К. Стойчев: Борисов създаде монопол в политиката

К. Стойчев: Борисов създаде монопол в политиката
"Президентът е в изключително трудна ситуация, защото от състава, който ще избере, ще стане ясно дали ще изпълни най-важното си задължение – да бъде надпартиен. Важното е какво е отношението на президента Плевнелиев към провалилото се управление на ГЕРБ. Той няма да може да избяга от тази тема", коментира пред бТВ социологът Кънчо Стойчев. Той нарече "поредното смешно изявление на Цветанов", казаното от вицепремиера в оставка вчера: "Дадена е свобода на президента да работи по съставянето на кабинет".
<p>"Най-важното е да не се подвеждаме по разбираемия призив на улицата, тъй като не можем да изграждаме държава в България без политици и партии. Основният проблем не е този. Нека помислим защо се провалиха нещата и да се опитаме, без да влизаме в познатия сценарий &ndash; да сатанизираме политиците и премиера, защото който и да е бил премиер, ние му дължим уважение", коментира Стойчев.</p> <p>"Не е вярно, че Борисов е създал монопола в ЕРП-ата, той го укрепи. Бойко Борисов създаде много по-страшно нещо от монопола в икономиката, той създаде монопол в политиката", каза Стойчев.</p>

Коментари

  • Ели

    07 Март 2013 17:57ч.

    Днес, след 23 години, да мислим защо са се провалили нещата??? Г-н Стойчев, ние, без да сме социолози, политолози и всякакви други -ози, много добре знаем защо се провалиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички са комунисти (бивши)

    07 Март 2013 19:24ч.

    Как да бъде надпартиен, както всичко дължи на ПАРТИЯТА??? Та нали е бил щатен окръжен комсомолски секретар? Та нали после по партийна заръка и с партийна помощ прави кариера в "бизнеса"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • alfa

    07 Март 2013 20:29ч.

    Преди този човек да се представя като радетел за правдата и истината, нека първо обясни как се е уредил да е съсобственик на немалък голф комплекс, а кой знае на какво още .. от социология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ime

    07 Март 2013 22:12ч.

    Създал монопол в политиката - глупости! Да, премахна многопартийната система, изборите и се обяви за пожизнен диктатор! А на улицата излязоха празнични манифестации...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудеща се

    08 Март 2013 9:49ч.

    Не разбирам защо за служебното правителство не трябва да влизат хора от ГЕРБ. Последният път, когато проверих, те спечелиха парламентарните и местните избори и имаха най-голяма подкрепа. Изведнъж платени политолози изпълзяха и започнаха да вкарват тези идеи в устите на журналисти и протестиращи. Половината протестиращи се съгласиха с оставката на Борисов (макар част от тях да бяха изненадани), другата половина не беше съгласна, че си я даде. Има няколко проучвания. И въпреки, че са 50/50, трябва да се слуша само едната половина, на какво основание?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи