Георги Близнашки: Странно е мълчанието на властите и главния прокурор за поведението на Волен Сидеров

Георги Близнашки: Странно е мълчанието на властите и главния прокурор за поведението на Волен Сидеров
"Това, което правят от Атака трябва да се преустанови, странно е мълчанието на официалните власти. Има традиция въоръжени хора да не влизат в парламента. Очевидно НС трябва да се върне към тази класическа традиция. На политическите партии е абсолютно забранено да създава паравоенни формирования, които да осъществяват граждански арести. Ако това се случи, това ще бъде заплаха за конституционния ред и съм изненадан от мълчанието на главния прокурор", коментира пред bTV експертът по конституционно право Георги Близнашки.
<p>Според него Сотир Цацаров трябва ясно да каже, че ако се предприемат граждански арести "Атака" може сама да бъде поставена извън закона и да се сезира Конституционния съд.</p> <p>Близнашки, който е бивш депутат от БСП, критикува и поведението на Михаил Миков, който призова журналистите да "внимават как отразяват протестите".</p> <p>"Това е рефлексия да се размаха пръст към неудобните медии, сянка от тоталитарното минало".</p> <p>Той призна, че всяка вечер също протестира срещу кабинета на Пламен Орешарски, тъй като правителството не е програмно, излъчено е с мълчаливото съгласие на "Атака".</p> <p>"Времето е преброено, когато липсва доверието на обществото трябва да се оттеглят", призова Близнашки.</p>

Коментари

  • Мони

    01 Юли 2013 16:50ч.

    Господин Близнашки, аз също не съм имала доверие на управлението на Бойко Борисов, пък то не се оттегли почти четири години. Сегашното правителство е несравнимо по-качествено, затова не разбирам защо скачате срещу него, а четири години мълчахте и свивахте уши. Нали си давате сметка колко пренебрежимо малко са тези, които протестират и как половината от тях само викат "Оставка" без да могат да обяснят защо. Изключвам платените, защото техният мотив е ясен. Не може при всеки вик "Оставка" да пада по едно правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    01 Юли 2013 17:13ч.

    Както е известно откакто започна работа новото правителство основната му работа беше акцетенрина върху ревизията на управлението на ГЕРБ , това нещо ужаси Борисов и Цветанов, защото истината за състоянието на на държавният апарат в периода 2009- 2013г. е неописуема и е много по- страшна от колкото можете да си представите . Разкритията за пилеенето на държавни пари с авиоотряд 28 и ползването му като такси бледнеят пред останалите икономически и криминални злоупотреби на Борисов , Цветанов , Румен Николов – Пашата и останалите сподвижници на бившият премиер. Истината е че в България властта и мафията са сляти в едно цяло и доказателствата за това са че безброй. Неслучайно има толкова голяма контрабанда, защото основните контрабандни канали които минават през наша територия са вербувани от горе посочените и техните ( все още действащи ) назначения в службите с цел прибиране на огромни суми от страна на хора свързани с ГЕРБ от всеки един от действащите канали . Или по- просто казано Висшият ешелон в политическата система на ГЕРБ работеше ( и продължава да работи ) съвместно с висшият ешелон на криминалния елит като просто се пренасочват и отстраняват икономически , а когато се налага и физически всички които не искат да бъдат подчинени на управляващата доскоро партия ГЕРБ . Това нещо може да се илюстрира много добре с нарко пазара в последните няколко години, където хора които не са в добри взаимоотношения с Борисов почти не останаха , по същият начин стоят нещата с проституцията , краденето на коли, групировките на взломаджиите и всеки друг тип незаконна дейност . Но защо КТБ е пресечната точка между Борисов и Доган отговорът е много прост парите от контрабандата влизат в КТБ банката на Цветан Василев , с част от от тях се финансират медиите на Делян Пеевски – ( Бареков и др.) , а пък някои от конрабандните канали са пряко свързани с Ахмед Доган . Казано направо медийният цирк който разигра Борисов с това , че каза на 21.02.2013г. че Доган е поръчал атентат срещу него беше добре замислен ход който целеше да накара хората да мислят, че те са врагове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Математика

    02 Юли 2013 2:24ч.

    Ми то според Бандит Бойко: Борисов = на Доган, но Доган = БСП,от което следва, че Борисов (ГЕРБ) = БСП. Значи са прави хората да искат оставки и на БСП и на ГЕРБ и на цялата мимикрираща олигархична пасмина. Моля другарите, които имат все пак някаква съвест: развъртете се с метлата в БСП и спрете да се излагате като защитавате този кабинет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи