БСП: Служебното правителство прикрива злоупотреби на кабинета "Борисов"

БСП: Служебното правителство прикрива злоупотреби на кабинета "Борисов"
Започваме поредица брифинги за разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на кабинета "Борисов". Правим го с убеждението, че хората имат правото да знаят истината за управлението на ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщава БГНЕС. Според БСП служебният кабинет прикрива, премълчава, замита неща, които министрите би трябвало вече да знаят. Неизбежно ще се стигне дотам кабинетът на Райков да трябва да поеме солидарно отговорност за действията на кабинета Борисов, каза Станишев.
<p class="justified"><em>За четири години почти икономическото всекидневие на стотици хиляди български граждани беше разрушено. И хората станаха заложник на монополите във всяка сфера. Защото монополът във властта поражда монополи и в икономиката, отнема социалните придобивки на хората, </em>каза лидерът на БСП. По думите му като цяло икономиката на България е била съсипана, а малкият и среден бизнес унищожен.</p> <p class="justified"><em>Аз много добре знам в какво състояние оставихме държавата, финансите, икономиката. Една европейска държава не може да бъде опоскана до такава степен, ако управляващите са спазвали елементарните й закони, очевидно това не се е случвало,</em> коментира Сергей Станишев.</p> <p class="justified">Според него кабинетът "Борисов" е бил единственият в целия ЕС, довел до поскъпването на много лекарства в пъти, дори до 500 на сто. Това значи, че държавата просто не си е вършила работата.</p> <p class="justified">Цените на храните скочиха с близо 40 на сто, цените на горивата, въпреки че световните пазари посочват, че са доста по-ниски, отколкото през 2008 г., също рязко нараснаха. Сметките за ток са поскъпнали с 60 на сто по време на управлението на Борисов, а България се е превърнала в рекордьор по обедняване на хората и по поскъпване на живота, изтъкна лидерът на социалистите.</p> <p>Ние ясно отправихме искането към служебния кабинет да направи ревизия на кабинета "Борисов". Тя е необходима, спешна, не само за да се знае на какво стъпва служебният кабинет и бъдещото правителство след изборите, а защото без това няма да спре схемата за разграбване на страната и за обедняване на хората, категоричен е Станишев.</p>

Коментари

  • 1

    18 Март 2013 22:09ч.

    Крайно време е да започнете да говорите,за това какво става в държавата ни,ако не искате да загубите изборите.Престанете със завоалираните истини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Март 2013 23:47ч.

    Няма нужсда от "говорене" ала ТИМ. БСП/ДПС = Герб = ТИМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самуил

    19 Март 2013 3:54ч.

    А вие защо сте на свобода? Крадецът ли ще вика - Дръжте крадеца!? Оставили били европеска страна в добро състояние... Смях:))) Остявиха я със спрени еврофондове, заменки за милиарди, цанков камък, сключени договори без обезпечение за 3 милиарда, 2 милиарда в безмислен АЕЦ - откраднати, източен резерв, силна организирана престъпност, контрабанда, ддс-изтоване, кражби, неработещи контролни органи, задушени медии и липса на свобода на словото.... Мога до утре да продължа. Тааа... защо не сте в затвора господа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mmmmmmmarin

    19 Март 2013 12:05ч.

    ТОЯ АЛАБРОС "КИНГ КОНГГ" ПОНЕ ВЕДНАЖ В ЖИВОТА СИ,ДА СВЪРШИ НЕЩО ЧИТАВО.НА НА-ПРОПАДНАЛАТА,БЕДНА И ОПЛЮТА СТРАНА,ДА БЪДЕШ ПОСЛАНИК,НИТО Е ПРЕСТИЖНО,НИТО ПОВОД ЗА ГОРДОСТ.ВСЕКИ ГО МОЖЕ ТОВА.НО ТОЯ ЧОВЕЧЕЦ С НЕЗНАЙНО МИНАЛО,НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ.КАКТО ВИНАГИ БЯГА "ПО -ТЪЧА".ОТВРАТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мони

    19 Март 2013 17:23ч.

    Самуиле,какво направиха твоите кумири за 4 години управление? Добре сварили са лоши неща ,но какво направи ГЕРБ да се подобрят? НИЩО! Само крадоха и ядоха,а такива заблудени като теб овце им ръкопляскат! Незнам плитък ли ти е мозъка? Или го нямаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи