Илияна Йотова: В тезата за "социалния туризъм" Цветанов намери извинение за несвършената работа

Илияна Йотова: В тезата за "социалния туризъм" Цветанов намери извинение за несвършената работа
За първи път се прокрадна тезата, че не влизаме в Шенген заради „социалния туризъм”, каза пред Агенция „Фокус” Илияна Йотова, евродепутат от Групата на социалистите и демократите. По думите й това е противоречие на европейските норми. Според нея Цветан Цветанов сякаш е приел тази теза като подарък от своите колеги, защото е намерил лесно извинение за това, че не сме си свършили работата в борбата с организираната престъпност.
<p><em>На него това му дойде като спасителен ход, за да може да обвини бедните хора, които пречат на страната да влезе в Шенген</em>, каза Илияна Йотова.</p> <p><em>По-страшно е, че нямаше никаква реакция от българска страна на новото допълнително условие в началото на 2013 г., при условие че ние трябваше още 2011 г. да бъдем в шенгенското пространство. Отново продължава тази политика на криене, на примиренчество и на подчинение към по-големите сили</em>, коментира евродепутатката. <em>Аз очаквах още вчера министър Цветанов да заяви на висок глас, че претенциите към България могат да бъдат всякакви, но те не могат да влизат в графата за изискванията да влезем в Шенген, </em>изтъкна Йотова.</p>

Коментари

  • Георги Тачев

    08 Март 2013 21:42ч.

    Няма скоро на бъдем приети в Шенген г-жо Йотова и не само заради \"Социалния туризъм\"а поради грешната политика, която в момента продължава да се води от нашите \"народни избраници\". Там е проблема. Не е нормално да се увеличава работното време на работниците и да се намаляват заплатите, което се прави повсеместно в частния сектор. Защото нямаме нормално правораздаване, защото престъпността добива плашещи размери. Имало ли е някога в близките 50 години такава голяма безработица, каквато е в момента в страната ни ? Каква беше тази \"приватизация\", която постави такава огромна пропаст между управляващите и народа. В кои ръце попадна народното богатство, което толкова време народа го съграждаше ? Какво получи ТОЙ ? Гледайки публикациите във Фейсбук на народното недоволство неволно си спомних думите \"За няколко дена, тайно и полека, българският народ порасте с няколко века...\". Ние няма какво още да губим, защото не остана нищо. Впрочем остана-Отечеството/вече ограбено/, доблестта, честта и достойнството, което искат да ни вземат. Аз не бих го дал. А вие ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MISHO

    09 Март 2013 2:20ч.

    Ако бяха умни и не се хилеха угоднически на дребосъка Обама.Щяха да вземат повече .Вижте колко взема Турция заради Инжелик.А нашия се подмазва да не го махнат че е мутра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mishkata

    09 Март 2013 2:31ч.

    Господ наказа българите, защото преди 4 години избраха да ги управляват лъжци, некадърници, безхаберници, крадци като подалите оставка! За това да поискаме прошка от Бога, за греха, който сториха невежите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самуил

    09 Март 2013 6:30ч.

    Мале мършо искам да вземете власта и да оправите всички проблеми за 4 години! Ама ако не успеете, ще ти докарам един мангал да ти разпори мръсната уста! няма по противна личност от Йотова!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи