Камерън: Сирийският режим е морално фалирал

Камерън: Сирийският режим е морално фалирал
Британският премиер Дейвид Камерън смята, че в Сирия вече наистина е възможно да избухне гражданска война, предаде "Франс Прес".
<p>Камерън изрази тази позиция след среща вчера в Лондон с президента на Турция Абдуллах Гюл. На срещата двамата са разговаряли за ситуацията в Сирия, поясни Камерън и определи дискусията като много важна и задълбочена.</p> <p>"Турция възприе много твърда линия срещу Сирия и Арабската лига демонстрира лидерство по сирийското досие. Това ни предоставя средство, за да сложим край на бруталността на сирийския режим, който е морално фалирал", заяви британският премиер, цитиран от БТА.</p> <p>Камерън призова света да подкрепи и застане на страната на опозицията в Сирия, като същевременно оказва натиск върху режима на Башар Асад.</p> <p>На срещата си с Гюл британският премиер е обсъждал и членството на Анкара в ЕС. Преговорите започнаха през 2005 г., но буксуват заради противопоставянето на Берлин и Париж.</p> <p>Камерън изрази подкрепата на Великобритания за европейско членство на Анкара и каза, че ЕС трябва да се придържа към предложението, което е отправила към Турция, да стане член на блока.</p> <p>Гюл започна тридневна визита във Великобритания днес. По-рано днес той обядва с британската кралица Елизабет Втора. Визитата е първата на турски държавен глава във Великобритания от 23 години насам. През 2008 г. Елизабет Втора посети Турция.</p>

Коментари

  • X-men

    23 Ное 2011 19:57ч.

    Самият факт че Англия подкрепя Турция да се вмъкне в Европа а не да си остане в Мала Азия,където и е мястото,говори за вечните номера на Велика Британия и вечната и гадна рола да разделя и владее.Мисля че най-важното е Русия и Китай да не се огънат а да продължават да подкрепят Иран и Сирия в противовес на Англия и САЩ.Ако него сторят това ще последва и тяхното време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи