Британското правителство ще търси начин да ограничи емиграцията от България и Румъния

Британското правителство ще търси начин да ограничи емиграцията от България и Румъния
Британското правителство трябва да потърси начини да затрудни имигранти от Европейския съюз да пристигат във Великобритания и да искат социални помощи, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от вестник "Хъфингтън Поуст". Има опасения, че хиляди имигранти от Румъния и България ще пристигнат във Великобритания през 2014 година, след като изтекат преходните споразумения, сключени при присъединяването на двете страни към ЕС през 2007 година.
<p>"Сега министрите ще търсят начини да направят по-трудно пристигането на имигранти от ЕС, които да искат социални помощи или да търсят достъп до здравни услуги", каза Камерън пред Би Би Си.</p> <p>"Разбира се, сред основните причини една страна да стане членка на ЕС са т.нар. ключови свободи - за движение на стоки, услуги и хора. Вече обаче има ограничения върху движението на хора, например при извънредна ситуация. Трябва ли да търсим аргументи дали да бъде по-трудно за хората да идват във Великобритания и да искат социални помощи? Да, честно казано, трябва. Така че има области, дори при свободното движение на хора, където искаме да направим промени", каза британският премиер.</p>

Коментари

  • Читател

    07 Яну 2013 16:49ч.

    Мухлясалите британци защо си мислят, че точно при тях на влажния и мухлясал от дъждове Остров ще тръгнат българите и румънците през 2014 год. когато паднат всички ограничения за работа в ЕС при положение, че има много по привлекателни Държави за емиграция като Германия, Холандия, Австрия, Белгия... !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    07 Яну 2013 16:52ч.

    Кой иска да ходи на насрания остров? Втора втората Африка и Индия. В Германия си е добре. Бозавите да си търсят друг остров ако искат да останат бели. Маймуните са ги превзели а те хленчат за българите и румънците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи