Дянков заплаши зърнопроизводителите, че няма да им даде субсидии ако излязат на протест

Дянков заплаши зърнопроизводителите, че няма да им даде субсидии ако излязат на протест
Финансовият министър Симеон Дянков заплаши зърнопроизводителите, че парите, заложени за зърнопроизводство в бюджет 2012, ще бъдат пренасочени към други сектори, в случай че започнат протести в страната. Малко по-рано от Асоциацията на зърнопроизводителите обявиха, че се готвят за безсрочни протести, защото Данков и земеделският министър Мирослав Найденов са ги излъгали, че в бюджета за тази година ще има 570 млн. лв. за субсидии, а след изборите са свили средствата до 340 млн. лв. През септември министрите Дянков и Найденов подписаха споразумение с всички земеделски организации, според които финансирането от държавата към сектора през 2012 г. трябва да достигне 570 млн. лв.
<p>Днес Дянков каза, че се надява зърнопроизводителите да бъдат достатъчно разумни да не блокират страната, и добави: "Ако обаче решат да го правят, ние сме в процес на бюджетна процедура и тези пари, които сега им се дават от бюджета, лесно могат да бъдат преразпределени към другите сектори". Министърът опита да настрои едни срещу други работещите в селското стопанство, като заяви, че ако парите за зърнопроизводство бъдат пренасочени, вероятно животновъдите ще са много радостни.<br /><br />Министърът обясни, че не е имал намерение да се дават допълнителни 230 млн. лева за зърнопроизводителите, както твърдят от сектора. Според него става въпрос за преразпределение на парите в рамките на бюджет, който е идентичен с този за настоящата година.</p> <p>След като обявиха готовността си да блокират страната с протести, зърнопроизводителите обясниха, че кабинетът &bdquo;Борисов&ldquo; не е изпълнил нито един от петте подписани документа досега, в които е поел ангажименти към тях.</p> <p>От асоциацията поискаха среща с министър-председателя и заплашиха, че ако такава не се състои до първо четене на бюджет 2012, ще излязат на протест във всички градове и ще останат на улицата, докато не се изпълнят обещанията към тях.</p>

Коментари

  • %

    09 Ное 2011 21:52ч.

    ИЗРОД. Да им е честит на всички ненормални герберасти, които гласуваха за тия мафиоти и лъжци!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • омерзен

    09 Ное 2011 21:54ч.

    Защо няма зърнопроизводители които да коментират ????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • омерзен

    09 Ное 2011 21:57ч.

    Няма такъв цирк двуличие и подскачане да се достигне Тодор Живков,направо е плашещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шопът

    09 Ное 2011 22:13ч.

    Е това е мутренска демокрация.Къде остана правото на протест.Мафия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стрина Ганка

    09 Ное 2011 23:19ч.

    истината е, че няма зърнопроизводител, който да не потвърди, че ако печелят до 200 000 евро на сезон , то те обявават, че са работили на загуба:) Някой да познава зърнопроизводител, който да не живее в лукс? А животновъдите са принудени да купуват скъпото зърно целогодишно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до мърлата ганка

    10 Ное 2011 2:42ч.

    Ганка ли си, каква си? Те пък зърнопроизводителите точно това ще потвърдят, сигурно пред тебе постоянно потвърждават разни такива работи. Мърло герберастка, що не вземеш да се скриеш някъде, че ставаш смешна с евтините си ченгеджийско - ДС-арски заработки! Хората изнемогват и едвам успяват да си покрият разходите ма, комунистическа, милиционерска отрепко. А тия гнусни мафиоти се гаврят с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марчело

    10 Ное 2011 2:57ч.

    Не се безпокойте,сега ще видите кон боб яде ли!Тези кратуни спечелиха донякъде изборите и сега съвсем ще се насерат! Ще видите още ,много пируети и свободни изпълнения,насочени срещу хората в тази държава.Тепърва предстоят непопулярните мерки срещу народа ни.Този Американски възпитаник-идиот,не ще се спре да такова мамата дори на близките си.Той е загубил всякакъв човешки образ.Погледнете го прилича на невменяем идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Er

    10 Ное 2011 17:51ч.

    PROSTAK.VZMETE SE V RACE IZGONETE MAFIATA BE GANCHOVCI TEZI SHTE VI DOVARSHAT

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • milena

    10 Ное 2011 18:42ч.

    do Er prav si,taka e,triabva da go napravim,no ti zashto pishes viv vtoro lice mn.chislo?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Der

    14 Ное 2011 17:56ч.

    NA TOVA IZCADIE IAVNO MU E NAREDENO I PLATENO DA DOVARSHI I NARODA I DARJAVATA.TRIABVA DA GO LINCHUVAT HORATA.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи