Двама загинали и трима ранени при стрелба в София

Двама загинали и трима ранени при стрелба в София
Двама души са загинали, а трима са ранени при стрелба в столичния квартал "Димитър Миленков", съобщи БНТ. 67-годишен мъж влязъл в двора на съседите си и застрелял двама мъже на 22 и на 26 г. и две жени на 29 и 56 г. На място е загинал единият от мъжете, а малко по-късно и една от жените. Другите двама ранени са откарани в "Пирогов". Стрелецът се върнал в двора на къщата си, където се прострелял, и също е настанен в болница. Драмата се разиграла около 17,15 часа в района на Гара Искър.
<p>Пред камерата на БНТ живеещите в квартала роми обясниха, че нападателят Иван Калмуков бил много конфликтен човек. Според тях повод за стрелбата станала запалена на вчерашния празник Поклади автомобилна гума, която местните прескачали за здраве. 67-годишният им съсед се ядосал заради издигащия се черен дим и неприятна миризма.</p> <p>Днес, когато 26-годишният Кирил Димитров, единият от мъжете, запалили гумата, се прибрал от работа, нападателят взел незаконно притежавания си пистолет "Макаров", отишъл в двора му и открил стрелба. Кирил е загинал. Сестра му, 28-годишната Василка Борисова, е починала в болница от раните си. 56-годишната майка на Кирил, Еленка Борисова, е тежко ранена и е с опасност за живота. Тежко ранен е и 22-годишният Бисер Лопек. След като стрелял по четиримата, Иван се е самопрострелял и е приет във ВМА в критично състояние.</p>

Коментари

  • Ctefan

    19 Март 2013 1:30ч.

    Ето какво ни докара "демокрацията"! Страх, убийства, бедност, безработица, болести, хора с психиатрични проблеми, армия от старци... Харесва ли ви в европейския съюз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митко

    19 Март 2013 1:36ч.

    Да, при комунизма беше супер и затова убиваха на границата всеки, който реши да избяга от "рядкото щастие". То и сегашната демокрация в БГ се ръководи основно от бивши комунисти и ченгесари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jj

    19 Март 2013 2:44ч.

    Бягай Митко ,бягай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • |Y|

    19 Март 2013 3:16ч.

    До кога ХЕИ и екологичната инспекция няма да си гледат работата и да глобяват с най-солените глоби разните авто-монтьори дето горят автомобилни гуми и одимяват цели квартали с изключително вредни и карцерогенни черни пушаци???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гарантирано от ГРОБ!

    19 Март 2013 4:10ч.

    Самозапали се миньор в Бобов дол....Гарантирано от ГРОБ! Ние сме ГЕРП, с теб сме по-запалими..... Боковите крепители няма как да отрекат, че управлението му завърши с пламнали хора... голям държавник... А пък простаците от ГЕРБ в момента чакат пред ЦИК да се регистрират първи за изборите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи