Делян Добрев: Заради Румен Овчаров плащаме скъпия ток

Делян Добрев: Заради Румен Овчаров плащаме скъпия ток
Иван Костов е подписал договорите за "Марица Изток" 1 и 3 няколко дни преди изборите през 2001 година, но особените залози са направени от следващото правителство, от Тройната коалиция. Договорите са станали факт с особените залози. Ако ги нямаше тях, нямаше да плащаме скъпия ток от тези централи", заяви пред Нова телевизия бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. "Не е ясно защо са заложени сметките на хората в полза на трето лице, което да печели вместо да печели държавата. Подписът в протокола е на Румен Овчаров. Ако той не беше направил този залог, в момента там нямаше да има централа, която да ни продава ток, три пъти по-скъп от този от АЕЦ "Козлодуй. Изумен съм как може Трайчо Трайков да застава рамо до рамо с Румен Овчаров", добави ексминистърът.
<p>"Моята вина е, че разбрах в последните дни за тези особени залози. Бях принципал на 7 дружества в енергетиката, които всяка година имат отчети от по 300-400 страници. Просто физически е невъзможно да прочетеш всичко в сроковете", каза още Делян Добрев.</p> <p>По думите му има много малко резерви за ново понижение на цената на електроенергията.</p>

Коментари

  • Благо

    18 Март 2013 16:48ч.

    От това, което прочетох, разбирам, че Р. Овчаров е виновен за всичко. И защо тогава са ви назначавали всичките вас, с бакалавърските..., може би ,за да поддаквате, комуто трябва. Най - вероятно ви дразнят професионалистите и партийната им обвързаност.\r\n Но, нали знаете - за действия и бездействия..., няма да Ви цитирам закона, все пак сте бакалавър, по енергетика, може би с дългогодишен,огромен опит, управленец?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благо-1

    18 Март 2013 17:32ч.

    А бе, герберче нагло, на Овчаров можеш само обувките да лъскаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЪДЕТЕ ЛОГИЧНИ ЧЕСТНИ

    18 Март 2013 20:55ч.

    Това не е истината за сегашните сметки. Имайте елементарна логика. Престъпление са направили Костов и Овчаров - но това е било за предишни повишения. Възобновяемите са виновни. Та езаровено кучето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    18 Март 2013 20:57ч.

    Нещо не се връзва - Ив.Костов е подписал договорите 2001 год., а те \"станали факт\" с подписа на Овчаров 2006 год.1.Какво става в периода 2001-2006? 2. Защо от 2006 год, чак сега има поскъпване на тока? Очевидно, че \"калинката\"Делянчо е поредния матросовец на патрона си Боко за спасяването му от подсъдимата скамейка......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи