БДЖ: Всеки, който участва в стачката, ще бъде дисциплинарно уволнен

БДЖ: Всеки, който участва в стачката, ще бъде дисциплинарно уволнен
Ръководството на БДЖ предупреди всички свои работници, че ако участват в безсрочната стачка, която започва на 24 ноември, ще бъдат дисциплинарно уволнени. От управата на компанията, която се намира в технически фалит, аргументираха намерението си с това, че според тях стачката ще бъде незаконна, защото липсвало задължителното споразумение между работодател и служители за осигуряване на минимално транспортно обслужване. По този повод от БДЖ ще поискат от Софийския градски съд да обяви стачката за незаконна и ще се изготви поименен списък на всички участници в нея, като срещу тях ще бъде предявен иск.
<p>Синдикатите твърдят, че стачката е законна, като разчитат на споразумението от предупредителната стачка през март. Според юристите от БДЖ, обаче, то вече не актуално. <br />Шефът на борда на директорите на БДЖ Владимир Владимиров обяви, че всеки ден от стачката ще струва на компанията 600 хил. лева по-малко приходи. От тях 400 хиляди се падат на товарни превози, а 200 хиляди на пътнически. Той обясни, че товародателите подкрепят компанията, но ако влаковете не се движат повече от три дни, графиците им ще бъдат тотално объркани.</p>

Коментари

  • истина

    22 Ное 2011 23:25ч.

    Тоя е някакъв шмъркан. Тотално нефелен идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухльо

    22 Ное 2011 23:25ч.

    Келешите упрявлаващи БДЖ,нещо се дръвчат на народа работещ там! Абе вие не знаете ли да вземете по една кюския,че да ги усурвакете преди коледа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реалистТ

    22 Ное 2011 23:34ч.

    Този човек започна кариерата си като председател на Българска социалистическа младеж! Бе дясната ръка на Жан Виденов. Известен е с това, че загробва всичко до което се докосне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиот

    22 Ное 2011 23:46ч.

    Не го познавам отблизо, но има вид на наркоман, а казват, че най доброто лекарство против наркомания е тоягата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21

    23 Ное 2011 0:06ч.

    Ба си, ако стачкуват 10 000 и бъдат уволнени... Решават си проблема от раз щото БДЖ спира и изчезва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Garibaldi

    23 Ное 2011 0:42ч.

    Само в БГ може да заплащат стачкуващите с уволнение.Това ми звучи чудовищно.По начало БГ сме страна без стачки. Хората ги е страх да стачкуват,страх ги е да протестират и мислят че господ ще слезне да им подобри живота.До такава степен сме се обезличили като хора,че си заслужаваме съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хан Омуртаг

    23 Ное 2011 0:56ч.

    А за какво ще стачкуват, знаят ли? Сигурно ще им порасне заплатата или в един кантон ще има по 6 души кантонери вместо един автоматичен кантонер, който няма да спи по време на работа. Ето това е въпроса. А като няма да работи като кантонер да сади картофи. От това поне има полза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум до Хан Омуртаг

    23 Ное 2011 1:22ч.

    Колега, да не забравяме все пак, че стачките са измислени в ЮЕсЕй, пледирането по казуса "незаконна стачка" напомня онзи епизод с първата стачка в железодобивното предприятие преди сто и петдесет години, потушена с кръв. Сетне некой си прострелял собственика. Не че искам и тук да застрелят червеното говненце Владимир Владимиров, но онзи поне, оцелял след туй, отворил една от най-хубавите художествени галерии в Ню Йорк. Ако не си ходил там, препоръчвам ти я, между другото там се намира и портретът на Кромуел,който, знаем, също пострадал кофти впоследствие...Гневът не прощава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум до Хан Омуртаг

    23 Ное 2011 1:25ч.

    Нали си чат, колега, десет души, уволнени от некой си и загубили хляба си, като нищо ще причакат дъщеричката му пред вратата му с тубата бензин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буревестик

    23 Ное 2011 6:27ч.

    Тоя от снимката виждал ли се е в огледало ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кати

    23 Ное 2011 15:40ч.

    Браво бе, точно като по Татово време....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум до хан Омуртаг

    23 Ное 2011 15:56ч.

    Колега, става дума не за Оливър, а за екзекутирания Томас Кромуел. А колекцията е на индустриалеца Frick.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mlad_realist92

    23 Ное 2011 16:31ч.

    Не се палете, имам някакво предчувствие, че днес един супергерой, любимец на част от народа ще убеди кандидат стачниците колко хубаво е да уволни 2000 души. Разбира се много голяма част от тях повече никога няма да могат да си намерят работа, но за това пък ще увеличи годините за пенсия, за да не може някой от тези хорица да се докопа до заслужените и изработени пари. Както и да е - не вярвам, че ще има стачка/и. Да видим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никас

    24 Ное 2011 15:19ч.

    Ха каква се оказа тя? Този келеш бил-комсомолче,т.е. комунистче? То излиза че ГЕРБ е бъкана от пребоядисани плъхоци,които от комунисти станали капиталисти! Браво вълчетата козината си менят но нравите никога. А за стачката ,трябва от някъде да се тръгне,иначе управляващите ни тюмбели ще загробат свестния ни народ докато измрем и изчезнем,и както виждате за да се издокарат пред Европа и САЩ няма да се спрат пред нищо.Сега е момента за стачки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тон

    24 Ное 2011 15:59ч.

    И каква става тя пак? Правителството обвинява БДЖ, че е довело фирмата до фалит.А всички министри,шефове на БДЖ ,като ръководители са с чисти ръчички.За неразбориите, целенасоченото съсипване и кражбите във фирмата, виновни са работниците.Разбира се .Та кой друг.Вместо да бъдат съдени всички министри на транспорта от \"прехода\",ще го отнесат работниците.Нищо ново!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тон

    24 Ное 2011 16:00ч.

    И каква става тя пак? Правителството обвинява БДЖ, че е довело фирмата до фалит.А всички министри,шефове на БДЖ ,като ръководители са с чисти ръчички.За неразбориите, целенасоченото съсипване и кражбите във фирмата, виновни са работниците.Разбира се .Та кой друг.Вместо да бъдат съдени всички министри на транспорта от \\\"прехода\\\",ще го отнесат работниците.Нищо ново!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи