Брюксел не коментира назначението на Пеевски

Брюксел не коментира назначението на Пеевски
Европейската комисия (ЕК) отказа да коментира евентуалния конфликт на публични и бизнес интереси с избора на Делян Пеевски за директор на ДАНС, съобщава БНР. От комисията подчертаха значението, което отдават на доброто ръководство и прозрачните процедури при подобни назначения.
<p>Говорителят на ЕК Марк Грей припомни бавните резултати на България в борбата с организираната престъпност и продължи с думите: <em>Много пъти сме подчертавали, че доброто ръководство има значение. Непрозрачните процедури, които не дават възможност да се разгледат въпросите за почтенността и компетентността, много затрудняват установяването на доверие в системата.</em></p> <p>Според Грей повдигнатите наскоро обвинения към бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и други актуални противоречия, показват колко е важно да има независимо и професионално ръководство в правоохранителните органи, работещи срещу организираната престъпност. Най-добрата основа за това, както многократно е препоръчвано в мониторинговите доклади е да бъде направен искрен и цялостен преглед на миналите науспехи и да се стигне до изводи какво трябва да се прави.</p> <p>Заключението на Европейската комисия е, че скорошните организационни промени и днешното решение за ръководството на ДАНС изискват удвоени усилия за всеобхватни и координирани мерки в борбата срещу организираната престъпност.</p> <p>На 21 юни в Брюксел ще пристигне премиерът Пламен Орешарски за среща с председателя на ЕК Жозе Барозу. Срещата е поискана от българска страна и най-вероятно на нея ще бъдат обсъдени и тези проблеми.</p>

Коментари

  • jacob

    15 Юни 2013 0:27ч.

    ММУЦКА отговор на Брюксел. А ББ си мисли ,че ще уплаши някого с Големия Брат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11

    15 Юни 2013 1:42ч.

    Брюксел не са толкова \'\'умни\'\' като нашите гербери,те днес цял ден се ваѝкат,какво ще каже Брюксел,ами отговара им е положителен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи