Борисов даде напътствия на наследника си, Райков му обеща приемственост

Борисов даде напътствия на наследника си, Райков му обеща приемственост
При встъпването си в длъжност служебният премиер Марин Райков обяви, че правителството може да управлява без парламент и собствен бюджет, но не и без доверието на хората. Този министерски екип ще бъде работлив, а не бъбрив, подчерта Райков. Той направи комплимент на Борисов за решението да подаде оставка. "Доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново", каза служебният премиер.
<p><em>Това е от ключово значение. С това доказахте, че демократичните принципи са стил на поведение и начин на мислене на българските политици и българската политическа класа, че ние днес можем да се наречем европейска демократична България</em> - с тези думи се обърна Марин Райков към Бойко Борисов.</p> <p><em>Сега е наш ред да организираме демократични и прозрачни избори. Уверен съм, че като партиен лидер ще помогнете да се установи градивен диалог да проведем спокойно състезание между партийните платформи и проекти, които трябва да отговорят на очакванията на гражданите и които трябва да върнат надеждата сред българите</em>, каза още служебният премиер на своя предшественик.</p> <p><em>За мен е много важно да кажа няколко неща: ще държим на приемственост по отношение на направеното от вас в областта инфраструктурата, археологията и културата и други области, в които бяха постигнати определени резултати. Ще стъпим върху приетите с вашето мнозинство закони, тъй като ние няма да имаме възможността да предлагаме законопроекти. Ние ще изпълняваме вече разписания бюджет. С този бюджет, приет с вашето мнозинство ще търсим резерви за един по-социален подход, за да очертаем една бъдеща политика за доходите</em>, добави той.</p>

Коментари

  • Апостол

    13 Март 2013 17:45ч.

    Е и кво - и тоя се надупи на ГЕРБ!Приемственост! Ужас! Хората искат промяна, тоя говори за приемственост! Протести! Хора, да бъдем нащрек!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнус ме е от вас!

    13 Март 2013 17:54ч.

    ГЕРБ-ДС пуснаха лейтенантите си пред прожекторите за да подготвят почвата за завръщане на "Императора".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симо

    13 Март 2013 17:57ч.

    Еба си нахалството! Тиквуня осра цялата държава и ни докара до просешка тояга,сега взел напътствия да дава! Ба си пердето нахално!А тоя новия си е ГЕРБаджийска подлога,а пък и какво може да направи за 3 месеца? Едно нищо! Сега слушаме силни водевили за това какви големи работи ще направим ние -новите калинки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • velina

    13 Март 2013 19:10ч.

    Служебният ни премиер е или професионално деформиран, или ужасно лицемерен! Борисов бил с демократичен стил на действие, бил силен, а не силов политик!...Точно обратното г-н Райков-Борисов е с тоталиарен стил на действие и е силов, а не силен политик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пенсионер

    13 Март 2013 19:27ч.

    Как си позволява този МИНДИЛ Б.Борисов,да дава акъл на един дипломат.Не го ли е срам,че от всички премиери до сега,той е най ОСРАНИЯ ,и има нахалството да се появява сред хората.Еба си и императора. (Къде е батко бе).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • човек от паралелната реалност

    13 Март 2013 20:09ч.

    "Борисов бил с демократичен стил на действие, бил силен, а не силов политик!" и държавата ни била "демократична и европейска"??! За пореден път се чудя аз в някоя друга държава ли живея и за един и същ "силен, а не силов и с демократичен стил политик" ли говорим?..Започвам силно да се притеснявам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мизерници, вървете си!

    13 Март 2013 20:48ч.

    Щом Борисов е силен, а не силов политик с демократичен стил, то тоя Райков е малоумен идиот. Язък за прахосаните години за образованието и възпитанието му. Всичко е било нахалос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ще държим на приемственост по отношение на направеното от вас в областта инфраструктурата, археолог

    13 Март 2013 21:09ч.

    А бе кретен, нужна е коренна промяна, а не приемственост. Това е пълно неразбиране на случващото се в страната. Напразно си бил пътя от Париж до София за да гасиш огъня с бензин. Хората излизат по площадите и се самозапалват, не защото искат още магистрали, спортни зали, църкви и метро, а защото няма какво да ядат и мрат като мухи. И най-вече защото са лишени от всякаква надежда и гледат с празни очи децата си, на които не могат да осигурят не бъдещето, а самото настояще. Аз отдавна мисля, че тия на улицата трябва да смъкнат вече знамената от дръжките. А за Борисов вече не ми се говори. От днес той вече е политически мъртвец. Ако остане в политиката ще е фарсово като Марешки или още по-зле - гротеска като Йоло Денев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    14 Март 2013 1:49ч.

    Борисов няма какво да го коментирам, но Райков не ми направи добро впечатление. Според мен той отговори не дипломатически, а направо слагачески. \"Политиците\" ни били демократични-как ли пък не! Той нарече настоящото положение \"тежък момент\"?! Съвсем ясно показа, че пет пари не дава за исканията на хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БС2003

    14 Март 2013 2:32ч.

    Райков обещал на Борисов приемственост - точно от това се плашех най-много.Ще си карат без Борисов по борисовски.Пък на който не му харесва, може да се подпали, нито на Райков, нито на Борисов ще им мигне окото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи