Дянков: Заплатите на тримата първи в държавата ще почакат по-добри времена

Дянков: Заплатите на тримата първи в държавата ще почакат по-добри времена
"Законопроектът за увеличаване на заплатите на високите постове няма да влезе в този мандат. Това е законопроект, подготвен още април месец миналата година. Той отлежава оттогава, и ще продължава да отлежава до следващ мандат." Това каза вицепремиерът Симеон Дянков в сутрешния блок на БНТ.
<p><em><br /></em></p> <p><em><br /></em></p> <p><em>В началото на миналата година направихме нов закон за държавната администрация, след това направихме закон за държавния служител и това беше третият закон за политическите кабинети в министерствата, за областните управи и за кметствата. Осъзнаваме, че не е сега моментът да се говори за вдигане на заплатите на тези управници и следователно ще изчакаме по-добри времена</em>, коментира вицепремиерът.</p> <p>Той добави, че премиерът Борисов се е възпротивил на идеята в кризата да бъдат увеличени заплатите на тримата първи в държавата.</p> <p><em>Кирил Ананиев, който беше зам.-министър на финансите, е получил половин милион лева от това, че е бил член на различни управителни съвети на държавните търговски дружества, Румен Овчаров - също, Димчо Михалевски, както и много приближени на Станишев</em>, добави Дянков. Той коментира, че правителството на Сергей Станишев е решило проблема със заплатите по много нечестен начин. <em>Ние забранихме през 2010 г. да участваш в повече от един управителен съвет и така да получаваш допълнителнителен доход</em>, каза Дянков.</p> <p><em>Около 2000 лева получават всички директори по време на нашето управление. След като вдигнем други доходи, ще вдигнем и заплатите на управниците</em>, подчерта финансовият министър. <em>Всеки ден ние се опитваме да направим нещо положително. Това е, което съм научил от премиера</em>, заяви той. Дянков посочи, в момента всички са съсредоточени в решаването на проблемите и борбата с безработицата. <em>Ще сложим повече пари и от държавния бюджет в пазара на труда</em>, обеща Дянков.</p> <p><em>Около 20 хил. души в момента работят по програми, субсидирани с евросредства - това е 5% от общата безработица. Нашата идея е да допълним средства от държавния бюджет основно за две групи безработни - млади хора, които излизат на пазара на труда, и трайно безработни.</em></p> <p><em>И в момента съществува програма, според която, ако фирма кандидатства в тази програма и осигурява работни места, се спонсорира. Новите субсидии ще бъдат фокусирани в райони с по-голяма безработица. Решението да имаш повече деца е емоционално решение, то не е свързано с това колко се плаща за това дете. Това решение не е свързано с държавната помощ за това дете, сочи социалният опит</em>, заяви Дянков.</p>

Коментари

  • Една българка

    14 Яну 2013 16:34ч.

    Поредния театър, който ГЕРБ ни представя - лошият Дянков и справедливият Борисов. А аз искам да попитам - ИМА ЛИ МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ДА ЗАЩИТЯТ ДЕЦАТА СИ, ЖЕНИТЕ СИ , МАЙКИТЕ СИ , или всички сте едни п.тки и оставяте да ни мачкат тия бандити ! Защо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Св. Петър

    14 Яну 2013 19:17ч.

    Престъпно е даже да се помисли за подобно повишение, какво остава да се прави цирк с обявяване и спиране...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сиси

    14 Яну 2013 21:40ч.

    Ами то защото Фюрера се е възпротивил,иначе ти беше готов да ги вдигнеш веднага заплатите им! Или просто с това му лъсна имиджа и посъбра някоя и друга червена точка за пред народа? Я се махайте некадърници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи