Гонят Масларова от шефско място в Народното събрание

Гонят Масларова от шефско място в Народното събрание
Емилия Масларова ще бъде отстранена от председателското място в парламентарната комисия по труда и социална политика, гласуваха депутатите от комисията на извънредно заседание с 14 гласа „за“ и 5 „против“. Предложението беше на председателя на ДСБ Иван Костов. След грандиозен скандал на председателски съвет точката отпадна от днешния дневен ред на Народното събрание, но се оказа, че само е отложена – необходима била санкция на комисията. Предложението беше бившият социален министър да се раздели с ръководния пост, тъй като тече разследване на прокуратурата.
<p><strong>Масларова отказа да се защитава пред членовете на комисията и подчерта, че&nbsp; има политически натиск за това искане и то не е основано на работата й.</strong>&nbsp;Като "другарски съд" определи искането и извънредното заседание на комисията депутатът от БСП Кирил Добрев. Депутатът Геновева Алексиева отбеляза, че не е морално човек, който е заподозрян за сериозни престъпления от главния прокурор, да ръководи комисията.</p> <p><strong>Хасан Адемов от ДПС попита&nbsp; дали ще върнат Масларова като председател, ако обвиненията срещу нея не бъдат доказани</strong>. Припомняме, че едно от обвиненията срещу Масларова се оказа балон. Заключението на Софийска градска прокуратура, огласено вчера, е, че няма данни за престъпление по сигнала, подаден от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов до главния прокурор, отнасящ се до проектите, свързани с програма "Красива България".</p> <p><strong>ГЛАСОВЕ уточнява, че постовете в парламентарните комисии бяха разпределени след преговори между парламентарните групи и всяка група сама решаваше кой човек на каква позиция да постави.</strong> &bdquo;Коалиция за България&rdquo; като опозиционна сила получи само един председателски пост в комисия. Първоначалното споразумение бе, той да бъде даден на Меглена Плугчиева, която да оглави еврокомисията, но след като тя се въздържа&nbsp; при одобряването на правителството на Бойко Борисов, шеф на комисия стана Масларова.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • ОМАСКАРЯВАНЕ А ЛА „БиБи” и ДС

    26 Ное 2009 6:19ч.

    ОМАСКАРЯВАНЕ А ЛА „БиБи” и ДС http://www.vsekiden.com/?p=60468 „”.....Набелязва се целта и как да бъде унищожен. Изписват се няколко рапорта, изготвя се засекретена справка, изпраща се в прокуратурата. Те са съвестни и си правят проверката. Междувременно се намира начин това да излезе в МЕДИИТЕ и човекът да бъде ОМАСКАРЕН. Прокуратурата казва: “НЯМА ТАКОВА НЕЩО”, но човекът е ОМАСКАРЕН. Информацията се подава и на европейските ни партньори и този човек е ликвидиран и там. Това са прийомите на ДС и те продължават и това правиха от кръга Драшков, категоричен бе Хаджолов. Става дума за политици и други известни хора. И НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧОВЕКЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ......””

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    26 Ное 2009 10:41ч.

    a balon li sa obvineniyata na Antonela Poneva?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи