Италия отказа да ни върне Евелин Банев-Брендо

Италия отказа да ни върне Евелин Банев-Брендо
Италианските власти отказаха да върнат в София сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо, съобщава "Дарик". Софийският градски съд заседава по делото във връзка с европейска заповед за арест, издадена в Румъния. От северната ни съседка настояват Банев да бъде екстрадиран за изслушване отново във връзка с трафик на дрога. Пред съда обаче беше представено писмо от Италия, с което се уведомява за невъзможността на съда в Милано да предаде Банев.
<p>Срещу Евелин Банев-Брендо се води дело в Италия за трафик на кокаин. На 8 март апелативният съд в Милано е разгледал искане на подсъдимия за промяна на мярката му от &bdquo;задържане под стража" в по-лека, но не е ясно какво е решението на магистратите.</p> <p>Заради интензивните заседания, насрочени по делото "Кокаиновите крале", от Италия смятат, че до юни няма как да предадат Банев, за да се явява по мярката си в България. Освен това се оказа, че има нерешен казус между Италия и Румъния, тъй като няма яснота кой ще поеме разходите по трансфера му от Италия до България и от там до Румъния, съобщава БНР.</p> <p>Софийският градски съд отложи днес делото за 26 април, когато трябва да стане ясно как Италия и Румъния ще се разберат да &bdquo;поделят" Брендо помежду си. Междувременно ще бъде изпратено запитване до самия Евелин Банев в Италия, за да каже дали желае да участва в съдебните заседания по искането на Румъния да й бъде предаден. Днес стана ясно, че задочно на 8-и март Апелативният съд в Румъния е наложил превантивен арест за Брендо. Той се търси за трафик на наркотици.</p>

Коментари

  • Ломброзо

    18 Март 2013 20:36ч.

    Банев- Брендо е социопат. Изби част от роднините си, за дъщеря му не му пука. Психолозите от МВР го знаят. Има и такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи