Драгомир Стойнев: Ако правителството падне, България ще се сгромоляса

Драгомир Стойнев: Ако правителството падне, България ще се сгромоляса
"Ако правителството сега падне, България ще се сгромоляса", призна министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в четвъртък в ефира на бТВ. Той призна, че хората искат нов тип правене на политика. "Основната цел на мерките от плана "Орешарски" е не толкова да бъдат заглушени протестите, тези мерки са нужни на България и страната", категоричен бе министърът.
<p>Министърът обясни, че планираните от правителството мерки са жизнено важни както за икономиката, така и за хората. Той припомни, че е нужно да се отпуши износът на ток, да се осигури работа на миньорите и т.н. "Моята работа като министър е да спася положението", каза Стойнев. По думите му мерките са неотложни, защото години наред никой не е посмял да се захване с приложението им.</p> <p>"Сега ще се върне швейцарското правило, ще се разплатим с бизнеса, ще се повишат парите за отглеждане на дете до 2 г. Когато влязох в кабинета ми казаха, че тока трябва да се вдигне с 40%, а хората са крайно бедни. Ако има политическа дестабилизация икономиката ще се срути", предупреди Стойнев.</p> <p>"Може правителството да падне утре или вдругиден, но тези мерки ще останат. Може да има огромни аварии в енергетиката, защото не са правени никакви инвестиции в инфраструктурата", каза още Стойнев.</p> <p>"Може да останем без ток, защото са правени ремонт на хартия. В ТЕЦ &bdquo;Марица Изток" може да спре работа, защото нямат необходими багери."</p>

Коментари

  • Sin

    20 Юни 2013 17:24ч.

    Това са думи на Луканов през 1990г. Тогава България се сгромоляса точно защото Луканов остана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо Цветков

    20 Юни 2013 17:51ч.

    Здравей Драго, едно е ясно - ти ще се сгромолясаш. Така, че си пази апокалиптиката за у дома, нещастнико!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз

    20 Юни 2013 18:13ч.

    И защото са правени ремонт на хартия в „Марица Изток\" директорите са от онзи ден шефове на БЕХ!\r\n Вече не знаете какво правите и говорите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христова

    20 Юни 2013 18:53ч.

    Че тя не се ли е сгромолясала вече?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до всички по-горе -- Sin и т.н.

    20 Юни 2013 19:29ч.

    Останахте извън Парламента и сега беснеете. Газ пикаете. С тия малки пи... извинете - проценти... Ще свалите това управление. Това е ясно. Но ще докарате на власт групировката ГЕРБ. Това е още по-ясно. А и тогава пак няма да сте в новия Парламент. Или по-точно ще имате представители, но те ще са в групата на групировката ГЕРБ. И ще изпълняват своеволията на вожда Боко. Сега плачете за властта, защото си мислите, че като свалите Орешарски и вие ще управлявате, т. е. десните. Но грешите. Ще управляват мутрите от ГЕРБ. Те затова си точат зъбите и ви използват да ги докарате пак на власт. След което ще ви бият шута. ГЕРБ изобщо не са десни. Те са мафия в чист вид. С ДОН и платени изпълнители. Толкоз!!! Аре бягайте към площада, че Боко ще ви се кара дето закъснявате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи