До 10 дни ще има нова кандидатура за шеф на ДАНС

До 10 дни ще има нова кандидатура за шеф на ДАНС
Премиерът Пламен Орешарски ще е готов с нова номинация за председател на ДАНС в следващите пет до десет дни, съобщава Агенция „Фокус”. Пред журналисти в парламента той заяви, че се обсъждат няколко варианта за кандидатура. „Подчертано оглеждаме хора вътре от системата. Надявам се, че ще намерим кандидатури, срещу които няма да има сигнали”, заяви Орешарски.
<p>На въпрос дали е искал на Делян Пеевски да му бъде дадено разрешение за достъп до класифицирана информация, защото той лично не може да поиска, Орешарски отговори: <em>Исках, да, защото кандидатура, която бъде представена, трябва да има такъв достъп</em>. Премиерът не можа да отговори дали Пеевски е бил проверяван, преди да му бъде даден достъп до секретна информация.</p> <p>На въпроса как ще коментира ситуацията, при която човек, който няма право да има такава информация, вече я има, Орешарски заяви: <em>От юридическа гледна точка не мога да отговоря. Той няма да има вече достъп до тази информация</em>.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    19 Юни 2013 21:53ч.

    Един от създателите на на СИК-Румен Николов-Пашата, през последните 4 години е бил едноличният бос на контрабандата в България. Това сочат оперативни данни на службите, твърди в. Всеки ден. Сикаджията се е ползвал с безграничната подкрепа на ръководни кадри на ГЕРБ, сред които и личния му приятел Бойко Борисов. Поради тази причина е било невъзможно съвестни служители на специалните служби да разследват зулумите на Пашата. През последните години чистите приходи от престъпната дейност на под шапката на Николов възлизали на сума не по-малка от 10 млн. лева на месец. Окончателното овладяване на контрабандните канали от него е станало в началото на 2010 година. Първоначално под контрола на структурите на СИК е била поставена митница "Аерогара София". В ГДБОП има снимков материал как Пашата е привиквал на срещи шефове на отдели в митницата и редови инспектори, през които години наред минаваше контрабандата на летището. Първи в списъка са били държавни служители с имена Стефан и Ради. Двамата бяха изключително приближени до дясната ръка на Таки и отговорник за митниците във висаджийската структура-Боби Белингата. Другият ключов пункт, който бил овладян от хората на Пашата е Капитан Андреево. Там приближените до Цветан Цветанов бандити са вършили безобразия основно чрез висш чиновник, известен с прякора си Тошо Пая. Той дори е бил провъзгласен за главния касиер на цялата митническа администрация. Това е станало по време на неформална среща между него и други шефове на митници в страната, провела се в средата на 2011 година. Прякорът Пая идвал от желзния му принцип да получава своя пай от всяка далавера. Под чадъра на МВР, хероин е влизал и през Дунав мост, твърди вестника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • q

    19 Юни 2013 22:14ч.

    Известният като „СМС терористът” Цветлин Йовчев отново демонстрира „спец” подготовката си, която АФЕРА разкри като публикува „подвизите” му да плаши депутати чрез телефона на мъжа, с който живее сестра му – да забравят обезглавените шофьори в Ирак. А трябваше да ги забравят, за да забравят нарко-трафика, оплетен с наши служби, Борисов и компания. В кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев изрече фундаменталната мисъл: „Не мисля, че има сътресения в сектор “Сигурност”. Разбира се, че не може всичко да е съвсем спокойно, защото текат реформи. При всички реформи има напрежение в системата, то е естествено, но сътресения няма.” Е, как да има сътресения, когато няма какво да се сътресе?! Нацоналната ни сигурност и службите отдавна са продадени, предадени и ка абсолютно блато, благодарение и на дейното участие на Цветлин Йовчев като шеф на ДАНС, лично ръкоположен на този пост от Бойко Борисов. „Хабилитираното лице” Цветлин Йовчев я кара все така лешперската – без напрежение и сътресения. Остава сега да изпрати един СМС на Борисов и да му обади как всичко отново е под контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nezavisim

    19 Юни 2013 22:24ч.

    До десет дни ще има оставка г-н Орешарски! Вашата оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    20 Юни 2013 1:10ч.

    Българинът плаща на депутатите по 17 000 на калпак, плюс заплата всеки месец!Става дума за пари, за много пари от джоба на родния данъкоплатец, а къде е ГЕРБ? Става дума за много пари, които държавата изсипва на депутат, докато народните представители от ГЕРБ са се скрили на хладно в партийната си централа и оттам критикуват парламентарното мнозинство! Удобно и нагло! На 18 юни Бойко Борисов се изля в някакво така да се каже слово, за да се подиграе на парламентарното мнозинство! Подигра се и на премиера Пламен Орешарски за ситуацията, която предизвикаха депутатите от БСП и ДПС с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи