ГЕРБ разби групата на РЗС

ГЕРБ разби групата на РЗС
Часове след като, в сутрешния блок на БНТ, вътрешният министър Цветан Цветанов заяви: „Изнервеността, която има г-н Яне Янев е от това, че всеки момент от тези 10 човека, ако един излезе, то вече няма да има парламентарна група на РЗС“, парламентарната група на РЗС се разпадна. Това се случи след като депутатът Марио Тагарински е подал заявление за напускане на групата днес следобед. В правилника на Народното събрание е записано, че една парламентарна група може да съществува само ако в нея членуват минимум десет народни представители, а без Тагарински   депутатите от РЗС остават само девет души.
<p><br /><br />Конфликтът между Янев и ГЕРБ пламна, защото от управляващата партия отказха да съкратят бюджета на Президентството с 1 млн. лв. <strong>По този повод Янев заяви, че съществува коалиция между ГЕРБ и Първанов, а вчера беше изгонен от заседанието на Народното събрание от председателя Цецка Цачева.</strong></p> <p><strong>Напускането на Тагарински вероятно е отговорът на ГЕРБ за вчерашната атака на Яне Янев,</strong> който нарече Цачева &bdquo;функционер на БКП&ldquo;, а днес групата на РЗС излезе с официална декларация, в която разкритикува управляващото мнозинство. <strong></strong></p> <p><strong>Както съобщи вчера glasove.com в първоначалния вариант на днешната декларация основен обект на атака беше самият премиер Бойко Борисов. В късните часове на деня обаче, от РЗС са решили да не атакуват персонално Борисов</strong>, а да насочат атаката си само към Цецка Цачева и ПГ на ГЕРБ.</p> <p>В предишното Народно събрание <strong>Марио Тагарински смени четири парламентарни групи</strong>, като последната от тях беше тази на РЗС. След разпада на парламентарната група, партията на <strong>Яне Янев по всяка вероятност ще остане и без зам. председател на Народното събрание, а при дебати ще има много по-малко време за изказвания. </strong>Единственият начин РЗС отново да сформира група в Народното събрание е Марио Тагарински да се върне при Янев. Това е така, защото още в началото на мандата на настоящия парламент мнозинството реши депутати, които са напуснали парламентарните си групи да нямат право да се присъединяват към други групи.</p> <p>Напускането на Тагарински е тежък удар срещу РЗС, който силно ще разклати партията и дори може да доведе до нейното разцепление. Какъв ще бъде отговорът на Янев предстои да разберем.</p>

Коментари

  • фенак 001 - different day same shit

    05 Дек 2009 3:01ч.

    ..))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кр.Кабакчиев, дфн

    05 Дек 2009 3:42ч.

    От близък познат - лекар знам, че лицето Тагарински е син на изключително отявлени АБПФК (активни борци против фашизма и капитализма)! Преди няколко години единият му родител бил в клиниката на моя познат, и посетителите на пациента в клиниката, той самият и съпругата му си говорели едни на други на &quot;другарю&quot;. десетилетие и повече след падането на комунизма. А този индивид е пръв &quot;демократ&quot;. Типичен пример за &quot;кадровата политика&quot; на писача в &quot;Работническо дело&quot;. &quot;В предишното Народно събрание Марио Тагарински смени четири парламентарни групи&quot;. Ужас! За какво говорим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Л.Пушкаров

    05 Дек 2009 4:11ч.

    &quot;Лидерът на ДСБ Иван Костов дал съвет на Цветан Цветанов да обработят Тагарински. Акцията била финансово обезпечена от Цветан Василев, шеф на Корпоративна банка&quot; от сайта bulgaria-news. Те това говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Л.Пушкаров.

    05 Дек 2009 4:22ч.

    И още информация - &quot;Според източници на afera.bg зад напускането на Тагарински стои дългата ръка на Костов, а следващият разтърсващ и катастрофален удар срещу подсакачащата като Пинокио РЗС, ще бъде свързан с Димитър Абаджиев и ще се случи в края на януари следващата година&quot;.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а защо

    05 Дек 2009 15:47ч.

    янето е взел тагарински. Марио предаде всички, с които се събра. Що се отнася до интригата с Костов - та Марио се мрази с него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи