ГЕРБ: Промени в Изборния кодекс сега, а не в последния момент

ГЕРБ: Промени в Изборния кодекс сега, а не в последния момент
Ако Изборният кодекс не бъде вкаран в пленарна зала, и то с общо съгласие, без да се пречи на неговото приемане, до един месец-месец и половина ГЕРБ ще бъде против. Ако променяме нещо в Изборния кодекс, то трябва да стане сега, а не в последния момент, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, съобщи Агенция „Фокус”. Ние не може да променяме Изборния закон в последния момент, предупреди Велчев.
<p><em>Имаме кодекс, който е с положителна оценка от Европейския съюз. Има забележки, които в поправките на Изборния кодекс ние сме се съобразили и сме ги предложили. Знаете какви интереси имат ДПС, БСП. Покрай тези пет-шест забележки на ОССЕ опозицията се възползва да вкара и да промени неща в последния момент</em>, каза Велчев.</p> <p>По думите му в продължение на една година този закон е бил в Правната комисия на парламента и в един момент, когато законът влезе в пленарната зала, са започнали безсмислени спорове, които са омръзнали на българските граждани. <em>Шест часа обсъждахме дали изборите да се провеждат в събота или в неделя. Това явно показва едно &ndash; нежелание, съботиране и отново малко преди изборите да започнем наново разправиите</em>, посочи лидерът на ПГ на ГЕРБ.</p> <p>Красимир Велчев призова опозицията за прагматична работа в оставащите шест месеца от мандата на 41-вото народно събрание, а не партийни блокажи на същинската работа, съобщава "Дарик". Да направим полезни за държавата и всеки неин гражданин закони, прикани той.</p> <p><em>За съжаление ще трябва да отговоря на вашия призив за съгласие и единство с народната поговорка: "Късно е, либе, за китка"</em>, заяви в отговор лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него управляващото мнозинство от ГЕРБ разбира консенсуса, съгласието и диалога като изпълнение на тяхната воля, а желанието им за диалог е твърде закъсняло.</p>

Коментари

  • верен войник на Партията

    09 Яну 2013 21:50ч.

    Велчев да си каже на какво го учиха съветските ни другари-точно както и ВАНКАТА КОСТОВ-в онова училище за \\\"селскостопанска авиация\\\" в УКРАЙНА през времето на \\\"застоя\\\" а не да ми се прави на голямата работа като законотворец?!?И с какви пари успя да сколаса да си купи частно самолетче?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил

    10 Яну 2013 0:38ч.

    Какви промени бе,боклуци? Три и половина години къде дремахте? Не може да искате от опозицията да се съгласява с вашите глупости които творите! Вие сте некадърни и некомпетентни! Вие всичките сте хора жадни за власт и пари,правещи всичко само за себе си! Унищожавайки България! Вън от власта и на съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избирател

    10 Яну 2013 3:32ч.

    Може би най-реалното, което може да се направи сега е да започнат протести, които да доведат до нова \"кръгла маса\". Да се изработи нов избирателен закон, които да гарантира не само честността на избора, но и равнопоставеността на всички кандидати. По дефиниция всеки има право ДА ИЗБИРА и ДА БЪДЕ ИЗБИРАН. Законът трябва да гарантира, че тези права ще бъдат реално осъществени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До избирател

    10 Яну 2013 4:09ч.

    Това което предлагаш не е "най-реалното", а едно пожелание, една мечта . В този ред на мисли, т.е. мечтаейки най- доброто е въоръжено въстание срещу тия уроди, а боко и цеко да ги обесим пред СУ. Като намек - да бяха чели малко повече. А най-реалното е да си променят изборния кодекс, да си повторят мандатчето и да .......... доликвидират БГ като държава. А ние може да си пищем в този форум и от чужбина - и кво от туй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така пишат по форумите...

    10 Яну 2013 4:46ч.

    \\\"Верни войнико..\\\", там в Съветска Украйна са ги подготвяли да вземат властта и да модернизират икономиката. Това е била програмата на Ю.Андропов- шеф на КГБ и по късно Генерален секретар на ЦК на КПСС, но учениците са се изхитрили и си приватизираха държавата. Това са така наречените \\\"Чекисти-икономисти\\\", големи надежди са възлагали на тях, подбирали са най-верните синове на партията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SAS

    10 Яну 2013 11:42ч.

    ТОЯ ВЕЛЧЕВ С МУТРА НА"ЗВЕНОВОД "ОТ НЯКОЕ Т.К.З.С. СЕ ОКАЗА ПЪЛЕН ПРОСТАК.МУТРАФОНА ГО ПОЛЗВА ЗА ГОВОРИТЕЛ НА ВСИЧКИ ПРОСТОТИЙ НАПРАВЕНИ ОТГРОБ.МНОООООООООГО ПРОТИВЕН И ПРОСТ ЧОВЕК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избирател

    10 Яну 2013 16:04ч.

    И аз бих искал бързи промени, но... Когато се искаш да изкачиш най-високия връх на една планина не тръгваш направо нагоре, защото със сигурност ще се загубиш и може дори да загинеш. Затова най-реалното е протести, които да доведат до нова \"кръгла маса\", която да създаде нов и справедлив избирателен закон. За да се гарантира справедливост. Предварително трябва да се приеме, че участниците в \"кръглата маса\" няма да имат правото да се кандидатират за следващия парламент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи