Иван Костов: Референдумът е измама, цената на тока от "Белене" ще е непосилна за хората

Иван Костов: Референдумът е измама, цената на тока от "Белене" ще е непосилна за хората
"Цената на тока ,който ще се произвежда от АЕЦ "Белене", ще е непосилна за икономиката и битовите потребители у нас, което прави строителството й безсмислено. Заобикалянето на този проблем е колосална измама от страна на организаторите на допитването", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. “БСП базира идеята си за референдума за ядрената централа на твърдения на Румен Овчаров, че втората АЕЦ е способна да произведе толкова ток за 60 години, че след продажбата му да останат 200 милиарда лева печалба. Разчита се, че българският избирател не може да смята с големи числа. Но ако това е вярно, тук щеше да има поне десет стратегически инвеститори, които ще искат да участват в проекта”, коментира Костов.
<p>Според него референдумът е важен, защото ако хората гласуват преобладаващо &ldquo;за&rdquo; и има около 20% участие в допитването, въпросът ще трябва да се реанимира от следващото правителство.</p> <p>&ldquo;Искането за вдигане на заплатите на най-висшите нива на държавата до 8000 лева е заиграване с предизборна цел&rdquo;, смята Иван Костов.</p> <p>&ldquo;За да се оправи икономиката, трябва да се създават нови работни места. За да стане това, трябва да има надежда, че в страната може да се прави бизнес, да се разширят пазарите, да се задвижат предприемачите и бизнесмените. Решението не е в създаването на изкуствени работни места с държавни програми, а развитие на бизнеса&rdquo;, коментира лидерът на ДСБ.</p> <p>Той потвърди, че е възможно да бъде създадена широка "Синя коалиция" още преди изборите.</p> <p>"Ние сме единствените, които можем да възстановим икономиката на България, защото вече сме го правили веднъж, и то само за 10 месеца", заяви Иван Костов.</p>

Коментари

  • Остап Сюлейманович

    14 Яну 2013 16:36ч.

    Лъже!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запознат с едрите детайли

    14 Яну 2013 16:37ч.

    Абе ВАНКА,за какво те обучаваха съветските другари в оная школа за "селскостопанска авиация"в Украйна толкова години заедно с други другарчета като въпросният КРАСИМИР ВЕЛЕВ ли беше-незапомнящ се сив и безцветен индивид от герб,за какво питаме ние ,харчихте толкова народна пара ,сега да плюете и хапите с беззъбата си уста въпросното велико начинание!?!Ех,ВАНКА,ВАНКА,умен мъж изглеждаш но като на всеки такъв в България и на теб златният телец ти е взел ъкъла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    14 Яну 2013 16:53ч.

    Червена подлога си ти, Костофф

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mlad_realist92

    14 Яну 2013 17:09ч.

    То бива, бива, ама не сме чак такива абдали. Факт е че няма по евтино гориво от ядреното. Предполагам, че ще е така поне още 20-30 години. Когато свърши живота на реакторите в Козлодуй, горе долу ще свърши живота и на Мариците, т.е. ще останем почти с 50% от мощностите необходими на страната. Само с ВЕИ явно няма да запълним липсата и ще се наложи да внасяме ток. Ами няма как да е по евтин внесения ток от този, който би произвела нова ядрена мощност у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стар Реалист

    14 Яну 2013 17:57ч.

    mlad_realist-реалността е точно ОБРАТНАТА на това което казваш!..На външния пазар тока е по-евтин от колкото вътре в България!!!Самата България изнася тока на по-ниска цена от тази на която го получава вътре(макар че като няма пазар-договорените с производителите на ток цени са по-скоро политика отколкото икономика)-като има една сериозна "подкрепа"от Бюджета-за да не стане тока неприемливо скъп за хората.....Тока от АЕЦ е най-евтин,ако НЕ се вземат предвид съпътстващите разходи и НЕ се Калкулира Риска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    14 Яну 2013 18:04ч.

    По-големия проблем на България е да си намали НАПОЛОВИНАпоне Енергопотреблението,за да се доближи до това на Европа!!Как продукцията ни ше е конкурентна,като(освен качеството й)тя потребява два пъти повече ток околкото в Европа.....Въпроса за Нови мощности изобщо НЕ е Актуален!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mlad_realist92

    14 Яну 2013 18:42ч.

    до стар Реалист:\\\\r\\\\nПо-опитни приятелю не разбирам твоето обяснение по следните причини:\\\\r\\\\n-ако това което казваш беше вярно, можеше спокойно да затворим и 5 и 6 блок на Козлодуй и да си внасяма на воля евтин ток /кеф ни от Румъния, кеф ни от Украйна или другаде/. Реалността показва друго - дори и тези дето ще гласуват с 3 пъти не, искат на всяка цена да удължат живота на реакторите.\\\\r\\\\n-цената на тока вътре в България е само онази първа част от фактурата ти - Активна енергия Дневна, която струва 8,75 стотинки и Активна енергия Нощна с цена 3,833 стотинки. Всичко друго което формира крайната цена за потребителите е достъп до мрежите, пренос по мрежите, зелена енергия, комбинирано производство и невъзстановяеми разходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    14 Яну 2013 19:33ч.

    Досаднико,докога ще те търпи българският народ да обслужваш интересите на господарите си "лева рука-десни джеб".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • znam li

    14 Яну 2013 19:55ч.

    Не става въпрос за К.Остов. Трябва просто да се смята 12 милиарда плюс цената на горивото и всичките експлоатационни разходи, плюс цената за ремонти, делено на мегаватчасовете за срока на производство. Цената на тока от сегашната АЕЦ не е критерий. И откъде Р.Овч. вади неговите 200 милиарда. Сегашната печалба на Козлозуй у 80 милиона. Умножено по 50 г. прави 4 милиарда, а не 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йо

    14 Яну 2013 20:09ч.

    "Цената на тока ще е непосилна за хората"... а той пита ли народа когато продаде за жълти стотинки половин Б-я и дали беше и е непосилно в Б-я към момента благодарение и на неговото управление - май цялата пушилка от негова страна е да се докопа до депутатската пожизнена пенсия ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илф&Петров

    14 Яну 2013 20:52ч.

    До "йо" 14.01.2013/13:09. Може ли, да ни посочиш пример за някоя продажба за жълти стотинки от Костов, че нещо не си спомням такова нещо?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Българин

    14 Яну 2013 21:09ч.

    Какъв българин си ти, бе? Човекът ти отваря очите и ти говори истината, а ти дрънкаш глупости!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролио

    14 Яну 2013 21:10ч.

    Мавъра затвори 1и 2 блок на АЕЦ Козлудуй,а сега се прави на шантав! Откога и той взе да разбира от АЕЦ ове? Може би откакто позволи и разбира се и облажи от стриотелството на двата ТЕЦ в Гълъбово от САЩ? Дали пък не взема от там полагащите му се комисиони? Я си помислете!Този отдавна трябва да е на бунището на историята. Унищожителя на демокрацията в България,подиграл се на хората,за желанието им да станем свястна държава и живеем по добре!А що пък не, изпълнител на желанието на БСП,за връщане отново на власт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Миролио

    14 Яну 2013 21:34ч.

    Костов няма нищо общо със затварянето на никакви блокове в АЕЦ Козлодуй!! Напротив по време на неговото и ОДС управление беше удължен животът на 3 и 4 блок!! Спрете да пишете ГЛУПОСТИ и НЕБИВАЛИЦИ!! Аман от НЕГРАМОТНИ и ПРОСТИ хора!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наси

    14 Яну 2013 21:44ч.

    Абе умнико защо нищо не казваш,за ТЕЦовете в Мариците? Лъжа ли е или не? На Ванката някой му плаща да се изказва против Атомната енергетика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До НасРи

    15 Яну 2013 0:06ч.

    Пак си се насРал, бе пич! Къде я видя тази връзка между Костов и ТЕЦовете в Марицата Изток??!! Ей, няма свършване тоя ПРОСТ народ!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валериева

    16 Яну 2013 21:03ч.

    Костов много иска да се завърне във властта, но то мечтите са безплатни! Абсолютната лъжа е че цените на тока ще се увеличат след включване на ноав АЕЦ, напротив ще паднат. Но е прав, че трябва да се гласува - иначе да се сърдим на себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ASE

    19 Яну 2013 4:12ч.

    G-JO VALERIEVA I DEZATA ZNAIAT ZASHTO NIAKOI TOLKOVA MNOGO ISKAT DA SE STROI AEZ BELENE,A AZ PREDPOLAGAM, CHE VIE NE STE DETE.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    20 Яну 2013 17:27ч.

    Сюжет за малък разказ от недалечното бъдеще: 1во действие: Представителите на четворната коалиция Борисов, Станишев, Кунева и Доган със строителни каски гледат доволно към наливащите се с бетон основи на АЕЦ Белене. Всички комисиони и проценти за участие от подизпълнителите са вече договорени по схемата 8-5-3-1 така че старите вражди и обиди от преди изборите са вече забравени и цари мир и разбирателство. Строителни работници бодро редят тухли, на прясноиззиданата стена край тях виси надпис "Строим за родината!" 2ро действие: АЕЦ Белене вече е построена и захранва цяла южна Европа на дъмпингови цени за което ЕК леко се гневи но у нас никой не й обръща внимание. Произвеждания ток е толкова много че готвим експанзия и към северноафриканския пазар. Министърът на енергетиката Р. Овчаров поздравява енергетиците за предсрочното преизпълнение на петилетния план и ги призовава за в бъдеще да не се напъват много понеже в България потреблението на ток отдавна намаляло а и ставало все по-трудно да намират външни пазари за него. 3то действие: След обявяването й в несъстоятелност, създадена специално за целта фирма „Хикс” ЕООД купува АЕЦ Белене от държавата за един лев, и в същия ден я прехвърля на друга офшорна фирма с основен предмет на дейност търговия със скрап. Станишев радостно информира медиите че по проекта за утилизацията на АЕЦ Белене ще бъдат наети два пъти повече работници отколкото докато тя е работила! Край на проблема с ромската безработица в региона! Това е втория голям успех на Станишев в социалната сфера, като много преди това е решен и проблема с безработните българи: те отдавна са емигрирали в страни от Западна Европа…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи