци на бългаската действителност ? Аз знам,понеже си продажна душа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами Костовист,

    24 Яну 2010 1:24ч.

    кръгът ОЛИМП не е ли мажфиябе? Ами кебабчията банкер на СИБАНК СЛАВЧО ХРИСТОВ кой го избра и на кой е човек. Нали = Есента на 1996г.,в ресторант &quot;Олимп&quot; се събира за първи път официално елитът на СДС във връзка с финансирането на президентската кампания на Петър Стоянов. На срещата (&quot;тайна&quot; вечеря организирана от Марио Тагарински) с представители на едрия бизнес присъстват Красимир Стойчев, шефът на СИК Красимир Маринов (Големия Маргин), Евгения Калканджиева и др. Събитието легитимира ресторанта и неговия собственик като част от атрибутите на новата власт. ================================== Ма туй що го забравяш бе Костовист? Боже serafimova колко народ ходи и лъже с лопата да ги ринеш нямат изриване.Бе надминаха по лъжа и най дъртите цигани бе хубава българко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova до 007 - убеди ли се, че ми липсваш

    24 Яну 2010 1:52ч.

    не е истина как бликат идеологеми комунизъм, империализъм ..да се чудиш 2010 ли сме или 9.09.1944 и никой не мисли..не живеят ли в калта, не мръзнат ли, та само пишат по форумите ние сме сини, червени, гербери ..и?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..и?!,

    24 Яну 2010 4:18ч.

    какво serafimova?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova - еми тия бг партии не ме топлят..

    24 Яну 2010 4:59ч.

    дори след 20 години още повече ме смразяват и бг мизерия е все по-голяма... и нямам представа какво следва..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..и!?,

    24 Яну 2010 6:21ч.

    к&quot;во тогава?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova - Hope For Bulgaria now..

    24 Яну 2010 7:14ч.

    питам се кой/какво доведе Дянков-Михов; професионалисти са и ..ще чакам да видя делата им..знам ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, бе serafimova,

    25 Яну 2010 17:28ч.

    умна жена/госпожа,госпожица/ ми се видиш, ма за всичко ли така се питаш бе човек...?Понякога ма неща които се кристално ясни и от логична гледна точка няма място за питане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка

    25 Яну 2010 17:29ч.

    ма за - има за; които се - които са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скачат, що скачат?

    25 Яну 2010 19:06ч.

    Щотомаса докторя няма да гушкат народни парици надути донебесата. ............................ Сега ще го напиша защо скачат! .......................... В днешния Монитор интервю на доц.д-р Димитър Раденковци цитирам:При нас докторите вземат над 4000лева месечно-край на цитата! .............................. Колко е МИНИМАЛНАТА за страната-240лева. Масовата на българина 300-500лева и като идеш в болница отделно подмасата...по табел съгласно ситуацията... .............................. Излишно е по вече да се коментира защото ако имцитираш Маркс и Ленин за съотношенише 1:5 всичко живо РЕВЕ и крещи-УРАВНИЛОВКА...А, че тези пари са от БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ живеещ в мизерия белоте манти хич това не ги интересува.било незнамси как на ЗАПАД.Ама нито еднабяла манат не казва колко е СРЕДНАТА ЗАПЛАТА там на гражданитенали? ............................ Алчност ти казвам АЗ, безпределна лакомия.Милост нямат къмбълг.граждани.Дерати тояко дерат. Не ми се пише за хилядите далавери, как приватизираха и гушнаха за себе си държ.заведения построени някога от народа&quot;-Колчащковци,Спасковци, Милан Милановци, Щеревци, Илко Семерджиевци и т.н. Ами СТОЛИЧНИЯТ МЕДИЦИНСКИ ХОЛДИНГ занаправени далавери близо МИЛИАРД ЛЕВА де ги покриха и него набързо ликвидираха, там що чудо е скрито от обществото?Защо се скри...? Гнусна работа, сега реват.Долу хич не е хубаво верно е това... София,25.01.2010г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи