ГЕРБ и РЗС атакуват "царските имоти", БСП ги защитава

ГЕРБ и РЗС атакуват "царските имоти", БСП ги защитава
Парламентът наложи мораториум на „царските имоти“ след като депутатите от мнозинството гласуваха „за“ предложението на Яне Янев и група народни представители. Налагенето на мораториума мина с гласовете на ГЕРБ и беше атакувано от депутатите на БСП и ДПС. По този начин се стигна до поредния парадокс в българската политика, при който бившите комунисти подкрепиха бившия цар, а главният секретар на МВР от времето на Сакскобургготски и настоящ премиер Бойко Борисов атакува доскорошния си патрон.
<p>От трибуната на парламента Михаил Миков атакува предложението с аргумента, че след време то може донесе негативни последици на България, защото <strong>има вероятност страната да бъде осъдена за пропуснати ползи от Сакскобургготски.</strong><br /><br />Четин Казак от ДПС пък призова мнозинството да не превръща Народното събрание в съд и да не иззема функциите на съдебната власт.<br /><br />Решението на Народното събрание налага мораториум върху експлоатационната и строителната дейност, както и върху действията на разпореждане със сгради, поземлени имоти, земеделски земи, гори и движими вещи, за които има постановени решения за признаване и възстановяване правото на собственост или са дадени като обезщетение на наследниците на бившите царе - Фердинанд I и Борис III.<strong><br /><br />Предвижда се спирането на експлоатационната и строителната дейност в имотите до приемането на специален закон</strong>, а Сакскобургготски се задължава да се грижи за тях докато бъде приет специален закон.</p>

Коментари

  • Пълен резил за БСП

    18 Дек 2009 20:19ч.

    как може този мадридски крадец, дошъл през 2001г., най подло излъгал народа, ГРАБИЛ и крал с крадливите юпита как турчин по турско не е грабил и крал и да защитаваш такова подло човече. Срам и резил. 007.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Дек 2009 20:49ч.

    Как комунистите ще обяснят този ход на тъпите си избиратели ? Той, впрочем, ясно показва, че БСП,НДСВ,ДПС са под едно и също управление - на КГБ(Москва). Естествено, те ще отвличат вниманието с разни скандали, излизания, влизания в НС и пр. Само и само да не се стигне до отговор защо защитават огромни, крадени имоти. При това не е лошо да се припомни какво дрънкаха през 2001-2005г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • помнещ

    18 Дек 2009 20:57ч.

    Идването на Сакскобургготски през 2001 г. беше финансирано от набиращата сили и търсеща простор за изява българска олигархия. От нея бяха парите, а организацията на посрещането, създаването на НДСВ, провеждането на предизборната агитация и накрая кадруването за новото правителство и държавната администрация беше осъществено от ченгесарите и комунистическите номенклатурчици от висшия и средния ешелон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Sin

    18 Дек 2009 21:12ч.

    Недей да говориш тъпи избиратели, че вижте се вие &quot;УМНИТЕ&quot; докъде я докарахте СИНЯТА ИДЕЯ,СДС-та и прочие ДСБ-та. Умряха,няма ги на политическата сцена,краюй с тях от ЕЙ такива сини &quot;умници&quot; като теб.Подиграл се ърбел на щърбел... 007.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova

    18 Дек 2009 21:55ч.

    ZERO допирни точки между идеи (сини, червени, зелени) и бг &quot;партии&quot;/олигархия както и там да се наричат. ..и казусът с царските имоти е криминална афера..тема на прокуратура и съд, а не политическа.. защо ми вдигат цените на парното, кой ги е назначил онези специалисти в ДКЕВР?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 001

    18 Дек 2009 22:08ч.

    прави ако обичаш блог-а, та да дойда там и то само заради теб. Приятел на ФОРУМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина парадокс!

    18 Дек 2009 23:30ч.

    от дядо си знам,че който е против Симен е комунист!!!А парадоксите са започнали в началото на 90-те,когато комсомолски и парийни секретарки ,захвърлили партийни книжки,смело се втурват да градят новия строй и да разпределят откраднатото.Парадокс и е истината,че Луканов казал:&quot;Заповядайте,г-н Костов,разбрахме,че искате да работите с нас...&quot;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 001 до Приятеля

    19 Дек 2009 2:08ч.

    май не си струва anymore..може и &quot;късно е...&quot; да стига мисля с тия комунисти и не-комунисти..2010 сме, а липсват нови продуценти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HARI

    19 Дек 2009 3:16ч.

    СЛОВО НА Н.В. ЦАР СИМЕОН ІІ ПРЕД ДЕЛЕГАТИТЕ И ГОСТИТЕ НА V-я ИЗВЪНРЕДЕН КОНГРЕС НА НДСВ &quot;...Тук е важно да коментирам пред вас още един мит, свързан с тройната коалиция – наследството от моите деди. Подчертавам – това е частен юридически въпрос, който умишлено бе превърнат в политическа интрига и от същите тези, които преди 12г. пред мен използваха фрази като „поправяне на историческа несправедливост”, а днес призовават за повторна национализация, че дори конфискация. ... А пропо, дали се чувстват спокойни тези 2 млн. сънародници, които също са си върнали наследствената собственост? Не мислете, че ми беше лесно да гледам как систематично бе цапано името ми, клеветено семейството ми. Но стисках зъби и търпях, не влизах в словесни медийни скандали, за да покажа, че в една нормална европейска страна, каквато искаме да видим най-после и България, трябва да има друг стил на поведение. Явно това все още не се разбира.&quot; ------------- Разбира се, Царю на българите. Не ни мисли за будали. Това не е само частен юридически въпрос, защото е ясно на всички защо се върнахте и с кого и защо се коалирахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи