Борисов: Още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите

Борисов: Още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите
"Още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите", заяви пред нова телевизия премиерът Бойко Борисов. По повод скандала с дюните в Несебър Борисов коментира: „При нас е ясно, когато има виновен, той бива уволняван и даван на прокурор. Едновременно с търсенето на отговорност, съм сезирал и и.д. главен прокурор. Може би още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите. Трябвало е да ме информира, че там става безобразие”. Той добави, че е предложил в НС да бъде създадена анкетна комисия, която да разгледат всички сделки със земи от 2003 г. досега.
<p>"Аз предлагам да направим анкетна комисия, в която да се разгледат всички сделки от 2003 година досега. В комисията да има само един представител на ГЕРБ, а другите да си ги избират които искат. Основното ми изискване е тази комисия да работи под наблюдение на медиите", заяви премиерът.</p> <p>По думите на Борисов стотици сделки са направени по времето на Станишев и са разпродадени земи за стотинки. "Да видим всички там наяве, особено сделките с брата на Станишев".</p> <p>&bdquo;Тогава ще видите стотици хиляди потоци сделки, особено фрапантни, проведени от предишното управление&rdquo;, прогнозира премиерът и се възмути от определението "Цецо-Кумецо" само заради това, че &bdquo;Цветанов присъствал на нечия сватба&rdquo;.</p> <p>Според него парите за референдума са &bdquo;абсолютно грешно похарчени&rdquo;.</p> <p>"Ние сме за 7-и и 8-и реактор в АЕЦ "Козлодуй" - обясни Борисов и добави: - За да няма объркване за този референдум категорично съм казал &bdquo;не&rdquo; .</p> <p>Борисов коментира, че подписката и референдумът били поредният опит &bdquo;Станишев да замаже очите на симпатизантите си&rdquo;.</p> <p>&bdquo;Никога не съм обръщал палачинка; опитах се да построя нещо, за което българският данъкоплатец е дал милиард, но като видяхме, че това е един гьол. Лупингите и палачинките ги обръща Станишев".</p> <p>"Няма приватизатор, който да се съгласи да вземе ВМЗ-Сопот с поставените условия - да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността", заяви премиерът.</p> <p>"Аз им слушах исканията и няма приватизатор, няма човек, който да се съгласи да вземе завод с такива условия - да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността. Там работят над 3000 души, докато в частните военни заводи работят около 700-800. Разбира се, аз съм против да се съкратят половината работници или голяма част от тях, но във всички случаи новият собственик, ако има такъв &ndash; то затова сега няма&rdquo;, коментира Борисов.</p> <p>"Затова няма и приватизатор, а държавата само дава, дава пари. Как ще продължи с такъв обем, с толкова хора да работи ВМЗ. Помагам им всеки месец - с 1 милион миналия, за да посрещнат Коледа и Нова година. Трябва да имат работа и договори, иначе това е социална помощ. Как да им дотирам производството и да извадя 5-6 млн. държавни пари", попита Борисов.</p> <p>"Нека дойде време някой някого да кани за коалиция, като тръгне такова време, ще го говорим. Ние сме доказали, че можем да управляваме сами", каза премиерът и добави, че се опитва да не казва лоша дума за опонентите си.</p>

Коментари

  • Марта01

    07 Яну 2013 16:53ч.

    Ще го отнесе някой нещастник, колкото ББ да се покаже като строг и справедлив. Защо въпросният горски началник не го бил информирал за безобразията - ми къде да го открие, на стадиона ли, в хеликоптера ли, да смути съня му на тържеството в Осло ли? А може и да е докладвал на Миро Шашмата, ама той да си е затраял. Е този мистър Кебапче е за уволнение - не, ами направо за пандиза. Обаче той винаги отървава кожата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Висарионович

    07 Яну 2013 17:26ч.

    Искаш ли една работа да се потули - създай комисия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Альоша

    07 Яну 2013 17:31ч.

    Не ни стига плашенето със Станишев Сергей, ами сега подхвана и брат му. Ами ако някой подхване твоите любовници, приятелчета по милиционерска и БКП-линия, мутричките от бойните спортове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банкерка

    07 Яну 2013 17:32ч.

    Не бъди нагъл, бобчо. Цецо е кум на сватбата на щерката на въпросния крупен и преуспяващ, многократно награждаван бизнесмен, а не обикновен гост. както и ти си от над десетилетие по върховете на властта, а не от вчера - генсек на мвр, кмет, премиер. Така че не се прави на чиста вода ненапита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • омерзен

    07 Яну 2013 17:37ч.

    Народе,пак тоз елементарен популист ви лънготи,не се заблуждавайте а мислете утре като някой отново от вас пусне бюлитинка за цялото му милиционерско-военно войнство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манчини

    07 Яну 2013 21:16ч.

    Хайде стига вече с твоите шменти-капели! Вземи и се уволни най после и ти самия! Болуци колкото искаш.От къде успя да намериш толкова много боклуци в тази партия ГЕРБ? Мислещи само за далавери и папкане? Влиза ли в устава ви това изискване,колкото си по крадлив, си по добър ГЕРБаджия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи