Две години затвор за Йордан Лечков

Две години затвор за Йордан Лечков
На две години затвор ефективно бе осъден Йордан Лечков. По първото обвинение Старозагорският окръжен съд реши, че бившият кмет на Сливен е превишил правомощията си и е сключил неизгодна сделка, с която е ощетил общината с над 1,24 млн. лв. Второто обвинение е за заплаха за уволнение, която Лечков отправил към директора на НАП-Сливен, съобщава "Дарик". Решението на Старозагорския окръжен съд не е окончателно, така че най-вероятно ще има развитие по случая.
<p>Според Старозагорския окръжен съд Йордан Лечков, като кмет на Сливен, е сключил неизгодна сделка за ремонт на водопреносната мрежа в кв. &bdquo;Дружба&rdquo; в града. Така община Сливен е била ощетена с над 1,24 млн. лв. Лечков отговаря за част от тази сума, а за пълния размер на вредата е признат за виновен другият подсъдим, който е представял общината като извършващ инвеститорския контрол.<br /><br />Йордан Лечков е признат за виновен и по второто обвинение. Подсъдимият е заплашил с уволнение шефа на НАП-Сливен, за да бъде прекратена ревизия на фирмата на сестра му и на&nbsp; фирма &bdquo;Булгейт&rdquo;.<br /><br />Съдът е решил наложеното наказание да бъде две години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Освен това Лечков е лишен да заема длъжността кмет на населено място в период от три години след влизане в сила на присъдата.</p>

Коментари

  • Никита

    15 Яну 2013 2:56ч.

    Много станаха ритнитопковците,дето като са изкарали няй и друг лев си мислят,че може да управляват и света! Това добре ама като почнат да вършат и простотии и да краднат,работата става зле! Нного навътре са се взели и този и цървула ,че и другите подобни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малко е!

    15 Яну 2013 3:00ч.

    Този мошеник заслужава повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС

    15 Яну 2013 3:39ч.

    A СЪДРУЖНИКА МУ ГОШО / СЕГА КМЕТ НА ЯМБОЛ/ С 5 ДЕЛА И 3 ПРИСЪДИ, КВО ДА ГО ПРАИМ. ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ПО НЕГОВИТЕ ДЕЛА БЕ Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ ОТ СВОБОДНАТА ПРЕСА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yambol

    15 Яну 2013 5:08ч.

    Защото е областен лидер на ГЕРБ. Това е от днес:\"Ново дело на кмета Славов. Прокуратурата обвинява:През периода м. септември – м. октомври 2010 г. в гр. Ямбол в качеството си на длъжностно лице – Кмет на Община Ямбол умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководството, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество – в нарушение на клаузите на договор Рег.№ ДГ 04/0052 от 17.09.2010 г. с „Ростер“ ООД – гр. Смолян за разрушаване и премахване на сградата на блок 20 в ж.к. „Райна Княгиня“ в гр. Ямбол I. „Предмет и срок на договора, т.1“ в частта му – „Изпълнителят приема да извърши… извозване и депониране на всички строителни отпадъци“ – е предоставил в разпореждане на „Ростер“ ООД – гр. Смолян строителните отпадъци от разрушаването на сградата – стомана като вторична суровина с тегло 544 929.84 кг на стойност 227 780.74 лв. и бетонови отпадъци – инертен материал с тегло 14 725.694 кг на стойност 62 816.56 лв., на обща стойност 290 597.30 лв. и от това са последвали значителни щети за Община Ямбол в размер на 290 597.30 лв., като деянието е в „особено големи“ размери и представлява „особено тежък“ случай и не съдържа признаците на по-тежко престъпление, \r\n- престъпление по чл. 219, ал.4, вр.ал.3,вр.ал.1 от НК.\"\r\n\r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Яну 2013 6:48ч.

    бях цесекар, когато при червените заиграха стоичков и лечков, престанах да се интересувам от бг футбол. винаги съм твърдял, че след като е могъл да управлява един тодор живков, няма никакви причини да не се опитат и шибеците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС

    15 Яну 2013 14:37ч.

    Yambol, много дълго си го написал, бе приятел! На мен ми беше достатъчно първото ти изречение - " Защото е областен лидер на ГЕРБ. " Там е заровено кучето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    15 Яну 2013 16:37ч.

    Така и не мога да разбера-тоз човек ЦИГАНИН ли е или българин?Някой твърди че е жив МАНГАЛ други казват че не е-можели някой да ни светне по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС

    15 Яну 2013 16:52ч.

    това пък какво значение има? Или като се докаже ,че е виновен да кажем: ами кво да искаш от един мангал. В духа на въпроса на любопитен и аз да питам нещо : а Б.Б. циганин ли е ? Щото той издигна Лечков като кандидат на ГЕРБ в Сливен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи