И зърнопроизводителите се готвят за протести. Дянков и Найденов ги излъгали предизборно

И зърнопроизводителите се готвят за протести. Дянков и Найденов ги излъгали предизборно
След като синдикатите в БДЖ и лекарите от „Спешна помощ“ обавиха, че готвят протести в края на ноември, днес същото направиха и от Националната асоциация на зърнопроизводителите. От организацията съобщиха, че са взели решение да започнат безсрочни национални протести заради заложените 340 млн. лв за земеделие в бюджет 2012, които са по-малко от обещаните.
<p>Зърнопроизводителите обясниха, че преди изборите са били излъгани от управляващите, че заложените в бюджета средства за субсидиране на сектора ще бъдат 570 млн. лв., а след изборите се е оказало, че парите ще бъдат с 230 млн. лв по-малко. В тази връзка те заявиха: &bdquo;Всички в сектор "Земеделие" се чувстват употребени и омерзени с подписване на финансова рамка с правителството преди изборите, която впоследствие беше нарушена&ldquo;.<br /><br />От организацията съобщават, че кабинетът &bdquo;Борисов&ldquo; не е изпълнил нито един от петте подписани документа досега, в които е поел ангажименти към зърнопроизводителите.<br /><br />От асоциацията поискаха среща с министър-председателя и заплашиха, че ако такава не се състои до първо четене на бюджет 2012, ще излязат на протест във всички градове и ще останат на улицата, докато не се изпълнят обещанията към тях.<br /><br />През септември министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов подписаха споразумение с всички земеделски организации, според които финансирането от държавата към сектора през 2012 г. трябва да достигне 570 млн. лв. В проектобюджета за следващата година обаче са заложени 340 млн. лв., или с 230 млн. лв по-малко от обещаните.<br /><br />Очаква се към протеста на зърнопроизводители да се присъединят още животновъди и тютюнопроизводители.</p>

Коментари

  • Гого

    09 Ное 2011 20:24ч.

    Нищо чудно.От ГЕРБ само лъжи могат да се очакват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учител

    09 Ное 2011 22:08ч.

    Хахахахахахахахаахах, ама те им повярвали?! Хахахахахахахааха, как да не се смееш, макар че е тъжно, след като някой вярва на ГЕРБ??? Горките хора, те наистина са се надявали, че преговарят с честни люде. Ама незнанието и глупостта се заплаща. След две години пак да гласуват за тях, защото тогава пак ще им обещаят, че и предизборно може да им дадат по нещичко. Тъжно, тъжноооо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям земеделците

    10 Ное 2011 0:04ч.

    ти пък си голям знайко и умник, щом се смееш и обиждаш тях, а не кажеш, че лъжите, маниполациите, безотговорността и подигравките с народа се заплаща! После когато обявят, че поради западане на блъгарското земеделие и финасовата криза в страната, българските ниви и поля се разпродават на чужденци, от което ние ставаме все по-зависими и бедността ни се задълбочава, глада също и ти с хахаха сигурно ще оцелееш, а? Да отидеш със земеделците на протестите им, това вече би било умно! После подкрепи и животновъдите и тютюнопроизводителите, защото от запазването и качеството и изобщо от наличието на тяхния труд, печелим всички българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учител

    10 Ное 2011 3:25ч.

    До "подкрепям земеделците": Това че се смея, не означава, че ми е весело. Подкрепят се хора, които разбират кое е истина още когато ги предупреждаваш. В сайтове и вестници имаше стотици предупреждения, че ГЕРБ умишлено крие бюджета, докато минат изборите, но всеки който го кажеше бе наричен гаден комунист. Съжалявам, но ако искате подкрепа, научете се не да вярвате на обещания, а на факти и на умни хора. Всички ние ще трябва да изпием до дъно горчивата чаша на герберското управление и чак като ни загорчи непоносимо да ги изметем, Явно докато не поумнеем, все ще е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи