Борисов: Няма нужда г-жа Кунева да ме подсеща за прокуратурата, тя отдавна е сезирана (обновена)

Борисов: Няма нужда г-жа Кунева да ме подсеща за прокуратурата, тя отдавна е сезирана (обновена)
Няма нужда г-жа Кунева да ме подсеща да сезирам главния прокурор за всичко, което се е случило тогава. Това отдавна е направено. Това каза пред Агенция „Фокус” премиерът Бойко Борисов по повод изявления на "Движение България на гражданите”. Прокуратурата и МВР да разследват унищожението на дюните край Несебър, настояха по-рано от партията на Меглена Кунева. Междувременно от прокуратурата съобщиха, че вече е разпоредена пълна проверка по законосъобразността на извършените сделки с държавни и общински земи в Несебър.
<p>Проверката е разпоредена по повод публикации в медиите за извършени закононарушения по застрояването на защитени територии в гр. Несебър и постъпил сигнал от министър-председателя Бойко Борисов до и.д. главен прокурор Бойко Найденов, съобщиха от прокуратурата.</p> <p>Междувременно министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че от днес се отменя решението за строеж на спорната територия в Несебър, защото е незаконно. Тя представи резултатите от направената от Дирекцията за национален строителен контрол проверка на издадените разрешения за строеж в кв. &bdquo;Черно море&ldquo;, град Несебър, местност Кокала.</p> <p>По думите на Лиляна Павлова днес премиерът Борисов е сезирал официално главния прокурор с молба да бъде извършена проверка на всички разпоредителни сделки с имоти, които са държавна или общинска собственост, на територията на Община Несебър в периода от 2004 г. досега. Като част от тази проверка премиерът е апелирал да бъдат проверени също и всички свързани разрешителни, издадени от отделни ведомства, администрации, местна власт и органи на държавната власт като РИОСВ, РДНСК, Агенция по горите &ndash; всички органи, които са издавали разрешения, включително и общината &ndash; главния архитект и общинския съвет.</p> <p>Вече е започнал работа и екипът на сформираната днес от министър Павлова работна група, която другата седмица трябва да предложи промени в основните закони, регулиращи защитените територии и строителството върху тях.</p> <p>По-рано днес премиерът Бойко Борисов коментира: <em>По-добре е г-жа Кунева да си зададе въпроса &ndash; къде по това време е бил нейният заместник в политическата партия &ndash; Даниел Вълчев, и кой каква отговорност носи</em>. Думите на Бойко Борисов бяха провокирани от изявление на &ldquo;Движение България на гражданите&rdquo; за "поредните разкрития за тежки злоупотреби в Министерството на земеделието и храните".</p> <p><em>Този път ръководеното от Мирослав Найденов министерство е ощетило държавата с най-малко 3,5 млн. лева и с помощта на приближени до управляващите фирми е нанесло непоправими щети на природни забележителности, каквито са дюните край Несебър</em>, обявиха от партията и припомниха, че унищожените дюни са включени в защитената зона към &ldquo;Натура 2000&rdquo; и превръщането им в строителна площадка е директно погазване на закона, което подлежи на наказание.</p> <p>От "Движение България на гражданите" заявиха също, че не приемат обясненията на премиера Борисов, министър Найденов и зам.-министър Светлана Боянова от последните дни: <em>За нас сделката с купуването и унищожаването на дюните край Несебър в навечерието на новогодишните празници носи корупционен заряд и няма как да бъде извършена без знанието и разрешението на висши политически фактори</em>.</p>

Коментари

  • Марта

    04 Яну 2013 20:33ч.

    Ами да, хитро го бяха натъкмили - точно преди ЧНГ да мишкуват по дюните, кой ти гледа какво става на празници. Обаче не би. И сега - проверки, сезирания, само и само да докарат от девет дерета вода и пак Тройната коалиция да предъвкват. Даже за Даниел Вълчев се сетиха - та той беше министър на образованието, какви дюни?! Пълна безпомощност и обърквация на управляващите ни тиквеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мираянова

    04 Яну 2013 20:35ч.

    Колко "отдавна"? Пак приказки на едро за заблуда на населението. Явно много ги е шубе герберите от Кунева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бели конци

    04 Яну 2013 20:39ч.

    Е, как хем е сезирана, хем багерите разораха дюните точно преди Нова година, ако не са получили зелена светлина от властите? Тъп въпрос, нали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветелина

    04 Яну 2013 20:41ч.

    Жално ми е за тоз народ и таз държава, чиито министри по цели дни джиткат къде ли не да оправят бакиите си, вместо да влязат в кабинетите и да свършат това, за което са поставени. За депутатите изобщо не говоря - те милите са във вечна ваканция, пък и броени месеци им остават, всеки се спасява поединично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веселина

    04 Яну 2013 20:44ч.

    Хубаво, че Зетят си инсталира главен прокурор, ама не ми се вярва да разкрият каквото и да било. Просто НЯМА ВРЕМЕ, а прокурорите са известни със своята продажност и въртеливост. Да не вземе някой ден Цацаров да разследва именно ББ, ЦЦ и кохорта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mlad_realist92

    04 Яну 2013 21:27ч.

    Ако ББ е сезирал прокуратурата за тази кумова далаверка преди Биволъ да са изнесли данните му ставам горещ подръжник. А дано...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • транслейтър

    04 Яну 2013 21:28ч.

    ИСКА ДА КАЖЕ АЗ СЪМ ПРОКУРАТУРАТА ТУКА,И ОТДАВНА СЪМ СЕ САМОСЕЗИРАЛ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хи хи

    04 Яну 2013 21:35ч.

    Паника, паникааа.. "Хванахте ни да крадем, ма вие що биете негрите?!" Ташшшш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гнус

    04 Яну 2013 22:18ч.

    Докато не покажат номер на преписка с дата, всичко казано от Борисов трябва да се приема за поредната ЛЪЖА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веско

    04 Яну 2013 22:25ч.

    БРАВО БОКО, БРАВО ЦЕЦО и разбира се "Кумеца" ПО МАЩАБ НА ДАЛАВЕРА СТЕ НЕНАДМИНАТИ,а сега обяснявайте как е виновен този или онзи, ние разбирасе знаем, че ти и твоята ЗГАН -БАНДИТСКА НЕ Е ВИНОВНА !!! НАЙ-ДОБРИ СТЕ ТО СИ ВИЖДА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    05 Яну 2013 0:22ч.

    Всички правителства от прехода се съревноваваха кой повече да открадне от народа и държавата. В тази област трябва да се съсредоточат социологическите проучвания, а не на кой бил по-най най рейтинга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МайорА

    05 Яну 2013 0:48ч.

    Ей,как е възможно някой да го подсеща! Ама той е голяма работа,знаеща всичко и всички! Той бил вече уведомил главния прокурор!!!!! Кого си уведомил бе? Твоята дебела Цаца? Ами даже си му възложил сигурно и да замаже случката? Я се махай,че вече ни дотегна от глупостите ти и изцепките ти които вършиш!По големи дебили не са ни управлявали никога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aaa

    06 Яну 2013 16:49ч.

    КОЯ ПРОКУРАТУРА БЕ МАЗНИК.НА ОНЯ ЦУЦАРОВ ДЕТО ГО НАЗНАЧИ КАКТО НАЗНАЧИ ПЛЮНКО,С ИЗМАМА.ОСРАХТЕ СЕ ОТ ГРАБЕНЕ БЕ ГРОБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи