Финансовият министър ще говори с кипърския си колега за офшорните сметки

Финансовият министър ще говори с кипърския си колега за офшорните сметки
Първото действие, което ще предприема, е да говоря с кипърския министър на финансите, заяви финансовият министър Петър Чобанов по повод искането на лидера на БСП Сергей Станишев да се направи проверка на офшорните форми, собственост на български граждани, съобщава Агенция „Фокус”.
<p><em><br /></em></p> <p><em>Оттам нататък технически ще предприемем необходимите действия със съдействието на експертите от Министерството на финансите, за да проверим по какъв начин може да се изиска тази информация , имало ли е до момента подобна практика, </em>каза Чобанов.</p> <p>Финансовият министър посочи, че в момента в Европейския съюз тече дискусия по този въпрос и България няма да се различава от европейските практики.</p> <p>На въпрос дали е проверил какво е състоянието на бюджета на страната финансовият министър заяви, че скоро по темата ще има изслушване в Народното събрание. <em>Ще ви отговоря на този въпрос по-късно. Анализът е ежедневен. В момента при мен има искания на министерства и ведомства за още 800 млн. лв</em>., заяви Чобанов.</p> <p class="justified">ПГ на "Коалиция за България" ще отправи запитване към министъра на финансите за офшорни зони и за всички фирми, на които краен собственик са българските граждани, съобщи по-рано днес в парламента Сергей Станишев. </p>

Коментари

  • МУТРИЛАНДИЯ

    19 Юни 2013 20:00ч.

    Гробари свършени сте вече и затова виете на умряло. Новият голям брат и партньорските служби Ви изиграха номер с предложеният спешно от тях Делян Пеевски и спешно гласуван в НС с единствената цел да се предизвика теория на хаоса. Първи налапаха въдицата хората на Костов, Съюза на Държавна сигурност и други десни, които никога няма да са в Парламента още на 14 юни организираха"протести". Още на другият ден се включиха и Боко Тиквата с неговата шайка и капана вече щракна за тях. Това правителство се правеше на умряла лисица няколко дена и от днес започва наистина да работи. Ще разкрият откраднатите и изнесени от България. А тези с марковите дрешки да продължава да излизат всяка вечер на купон с бира в ръка и да продължават да обикалят улиците на София,Пловдив,Варна и Бургас. Тези 20000 не могат да решават съдбата на България. Зимата идва и ще излязат истинските протестиращи, които гладуват и мизерстват след тези 4 години на Престъпна Партия ГЕРБ и тогава ще стане страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи