Борисов: Кабинетът отне правомощията на президента

Борисов: Кабинетът отне правомощията на президента
За първи път в 20 г. история идва някакво управление на власт и отнема правомощия на президента, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус. По думите му президентът е направил огромен жест на коалицията. „Вие помните, дори съм бил упрекван за това, че докато беше президентът Първанов, ние дори не внесохме законите за службите, за да не се приемат, че са срещу президента, че му се отнемат правомощия. Сега те, с първото си решение, с първия си закон за ДАНС, отнеха правомощията на президента да се произнася”, каза Борисов.
<p>По повод отказа на държавния глава да присъства на откриването на Дунав мост 2, експремиерът коментира: <em>Това е абсолютно правилен жест според мен, да не отиде там. Това ще е много ясен сигнал и за Брюксел и за всички - какви процеси текат в България</em>.</p> <p>Бойко Борисов съобщи, че е забранил на апарата на ГЕРБ да участват в протест срещу назначението на Делян Пеевски. <em>Разпознаваемите лица на ГЕРБ съм казал да не се явяват на протести</em>, уточни той.</p> <p><em>Парламентаризмът, една нация, за да върви напред, изисква политическите мъже и жени да могат да говорят, да взимат най-правилните решения за държавата, независимо дали има политически ущърб за тях</em>, каза Борисов. <em>Една държава, в която всяко управление ще се посреща с протест, ще има напрежение, върху което и да е правителство &ndash; не е добро. Учудвам се днес, с това решение, което взеха, те взривиха нета, взривиха хората. Сега никой не може да го оправдае</em>.</p> <p>Междувременно в социалните мрежи се организира протест пред сградата на Министерския съвет в столицата и в различни градове на страната срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. В София акцията е обявена за 18.30 часа. </p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    14 Юни 2013 20:18ч.

    ГЕРБ изгуби изборите. Погромът е реален, победата – фиктивна. Драматичната мисъл за погрома успя да си пробие път дори до скудните умове на Борисов и Цветанов. Фиктивните “победители” тъй и не посмяха да си покажат спихнатите физиономии в нощта на изборите. В английската забавачка учехме една песничка, в която се разказваше за лошия дебел плъх (“bad fat rat”), който излочил млякото и се сврял в дупката. Поради страх от одюдюкване, липса на олигархични акламации и обичайната агресия на внезапно революционизирания медиен слугинаж. Довчерашни медийни питбули на ГЕРБ се прекамбичнаха вихрено в синхрон със своите магнати, изживяват се като флагмани на свободното слово, разбирано като свободно въртяща се палачинка. Боко и Цоко си мислят, че изгубиха изборите на 12 май. Нищо подобно! ГЕРБ не изгуби изборите на 12 май. Нито на 11 май, заради Костинбродската афера. ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..

    14 Юни 2013 22:14ч.

    Дачков, колко е надницата за участие в протестите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tonybal

    14 Юни 2013 22:43ч.

    До Бандит Бойко:Защо не си гледаш работата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи