Хаос след оттеглянето на Желева

Хаос след оттеглянето на Желева
Оттеглянето на кандидатурата на Румяна Желева като кандидат за еврокомисар и подадената от нея оставка като външен министър предизвика пълен хаос. След като беше публикувано писмото на Желева до премиера Борисов, в което тя заявява, че ще подаде оставка от всички заемани от нея постове, на сайта на Министерски съвет се появи съобщение, че оставката й ще бъде приета. Минути след това обаче, пред журналисти самият Борисов  заяви, че не е приел оставката на Румяна Желева и е приел само оттеглянето на кандидатурата й за еврокомисар. Когато разбра за съобщението на пресцентъра на МС Борисов каза: „Който го е направил това...“, след което е направил жест наподобяващ саблен удар.
Паралелно с този нов сюжет около сагата с Желева се разиграва и друг &ndash; свързан с Кристалина Георгиева. Веднага след оттеглянето на кандидатурата на Желева в публичното пространство изтече информация, че Борисов е предложил на председателя на ЕК Жозе Барозу, новата българска кандидатура да бъде на Кристалина Георгиева. <strong>Малко по-късно обаче, в изданието New Europe се появи съобщение, че Георгиева вероятно няма да приеме номинацията. </strong><br /><br />До момента Борисов не е посочил конкретно име за кандидат за еврокомисар и само каза, че ресорът за България няма да бъде променян, а следващият му кандидат ще бъде подготвен за него.<br /><br />Единственото нещо, което е ясно в момента е неяснотата около действията на българското правителство.<br />

Коментари

  • жалко, че Кристалина е отказала

    19 Яну 2010 21:18ч.

    пак ли старите лентяи, те са неефективни и безполезни; само по-добрият английски не е критерий;))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :)

    19 Яну 2010 21:26ч.

    Това започва да прилича на сапунен сериал... Умишлено да бяха искали да оплетат всичко по най-абсурдния начин пак нямаше да могат... Липса на елементарна логика, усет и мярка.. И това е резултат предполагам на някакво старание.. Какво ли е когато не се напрягат много много.. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кабакчиев

    19 Яну 2010 21:26ч.

    Всичката тази типично българска работа днес не бива да замъглява проблема с неверните декларации на Желева и т.н.! Ако е заемала поста външен министър незаконно, трябва да й бъде потърсена отговорност! Също и за неверните декларации! Съогветно, и ако е чиста - нека това да се каже, след надлежна проверка. Но да се забравя набързо този невероятен случай - това не бива да става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и за Емил Стоянов имаше данни за учстие във фирми

    19 Яну 2010 21:34ч.

    сбрали са се само доказано неграмотни мошенници и сега са се оплели...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 14:34 ч.

    19 Яну 2010 21:39ч.

    Да ама ЕМИЛ СТОЯНОВ има страшно лоби зад себе,малко е дори да се каже мощно.Много мощво... А, фирмите Боже.Че нали ТВ&quot;ЕВРОПА&quot; е негова и там участва и МАРИЯ КАПОН ама с мижав процент. Емил е непоклатим. ЕПарламент може да закрият,ама Стоянов ще остане евродепутат.Търсете го на Виенските балове. Тама задължително е с Малгарита Ралчева сложил лентата и окачил на нея рицарски кръст.Човека е РИЦАР...&quot;голяма работа&quot;...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • при рицаря Е. Стоянов има конфликт на интереси.

    19 Яну 2010 21:48ч.

    да си е попълнил коректно декларацията шефът на телевизия и тогава да ходи по балове с Р. Желева, щото и тя добре танцува;))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 14:48 ч.

    19 Яну 2010 22:41ч.

    Има ЕМО ама какво от това.Нали вече ви бе обяснено.Бати Емо има як гръб и то от международна величина и нему пука.Няма КОЙ да го подпре и смее ли.Затуй ще върти г...ъ с Маргето по паркета във Виена и това е.Опекъл си работата човекът.Един път &quot;демократ&quot;, друг път &quot;гербер&quot;, ако трябва и &quot;нацист&quot; ще стане, щом софрата налага това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комплот не, ами Компот

    19 Яну 2010 23:13ч.

    Пак се говори за комплот около Желева. Как няма да им уври главата... Сега пък бъркотия с Кр. Георгиева. Явно никой не я е питал жената. А това, че ББ ще отсече главата на някой клет чиновник от МС, изобщо не трябва да ни учудва. Нали все трябва да има изкупителни жертви за пълното безредие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленчето

    19 Яну 2010 23:15ч.

    И сега какво - Желева цялата в бяло и никой повече няма да я пита за лъжливите декларации? И ще остане външен министър на повикване от л... болницата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фотото

    19 Яну 2010 23:29ч.

    Много хубава снимка за илюстрация. От нея без думи става ясно защо Желева е минавала за корифей и интелигент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mehmed

    19 Яну 2010 23:37ч.

    На това му викат ГЬОН СУРАТ. Провар след провал, гаф след гаф, а той държи на погрешния си избор на това &quot;национално богатство&quot;. Подигравателните коментари в мрежата са хиляди. И не само в българските сайтове. Немците пишат, че тозислучай потвърждава разпространеното на Запад мнеие, че БГ не е трябвало да се приема в ЕС. А за &quot;професорката&quot; от Магдебург имат прозвището Lachnummer. Демек Смешница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СД

    20 Яну 2010 0:20ч.

    Писна ми от големи специалисти в международните институции. За това място е необходим човек с дипломатиески опит и международни контакти, а не счетоводители.Счетоводителите докато се усетят къде са и опознаят комисията, ще им мине половината мандат.Ама нали всичко е на инат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    20 Яну 2010 1:57ч.

    Тази втора кандидатура е точно в прововес със същността на ЕС. Човек от Световната банка е най-неправилната и неточна кандидатура...В противовес с всички принципи и начала на тази организация....Което още веднъж показва, че хората които ни управляват са сякаш паднали от Марс....а дали не паднали от ТИМ...или друга космическа организация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    20 Яну 2010 2:11ч.

    Tq ostava vunshen ministar.....E tova e prosto gavra s vsichki............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димо

    20 Яну 2010 2:37ч.

    В ресторанта. Мозък от канарче или мозък от милиционер ? Я дай един от канарче ,че е по-голям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    20 Яну 2010 2:59ч.

    хей хора днес стоях 4 часа на входа на Варна и лъгаха, че имало обърнат ТИР, което не беше истина, просто непочистени пътища...обадих се на тел .112 и ми казаха, че фирмите за почистване не искали да чистят, защото разбирате ли &quot;имало сняг&quot;...е това е показателно за цялото ни управление...наглост и некомпетентност...народът да го......хора тези не ни трябват....а аз не съм от &quot;СТАРИТЕ&quot; И ТИ НЕ СА СТОКА.ВЛАСТ НА НАРОДА И ЗА НАРОДА.... ДА ИЗМИСЛИМ НЕЩО.ние мислещите все още хора...И ДА СЕ СПАСИМ.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    20 Яну 2010 3:00ч.

    българете още не си дават ясна сметка какво се случи.психиатър съм в германия,взеха ме на стари години от раз в уни клиника.мога да сравнявам и да го кажа:заради такива типове,като госпожата,които са ни управлявали и управляват,които и за портиери в германия не стават(не пресилвам нещата:те даже са по-жестоки)сме на това дередже.простотията на тази жена си беше за закопчаване,а те я пуснали да се шматка по дбелите брюкселски черги.некометееееентна,само това и нищо друго,ама нищо друго,разберете го,тука се приказва(и друго да ви рекне хамалина:то е психологически изводимо,фройдистко е:глупакът,колкото да е глупак,предпочита да го обявят за крадец,нечестивец,изверг,но не,и само не,че е тъпо същество.тооочка по въпроса)(защитнта реакция на госпожата,за пореден път доказва правдоподобността на фродистите)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    20 Яну 2010 3:21ч.

    Аз ви предлагам скъпи форумци, хора които милеят за България и за бъдещето ни...да се обединим в една обща идея...за спасението на нацията и на душите ни...и извинявайте ако звуча помпозно...не е това...просто вече ужастно ми писна..НЕКА ТУК СТАНЕ ФОРУМ за идеи за спасението на България....нека не е просто форум...нека е лодката, която може са ни отведе към СПАСЕНИЕТО...... Аз ви предлагам скъпи форумци, хора които милеят за България и за бъдещето ни...да се обединим в една обща идея...за спасението на нацията и на душите ни...и извинявайте ако звуча помпозно...не е това...просто вече ужастно ми писна..НЕКА ТУК СТАНЕ ФОРУМ за идеи за спасението на България....нека не е просто форум...нека е лодката, която може са ни отведе към СПАСЕНИЕТО......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теодора

    20 Яну 2010 4:49ч.

    И как предлагате да стане това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..

    20 Яну 2010 6:23ч.

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/8467345.stm

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova - обединението не е ясно, но

    20 Яну 2010 7:39ч.

    поне да се изчистят квалификациите и да се коментират само факти и позиции...та да се получи форум на мислещите хора..колкото и малко да са останали снегопочистването е невроятно безобразия - 2 млн лв са дадени в София за 2 дена и то при съмнителна отчетност явно това е повсеместно и е факт вече 20 години..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи