Борисов към лекарите: Съберете се, направете курбан, стегнете редиците!

Борисов към лекарите: Съберете се, направете курбан, стегнете редиците!
"Съберете се, направете курбан. Не се събирайте само за стачки". С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към лекарите от болницата „Св. Анна“, след като откри реновираната централна част на лечебното заведение. Съветът на Борисов беше по повод зачестилите смъртни случаи на родилки заради лекарски грешки. Премиерът поиска от медиците да организират среща на лекарското съсловие, за да отпадне напрежението от тях, и добави: „Ако има небрежни доктори, заедно да намерите начин да ги изчистите“.
<p>Борисов е на мнение, че проблемите с лекарските грешки могат да бъдат решени, ако лекарите си стегнат редиците. Според него уволнението на директори на болници не било много разумно. Припомняме, че само преди дни по настояване на Борисов оставка подаде шефът на болница &bdquo;Шейново&ldquo; д-р Иван Костов. <br /><br />Борисов настоя за добър мениджмънт в лечебните заведения и даде за пример ръководството на МБАЛ &bdquo;Св. Анна", което е изведено с 1 милион лева печалба. <br /><br />Той се възмути от големите дългове на болниците, като заяви: &bdquo;Казват, дайте ми пари, откъде да ги намеря, от кое перо &ndash; от зърното, от животновъдите? Държавата не е брашнен чувал, не е моя, не е на ГЕРБ, тя е на всички&ldquo;.</p> <p>След това Борисов, който през последните дни е обзет от реформаторски устрем, се закани, че държавата няма да помага при изплащането на задълженията на болниците. Той призова директорите, които са закупували скъпа апаратура и не могат да погасяват кредитите си, да опитат да я върнат.</p>

Коментари

  • ЛИЛИЯН

    30 Ное 2011 0:53ч.

    ТАЯ ТЪПА И НАГЛА МУТРА НЕ СЕ УСЕЩА КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ. ПОЖАРНИКАРЯТ Е НЕИЗЛЕЧИМО ПСИХИЧНО БОЛЕН ОТ ШИЗОФРЕНЕН НАРЦИСИЗЪМ. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11

    30 Ное 2011 1:12ч.

    Курбана ше бъде осветен от главния мюфтия и проторей болен сидеров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KURbanci

    30 Ное 2011 4:02ч.

    inşallah

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санитар

    30 Ное 2011 4:32ч.

    "... стегнете редиците...", стегнете коланите и изобщо... но след като държавата не е твоя, най добре е да си подадеш оставката... а не да даваш акъл на хора в пъти по-интелигентни от теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто си страхливец

    30 Ное 2011 5:11ч.

    Дай Боже оставка, ама не ми се верва.... Шо пара потроши да купиш изборите и са да я подариш тая власт не ми се верва... Просто си страхливец, страх си те е за далаверите със Сретан ша трябва да плащаш май че...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • istina

    30 Ное 2011 8:24ч.

    toia e lud za varzvane. vmesto da se zaemat da opraviat zdravnata systema v BG deto e prichina za mnogoto neuredizi toi mi dranka za kurban. Alo ministara ti mai na 2 magareta slamata ne mozesh da razdelish ama koi ni e vinoven che slozihme mutra komunist i pri tova pozarnikar na vlast. eto dotam se stiga s prostotii!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ses

    30 Ное 2011 11:11ч.

    ТИКВАТА БОЙКО ЩЕ ОРГАНИЗИРА КУРБАНА ,А НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РАСИМ ЩЕ ГО ОСВЕТИ.КАКВИ ЛИ ПРЕДИШНИ ГРЕХОВЕ ИЗПЛАЩА ТОЗИ БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД ,ЗА ДА ГО "УПРАВЛЯВАТ" ТАКИВА НИЗШИ СЪЩЕСТВА.ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕШ БЪЛГАРИО? СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРЕКА БЪЛГАРИН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквата

    30 Ное 2011 14:21ч.

    Боже,прибери си грешните чада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михалчо

    30 Ное 2011 14:40ч.

    Този взе да ръси все по вече простотии по телевизиите и да раздава акъл какъвто няма. Не му ли правят профилактични прегледи психитри? Той от ден на ден става по тежък случай. Такава държава-няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кру

    30 Ное 2011 17:31ч.

    С личен лекар Лъчо Мозъка-това е! Тук д-рН.Михайлов е необходим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психиатър

    30 Ное 2011 17:56ч.

    Ето го най-после истинското държавническо решение на всички проблеми - правиш курбан и всичко се подрежда! Няма протести, влаковете тръгват, родилки не умират, заплатите и пенсиите нарастват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шменти Капели

    30 Ное 2011 19:47ч.

    Този човек е едва 52-годишен, а е оглупял като дементен старец.Какво ли куку ще стане след десетина години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михал

    30 Ное 2011 23:07ч.

    Боцко,ти ли не знаеш хитрец такъв от къде да вземеш пари? Правиш се на луд за връзване. Хайде малко дати помогнем(макар ти да си велик и да не вземаш акъл от никого). Първо,накарай твоята любима ченгеджийница да си плащат всички отчисления спрямо държавата сами от заплатите си.Второ понамали ги малко защотото на 7 милн.народ са доста множко.Трето махни тези търтеи които сложи в агенциите(ти беше обещал,че ще премахнеш агенциите)а напротив ги увеличи още доста. Поорежи премийките и добавките на галениците от министерствата,а също и техния брой.Вземи и конфискувай с продажба,най после незаконните палати на мутрите. и.....още много неща има.Не се прави на луд и не прави хората на маймуни,защото те ви исбраха в шайката на ГЕРБ,защотото може да стане обратното. И последно не се правете на голяма работа с оня натрапен ти Американски възпитаник-еничарин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 111

    30 Ное 2011 23:12ч.

    „Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" сезира главния прокурор Борис Велчев за показанията, дадени от Васил Костов – Кеца пред Шуменския съд по делото "Килърите”. Кеца заяви в прав текст, че е присъствал на среща, състояла се във виенската градина до Паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Милчо Бонев - Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и други...На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР. Костов е бил и на друга среща на босове на СИК веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не са давали повече от 10 млн., но се разбрало, че Бойко Борисов има бригада, която да окаже натиск върху тях. Васил Костов – Кеца е декларира и, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока. Сигналът е изпратен и до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек. На българската прокуратура е напомнено да не подминават и други свидетелски легитимни показания, дадени пред Белградския окръжен съд през 2009 година, когато известният наркобос Сретен Йосич заяви, че дейността му в България е закриляна от главния секретар на МВР Бойко Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи