Кметът на Несебър: Ако някой твърди, че това са дюни, да го докаже

Кметът на Несебър: Ако някой твърди, че това са дюни, да го докаже
"Ако някой твърди, че това се дюни, както каза и министър Найденов - трябва да се докаже. Ако се докаже, че това са дюни, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и заинтересованите лица могат да заведат съдебен иск за прекратяване на сделката или за обявяването й за нищожна." Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на Несебър Николай Димитров по повод спорните 29 декара земя.
<p>Димитров твърди, че във всички документи от 1999 г. насам, когато се влезли устройствените планове в тази територия, и от всички документи, които издава РИОСВ &ndash; Бургас, през 2006, 2007 и 2008 г., не фигурира, че това са дюни. <em>Тук се работи по документи, аз не мога да кажа дали това са дюни или не са дюни, както и министърът не може да каже</em>, каза кметът на Несебър.</p> <p>Той е назначил междуведомствена комисия с експерти на Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) и Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК), която да&nbsp; установи дали има някакви неясноти или грешки.</p> <p><em>НАТУРА 2000 не изключва строителството в някои територии, но има директивни план схеми и определени строителни показатели за застрояване. Този терен не е на първа линя на морето, а е назад някъде около 500 метра</em>, коментира още кметът на Несебър.</p>

Коментари

  • krur

    04 Яну 2013 21:23ч.

    САМОЗАБРАВИЛА СЕ,УЯДЕНА,НЕНАСИТНА ГРОБАРСКА ПАПЛАЧ,АКО НАКОЙ Е НА ДРУГО МНЕНИЕ,НEКА ДА ГО ДОКАЖЕ,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • несебърец

    04 Яну 2013 21:39ч.

    Кмете, що ли ми изглеждаш интелигентен? Не вдяваш ли, че с всяка публично казана дума сам се навираш между шамарите бе, човек? Нали знаеш каква е практиката - отнасят го такива като теб. Та - по-добре си трай и снишавай :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРОБ. ГраБим България по празници!

    04 Яну 2013 22:21ч.

    Тъпак крадлив, къде да ти докажат очевидното? В ЦЕРН? В НАСА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1

    04 Яну 2013 22:25ч.

    Абе тоя мяза на рецидивист престъпник отколкото на кмет.И тази физиономия е кмет на Несебър, няма да стъпя там. Този е прост като г-з. И не само от физиономията му личи а и по приказките и очевидно и по действията.Типичен криминален боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • несебърец

    04 Яну 2013 22:50ч.

    Кмете, точно в 14:39 те предупредих, нали? Ха сега, ква стана тя - шишавото Лили рече, че си я саботирал! Ейй, другия път да слушаш (ако има такъв), чу ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • недоволен

    05 Яну 2013 2:30ч.

    Кметът Николай Димитров през 2007 година беше председател на комисията по ТСУ.Никой ли не помни?Без становище на комисия,Мандулева не би могла сама да направи нещо.За всички нас от Несебър е ясно,че схемата е доста отдавна.Не за първи път,тези"бизнесмени" и инвеститори лапат такива парцели с "МАЛКА"помощ и от кмета и от БСП и от ГЕРБ.и от архитекта.Ами,тази Окръжна прокуратура сляпа ли е!?Колко пъти ние гражданите да и пращаме сигнали за какви ли не далавери на Николайчо,ама не-НЯМА ДАННИ !\\r\\n\\r\\nКалинката си е Калинка.\\r\\n\\r\\nА, колко ли магистрати и \\\"социално слаби \\\"имат парцели в \\\"Черно море\\\"?\\r\\n\\r\\nДобре,че са медиите и форумите,та да се случи нещо.Ако се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай ганьо

    05 Яну 2013 2:46ч.

    Не е толкова лошо момчето!..все пак кметовете трябва да са Наши хора!.....Кой ги е бил Несебърлии ,например ,да изберат точно него??.....Но нали се надяваме да дойде и към нас някой друг Келепирец-гледаме да се присламчим към властта колкото можем...Човещина,к'во да се прави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мики Рурк

    05 Яну 2013 3:49ч.

    До "KRUR" Уважаеми гос. KRUR отвори си гугъл мап и ще видиш че цялата площ е застроена с бунгала.Лично съм почивал в едно от тия бунгала поне 5 пъти.Това до 2007год.когато министър Гагаузов затвори концесиите които имаха собствениците от Старозагорски Сливенски и Габровски окръг.Въпросният Димитър Петров имаше само около 300 кв. м. от всички 29 декара.Е как така той купува всички 29 декара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • местен

    05 Яну 2013 5:07ч.

    М.Рурк,грешиш-става дума за място което никога не е имало нищо-намира се непосредсвено вдясно преди квартала\"черно море\" ,ако се върви от Несебър към Равда,някъде срещу отклонението за нос Акротири.Бунгалата бяха в близост до Новия град(старозагорския лагер и др.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мики Рурк

    05 Яну 2013 13:21ч.

    Ало местен както казах отвори си "GOOGLE MAP" и ще видиш бунгалата както и стола за хранене който беше единствената масивна сграда.Чудно защо Сашо Диков дето често ползва 'гугъла 'сега не показва тия неща в кабеларката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • местен

    05 Яну 2013 17:34ч.

    няма нужда-аз минах от там точно на 29.12 и видях изсечената гора и булдозерите как са захапали дюните!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Era

    06 Яну 2013 16:41ч.

    ТАЯ СГАН ПРОСТА И ДОЛНА ОТ ГЕРБ,КРАДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.БОГАТА БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ИМА ЗАКРАДЕНЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи