Дянков: Станишев избива комплекс за малоценност

Дянков: Станишев избива комплекс за малоценност
"Ясно личи, че Станишев избива комплекса си за малоценност. Докато управляваше неговото правителство в годините на най-големия икономически бум в Европа, той за четири години не успя да построи нито една магистрала, да открие един музей, да финансира една археология, да построи една спортна площадка." Това твърди вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в отговор на изявлението на Сергей Станишев в телевизионно интервю тази сутрин, съобщи Агенция "Фокус".
<p>&nbsp;</p> <p>В изявление на Дянков, разпространено от пресцентъра на Министерството на финансите, се казва, че <em>в условията на една от най-свирепите икономически кризи правителството на ГЕРБ успя през годините на управлението си да възстанови финансовата стабилност на държавата. България завърши 2012 г. с третия най-нисък бюджетен дефицит в целия Европейски съюз след Швеция и Германия, по предварителни данни. Съотношението дълг/БВП на България е второто най-ниско в целия ЕС, като дори от вчера то намаля с 2 процентни пункта, заради погасяване на част от емисиите глобални облигации на Милен Велчев до 14,75 на сто. Това потвърждават оценките на рейтинговите агенции, които оценяват високо финансовото здраве на България</em>.</p> <p>Повод за изявлението на Дянков са думите на лидера на БСП, който тази сутрин призова финансовия министър да даде следколедни бонуси на пенсионерите.</p> <p><em>Два месеца министърът на финансите на България обещаваше на пенсионерите - ще има сигурно коледни бонуси. Днес-утре чакаме пари от Европейската комисия, накрая няма</em>, каза в телевизионно интервю Сергей Станишев. Той изтъкна, че вчера Европейската комисия е опровергала финансовия министър, като каза, че няма връзка между парите, които се дават от ЕК за конкретни проекти, и решението на държавата дали да дава бонуси. <em>След като Европейската комисия е превела в крайна сметка пари - 800 млн. приблизително, парите ги има, нека сега Дянков даде следколедни бонуси на пенсионерите</em>, призова Станишев.</p>

Коментари

  • От бръснарницата

    11 Яну 2013 19:10ч.

    О ужас,двоен/источен и западен!!Нейсе,стрижи,стрижи стрижачо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михал

    11 Яну 2013 19:59ч.

    Тоя глупак и той взе да се кокори и да раздава сентенции,морал и акъл! Този който го нямаше в България и нямаше изобщо понятие, какво става в България. Ба си нахалството! Махай се некадърнико върви си в САЩ, в България не ни трябваш! Въеви да \"оправиш\" Грузия още един път!Ха,ха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ники

    11 Яну 2013 20:59ч.

    ИЗБИ НАЦИЯТА БЕ ДЕБИЛ,НЕЩАСТНИК ГЕШЕФТАРСКИ!!!ТЕБЕ ЩЕ ТЕ СЪДЯТ ЗАТОВА ДЕТО СИ РАЗРЕШИЛ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЕДНА БАНКА ДА ОПОСКА ДЪРЖАВАТА,ДАЖЕ НЕ СИ ГО РАЗРЕШИЛ,НАРЕДИЛ СИ ГО,ПАМИЦАТА ТИ ГЕШЕФТАРСКА ДЕВА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Йоцо

    11 Яну 2013 23:43ч.

    Аман от серсеми, хайрсъзи,чапкъни и мискини в тази наша Родина!Вчера една група във фейсбук писаха :"Дянков да бъде обесен!" Аз им уточних: обесен за краката и да виси на площада пред Народното събряани докато го изядат мухите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи