Борисов: Високите доходи не идват от Дядо Коледа. Българите трябва да работят като немците

Борисов: Високите доходи не идват от Дядо Коледа. Българите трябва да работят като немците
България е за пример – как страна от бившия социалистически лагер, страна от Югоизтока, може да спазва добра финансова бюджетна дисциплина, заяви в Кипър премиерът Борисов, цитиран от Агенция “Фокус”. "Вече четвърта година сме под 2% дефицит, нисък външен дълг, което, ако се направи от всички държави, криза няма да има. Това са Маастрихстките критерии", изтъкна Борисов. Той подчерта обаче, че когато икономиката и българите заработят така, както немците, тогава ще дойдат високите доходи.
<p><em>Високите доходи не идват от Дядо Коледа. Те идват от конкурентна среда и яка работа. Тези държави са добре; не случайно, държавите на север &ndash; като отидеш &ndash; и виждаш колко здраво работят. Тогава ще имаме доходи, </em>каза Борисов. Той сподел пред журналистите, че много вярва в инстинкта на българина, който за първи път има възможност това, което се говори, да го види.</p> <p><em>Говорим за метро &ndash; ето ви метро, говорим за магистрала &ndash; ето ви магистрали &ndash; &bdquo;Люлин&rdquo;, &bdquo;Тракия&rdquo;, &bdquo;Марица&rdquo;, &bdquo;Струма&rdquo;. Говорим за пречиствателни станции &ndash; ето ги, говорим за опери, за музеи &ndash; заповядайте, ето ги, вижте ги. Говорим за Южна дъга, за нови градове със страхотни площади &ndash; ето ги, показваме ги. Какво могат да ни покажат другите</em>, запита Бойко Борисов.</p> <p>Българският премиер участва в Срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП), която се провежда в Лимасол, Кипър. На форума ще бъдат дискутирани многогодишната финансова рамка на Европейския съюз и подготовката на ЕНП за Европейските избори през 2014 г.</p> <p><em>Знаете ли какъв им е проблемът </em>- запита българските журналисти в Лимасол Борисов и сам отговори: <em>проблемът са им комплексите, които им създавам. Когато управляваше Тройната коалиция, и ние създадохме ГЕРБ, още на втората година ГЕРБ отиде с 10 процента над другите партии. Станахме първа политическа сила и ние две години и половина бяхме първа политическа сила, с много проценти над управляващите, но не бяхме в парламента. Сега вече четвърта година управлява ГЕРБ, в най-тежката финансова и икономическа криза, когато, виждате, цели държави, включително и Кипър днес е поискал огромен заем, милиарди евро, България демонстрира най-добрата финансова дисциплина и строи повече, отколкото при излишъците на Станишев. И продължаваме да сме първа политическа сила. Представяте ли си &ndash; какви са им комплексите. Други, ако не бяха толкова добри, нямаше да ги има, щяха да се сринат. Както стана в Испания, както стана в Италия&hellip;</em></p> <p>Бойко Борисов съобщи още, че 200 млн. евро или 400 млн. лв., изтеглени за АЕЦ &bdquo;Белене&rdquo;, трябва да бъдат върнати през месец май на &bdquo;Париба&rdquo;<strong></strong>. <em>Сутринта, преди да тръгна, с Дянков се чудихме - как май месец трябва близо 200 милиона евро да върнем на &bdquo;Париба&rdquo;. 400 милиона лева на българските данъкоплатци - трябва да ги върнем май месец. Изтеглени за &bdquo;Белене&rdquo;, похарчени за един гьол. Това са просто нагли хора. Нагли хора, които в момента се упражняват с българите. Ако той е бил добър проект, той да го е подписал и да е построен. Защо не са го подписали? Защо? Защо?</em>, каза Бойко Борисов.</p>

Коментари

  • Коментар

    11 Яну 2013 21:25ч.

    Българите, които могат да си позволят лукса да мислят за развитие, са около един милион. Останалите преследват една-единствена цел - да оцелеят, твърди социалният антрополог Харалан Александров и дава конкретни примери. „В България демографският срив придобива все по-застрашителни размери, а населението на страната падна под 7 милиона. И в това няма нищо учудващо. За повечето българи развитието отдавна вече не е приоритет. Приоритет е оцеляването. Надеждите и стремежите на повечето хора са сведени до това да не изпаднат в пълна мизерия. Вече никой на прави дългосрочни планове, вече никой не се впуска в нови начинания. Винаги съм призовавал към гражданска и предприемаческа активност, но демографските показатели и новите данни за нарастването на бедността и имотното разслоение подсказват, че за развитие могат да мечтаят не повече от милион-милион и половина българи“, твърди социалният антрополог Харалан Александров. Българското бедствие Той припомня и следните неприятни факти: значителна част от активните и високообразовани българи отдавна вече са напуснали родината си, а останалите едва успяват да поддържат жизнения си стандарт. Все по-голяма става и групата на така наречените „работещи бедни” - хора, които имат работа, но доходите им са толкова ниски, че ги обричат на мизерно съществуване. Междувременно корумпираната прослойка в държавното и общинско управление и безскрупулната олигархия продължават с политически протекции да изсмукват оскъдните ресурси на държавата. Нищо чудно тогава, че през 2012-та в България са се родили осезаемо по-малко деца, отколкото през „Виденовата” 1997-ма, когато беше достигнат абсолютният минимум в това отношение. “Изглежда политическият елит отказва да осъзнае както мащабите на българското бедствие, така и собствената си безпомощност да го овладее”, обобщава Александров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    11 Яну 2013 21:34ч.

    Да, дефицита е дума с много широко понятие, а тя важи за всички сфери на обществения живот у нас, защото наистина е свързана на първо място с финансите. А що се отнася, че България е пример за останалия свят, това може да се чуе само от устата на …. За това може всеки да се досети затова го оставям без пояснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • krur

    11 Яну 2013 22:05ч.

    ЩЕ СТАНЕМЕ ЗА ПРИМЕР КАТО ТЕ ВКАРАМЕ У ПАНДЕЛАТА,КРАДЛЬО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1

    11 Яну 2013 22:12ч.

    Пореден напън на т.н.премиер на БЪЛГАРИЯ,ДР.Борисов,по-кротко и по-скромно че да те запомним и с 1,2 хубави неща!Шъй де,стига с твоите простотии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    11 Яну 2013 23:22ч.

    Нищо не можах да разбера- на кого създава комплекси този хвалипръцко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бъбълчо

    11 Яну 2013 23:29ч.

    Пак е шмъркал некачествено \"бело\",нормален човек не може да говори такива глупости,срам и резил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕНП за справедливост

    12 Яну 2013 1:54ч.

    Докога немците ще ни прецакват. Защо Меркел е в центъра на снимащите се а БОРИСОВ е в кьошето. Защо е изтикан? Защо? Защо? Това е заговор братя, помнете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    12 Яну 2013 2:39ч.

    ТОЗИ Е НАПЪЛНО ЛУД....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не енп

    12 Яну 2013 3:15ч.

    ЕНП, в центъра е Бъсеску, а наш бойко да се благодари, че имаше тъпанари, да гласуват за него. Докато такива бълнуват заговори няма да се замислите сериозно за бъдещето си. Аман от примитиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анти Боко

    12 Яну 2013 4:24ч.

    Ще работим като германци , когато имаме и управници , като техните , а не тикви и чукундури като теб и сегашната ти свита.Не се изказвай като простагел, че ще счупиш всички глупомери.Ега ти наглата мутра!Как се научи от чичко Живков на демагогия.Боко ходи си братче , да не те спука народа, като набрала пъпка по фейса на Дянков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    12 Яну 2013 4:31ч.

    Честно казано не съм срещал до сега по-голям комплексар от Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ZzzzkTUe8s

    12 Яну 2013 15:38ч.

    Tozi e lud.tribva da se zatvori v ludnica, ili tozi idiot shte ni dovede nas do ludost.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марчело

    12 Яну 2013 18:15ч.

    "Високите постижения" на хвали пръцкото Тиквев и неговия сол ташак недоразумението Дянков,се дължат на малтретирането на Българския народ и умишленото му оскотяване и мизерията до която го доведоха управляващите от ГЕРБ. Тези изобщо ни нямат за хора. Отделно се мъчат да направят така ,че идващите избори да ги спечелят независимо от това кой как ще гласува. Да си осигурят служебна победа и продължат да ни тормозят и унищожават още 4 години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван

    12 Яну 2013 18:15ч.

    абе май че е пил от синтетиката,дето я произвежда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Око-Боко

    13 Яну 2013 1:13ч.

    Преди години му пушихме от цигарите, а сега продължаваме да му ядем лайната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    13 Яну 2013 22:13ч.

    Колко сервилно Борисов се спусна да целува Меркел! Отвратително, срамно и недостойно!И въпреки целувките и прегръдките и сервилните хвалебствия на Борисов,готов е да оплюе собствения си народ сама и само да се хареса на господарите, а те пак в края на снимката го турили, руманеско в центъра баш до Меркел!Каква неблагодарница е Меркел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fani

    13 Яну 2013 22:38ч.

    Комлексарът си ти Борисов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я

    15 Яну 2013 3:15ч.

    Минималната заплата трябва да е 35% от средният БВП на работник - това е 30хиляди лева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    16 Яну 2013 2:43ч.

    Може ли да се представим българите да работят като немците и същевременно у нас да продължава да се краде юнашки от властниците и техните роднини и приближени. Резултата ще бъде винаги отрицателен и положението все по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безсрамник

    18 Яну 2013 3:47ч.

    "Българите да заработят така, както немците, тогава ще дойдат високите доходи!" - само че докато е той на власт, българите все повече няма да имат къде да работят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хари

    11 Фев 2013 4:49ч.

    дано пукнеш-отвратителна мутра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи