Бобева: Държавата трябва да гарантира правилата на играта

Бобева: Държавата трябва да гарантира правилата на играта
Ролята на държавата е да гарантира правилата на играта. Едно прозрачно управление е гаранция за това да няма икономически зависимости в правителството. Това каза вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева в интервю за предаването „Преди всички” на БНР.
<p><em>Икономиката е един сложен възел от отношения между големи, средни и малки фирми. Невинаги големите са лоши, невинаги малките са най-добрите. Тоест в икономиката няма добри и лоши фирми. Има такива, които имат добро пазарно поведение &ndash; такива, които спазват правилата на играта, и такива, които не спазват правилата на играта</em>, каза Даниела Бобева.</p> <p>По думите й работата й ще е свързана само и единствено с икономиката и икономическата реформа, но отбеляза, че трудно ще сформира екипа, с който ще работи, тъй като обстановката в момента в страната е такава. <em>Аз си мисля, че има обаче много качествени и много куражлии хора и на тях разчитам</em>, коментира вицепремиерът.</p> <p>На въпрос как ще се справи в сегашната ситуация на всекидневните протести срещу правителството на Орешарски, Бобева обясни: <em>Най-голямото предизвикателство е това, че за разлика от февруарските протести, сега тези протести не са икономически, което може да създаде впечатлението, че няма проблеми в икономиката. Сега трябва да се предприемат комбинация от мерки, които се налагат, но и да се поставят основите на реформите, които доста бяха отлагани в икономиката. Те бяха отлагани не поради безхаберие или неразбиране, а просто защото концептуално икономическата политика е доста сложна</em>.</p> <p><em>Аз съм била служебен министър и по принцип мисля, че правителствата трябва да живеят с идеята за два-три месеца, а пък нататък &ndash; ако заслужат доверие</em>, добави Бобева.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 16:03ч.

    На всичкото отгоре вчера набедените за десни партии се обединиха с надежда да яхнат недоволството. Я се замислете – те поединично не успяха да влязат в парламента, сега ни ги пробутват “обединени”, пакетирани като едно цяло. Та нали всички тези гаснещи партии са остатъци от мощни партии управлявали самостоятелно и в коалиция през последните години. Гледаме отново онези стари и опротивяли политици, които отчаяно се стремят да се задържат в политиката, защото те не са способни нищо друго да правят. С какво тези лица (да не ги изброявам поименно) са по-малко противни от тези вътре в парламента?!? Накратко, протестиращите дават ли си сметка, че само след няколко месеца пак ще ни предложат старото меню, преоформено, претоплено и напудрено – всички отвратителни политици на прехода от ляво, “дясно” и център. Всички говорят за някакъв нов изборен кодекс. Това обаче е само техника. Скъпи протестиращи, знаете ли къде искате да отидете? Каква държава да направите? Май не. Ще цитирам Мечо Пух – “Когато не знаеш къде отиваш, винаги отиваш другаде”. Като се събудите от този вълшебен транс, в който сте изпаднали, да не се ужасите от стореното?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 16:15ч.

    YES!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 16:28ч.

    „Политико-иконимическата група, която издигна Плевнелиев и Дянков, създава нова синьо-зелена партия с люспи от ГЕРБ. Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политикономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно. Този протест от самото начало е политически и всичките опити да бъде опакован в розово или в топли полуромантични, полулигави дрешки, не издържат. Във всеки протест има романтика. Без нея не става. Но цяла София знае, че протестите са организирани от “Типинг пойнт”. Много ми е интересно защо всички си мълчат.\r\n\r\nПолитикономическата група е създадена за политическо инженерство и включва Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Светльо Божилов и Иван Кръстев. Божилов е бивш съдружник на Прокопиев в една банка от близкото минало. Кръстев пък е политолог, но си живее във Виена. Никой не пита откъде са му парите. „Типинг пойнт” е продуцент на правителството на Борисов. Проектът го правят 5-6 години. Те са проектантите и на кабинета му и изобщо на Бойко Борисов като политик. Провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора, които се намират на Запад. Това са едни тръстове за влияние, които са маскирани като организации за подпомагане на граждански движения, които са разпознаваеми на протестите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HARI

    28 Юни 2013 16:40ч.

    "...не ги изброявам поименно..." Бандит Бойко, я вземи че ги назови поименно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 17:31ч.

    Толкова му е хубаво на бившия премиер Бойко Борисов, че направо не му се ходи на работа. По цял ден белот и футбол, а пред хората – „жертвичка” на националната ни сигурност. Интересно ми е обаче, кой ще се хване на поредната хвърлена въдица? Ловът започна след изборите. Бойко си пусна мюрето, а той видимо възнамерява цяло лято да си пече дупето на 6-звезден лукс в България, а защо не и в чужбина. Вижда се - Борисов се чувства толкова сигурен, че само онзи отгоре – „баш началника” – може да му провали плановете. А плановете са едни – президентските избори. Там е мишената на ГЕРБ. Държавата е поделена с договорката, че повече няма да има еднопартийно управление, милиардите са разпределени из кръговете и на никой не му се иска да разбие статуквото. Затова – не разчитайте на предсрочни избори. Не и тази година. А на тези, които все още продължават да се хващат на въдицата на Борисов и провалените му коалиционни партньори, ще кажа само едно – продължавайте да орете, нивата е дълга. Замислете се обаче какво ще посадим и какво ще ожънем на есен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Бандит Бойко

    28 Юни 2013 17:47ч.

    ако приемем че си прав-кажи каква е АЛТЕРНАТИВАТА на това статукво?..........май ще издърдориш нещо държавно-социалитическо....ама-да видим??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    28 Юни 2013 19:45ч.

    БАНДИТ БОЙКО e mnogo praw! A АЛТЕРНАТИВАТА e da prewyspitate sharanite, koito se lowjat na wydizata! I mnogo aktivno da se obrasuwa edno SILNO djasno, ane da naprawjat na byrso edin syjus SRESTU, sastoto mnogo lesno ste se raspadnat pak! Struwa mi se, che ima NOWI liza, koito biha imali i jelanie i sili da organisirat DJASNOTO! NO TRJABWA DA SA NOWI!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това не е Алтернатива

    28 Юни 2013 21:04ч.

    Идеята за \"превъзпитание\"е недемократична(да не кажа \"тоталитарна\")......\"Силно\" дясно пак е ЛЯВА идея,защото предполага \"силна\"роля на Държавата.....а истинското ДЯСНО предполага \"силна\" роля на Обикновения Човек и \"слаба\" роля на Държавата!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи