Брюксел ще следи отблизо резултатите на Цацаров

Брюксел ще следи отблизо резултатите на Цацаров
Европейската комисия призова за удвояване на усилията на България за постигане на обществено доверие в прокуратурата и обяви, че ще следи „изключително отблизо” резултатите на новия главен прокурор Сотир Цацаров, съобщи БНР. На пресконференция в Брюксел говорителят на ЕК Марк Грей припомни, че тя настоява за фундаментални реформи в съдебната система и смята, че прокуратурата има ключова роля в тях.
<p><em>В интерес на всички е ключовите институции в правосъдието да разполагат с обществено доверие.<span>&nbsp; </span>Ако има противоречия и ако това доверие е поставено под въпрос, то тези институции трябва да удвоят усилията си, за да го получат със своите действия. В момента се намираме там, където се намираме, важното е да гледаме напред &ndash; към резултатите, които ще постигне главният прокурор в изпълнение на задачите си, и ние ще следим това изключително отблизо, </em>заяви говорителят Марк Грей.<em><br /></em></p> <p>Той уточни, че през втората половина на януари, когато ще бъде публикуван допълнителният мониторингов доклад за Румъния, Европейската комисия ще информира устно Съвета и за последните събития в България.</p>

Коментари

  • Ханко

    11 Яну 2013 3:20ч.

    Европейската комисия,вместо да осъди избора на шопара,щяла да следи работата му отблизо! По този начин тя озаконява беззаконието в България извършено от ГЕРБ! Браво на вас! Просто на човек да му се повръща! Откога настоявате за реформи в съдебната система,а ГЕРБ си правят каквото си поискат и вие дремете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • . всички са комунисти (бивши)

    11 Яну 2013 5:03ч.

    Ханко, това е така, защото и те като нас се лъжат да подрепят "по-малкото зло". Няма по-малко зло. Има само едно ОГРОМНО ЗЛО - БКП/ДС/ДКМС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи