БСП и СДС също поискаха оставката на Мирослав Найденов

БСП и СДС също поискаха оставката на Мирослав Найденов
След протестиращите зърнопроизводители от БСП и СДС също поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов. Според лидера на социалистите Сергей Станишев за лъжите трябва да се плаща, и то с оставки на фона на нарастващите протести и стачки. Зам.-председателят на СДС Румен Христов пък призова Найденов да вземе джентълменското решение да си подаде оставката. Той изрази мнение, че само това би довело до сваляне на напрежението към кабинета и към министър-председателя.
<p>Сергей Станишев заяви, че Найденов носи пряка отговорност за създаването на монополи и картели при производството на храни. Той поиска и оставката на финансовия министър Симеон Дянков заради увеличение за възрастта за пенсиониране от началото на 2012 г.&nbsp;</p> <p>Червеният лидер коментира земеделските протести с думите: "Никой не ги е карал да обещават преди изборите. А основното искане на протестиращите е свързано с предсказуемост и диалог.</p> <p>Когато всеки ден лъжеш и се извиняваш, какво остава на хората, освен да протестират? Толкова масов протест на земеделски производители у нас не е имало. Субсидиите за земеделците са по-малко от миналогодишните&rdquo;.</p> <p>В заключение Станишев каза, че правителството трябва да плати цената за лъжите си.</p> <p>Членът на ръководството на БСП Явор Гечев също подкрепи протестиращите, като заяви, че те имат право да протестират, а правителството се опитва да скара различните сектори в селското стопанство. Според него от кризисната ситуация най-потърпевши са малките зърнопроизводители, защото ползват краткосрочни кредити, разходвани за бъдещи плащания към тях.</p> <p>На пресконференция на СДС, зам.-председателят на партията Румен Христов също поиска оставката на Мирослав Найденов. Той посочи, че СДС предлагат компромисен вариант за увеличение в държавния бюджет на средствата за национални доплащания с 80 млн. лв. Предложението им е внесено преди второто четене на Закона за държавния бюджет за 2012 г.</p> <p>Според Христов с тези пари реално ще се запази субсидията, отпускана за единица площ от миналата година &ndash; 28,50 лв.<br /><br />Христов беше категоричен, че когато се постигне договорка, тя трябва да бъде спазвана от страна на политиците.</p>

Коментари

  • винкел

    07 Дек 2011 1:53ч.

    Да се маха не само подлогата на Доган - Миро Мазното, ами направо цялото мутренско-милиционерско правителство на ДС и Сорос, начело с примата от Банкя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бан

    07 Дек 2011 2:13ч.

    Не може Боко да премиер, а Цоко - министър. Не може и Миро, и Мони, и "култулният" Вежди и цялата шайка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минувач

    07 Дек 2011 18:00ч.

    Да идва шайката на Сергейчо, нали другари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи