Ася Петрова ще следи за законността на Избори 2013

Ася Петрова ще следи за законността на Избори 2013
Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Петя Първанова и председателят на ДАНС Константин Казаков подписаха съвместна заповед за определяне на мерките за законността на изборите, предаде Агенция „Фокус”. Зам.-главният прокурор Ася Петрова, която беше прокурор по т.нар. дело "Килъри" в Шуменския окръжен съд, ще ръководи националното междуведомствено звено, което ще следи за законността на изборите.
<p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>Много голям брой полицейски служители ще бъдат ангажирани с охраната на изборния процес, каза главният секретар на МВР Калин Георгиев. Новост в подписаната заповед е използването на СРС-та при разследването на злоупотреби по време на изборния процес. Те ще бъдат използвани само по искания на наблюдаващите прокурори, обясни Сотир Цацаров.</p> <p>Нито МВР, нито ДАНС ще могат да искат подслушване по време на изборите. От прокуратурата гарантират, че със СРС-тата няма да се злоупотребява политически, именно защото само прокурор и съдия ще разрешават законното подслушване.</p> <p>Предвиждаме присъствено дежурство на прокурори, както в изборния ден, така и в двата дни преди изборния ден, каза зам.-главният прокурор Ася Петрова. Ще се акцентира и върху бързите и незабавни досъдебни производства при нарушения в изборния ден.</p> <p><em>Нашите действия ще бъдат изцяло под ръководството на органите на прокуратурата. Всички служители в МВР сме деполитизирани, по закон</em>, припомни главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той отхвърли&nbsp;исканията за излизане в отпуск на&nbsp;шефа на ГДБОП Станимир Флоров&nbsp;поради опасения, че ще работи за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Главният секретар на МВР и служебният вътрешен министър Петя Първанова бяха категорични, че никой няма да излиза в отпуска, съобщава БНР.</p> <p>Първанова посочи, че ГДБОП няма ангажимент във връзка с охраната и спокойното протичане на изборите. Когато се установи наличието на престъпни организирани дейности, тогава те могат да се намесят.</p> <p>24-часови прокурорски и полицейски дежурства ще има от МВР и прокуратурата за изборите. Ще има специални инструкции за редовите прокурори и полицаи как да действат през следващите два месеца.</p>

Коментари

  • velina

    18 Март 2013 19:21ч.

    Голяма \"радост\" за всички участници в изборите!...Най-големите слагачи на ГЕРБ ще контролират изборите! И това правителство май не чува нищо от гласа на протестиращите, Вярно има много разнопосочни и неизпълними искания,но всички искат честни и прозрачни избори!v

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лопе де Вега

    18 Март 2013 20:48ч.

    бойко-цецовите слугини ще осигурят честни избори? Това дори не е абсурд! Това е чиста проба социалистически реализъм!!! Браво и ура към пълната и окончателна победа на бойковизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 999

    18 Март 2013 22:50ч.

    Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цветелина Бориславова, кръга „Капитал” и т.нар. “служебно правителство” на президента ИМ Росен Плевнелиев истински се изгавриха. Днес трима от котилото на Цветанов -главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Петя Първанова и председателят на ДАНС Константин Казаков подписали съвместна заповед за определяне на мерките за законността на изборите. И, о, Боже: Зам.-главният прокурор Ася Петрова, която беше прокурор по т.нар. дело “Килъри” в Шуменския окръжен съд, щяла да ръководи националното междуведомствено звено, което ще следи за законността на изборите. Прокурор Ася Петрова, която се шматка с Цветан Цветанов в САЩ, прокурорката, която скалъпи делото „килъри” за да угоди на комплексите на шефа на МВР и която даде нагледен пример, заедно с „мега” колежката си – прокурор Стефка Якимова как ПРОКУРАТУРАТА ПОДГЪЗУВА НА МВР-ТО НА ЦВЕТАНОВ И НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, щяла да следи дали изборите са честни?!? Същата прокурорка Ася Петрова, която яде суджук и пи червено вино в спалня от хотел на подсъдим по „килърите” с висш прокурор от ВКС, а в хотела се подвизаваше свидетел по „килърите”, щяла да следи за законността на изборите. АБСОЛЮТНА ГАВРА. Междувременно „новата” министърка на МВР Петя Първанова пък оповести, че нямало да прави промени в МВР. Като че ли някой е очаквал от тази чиновничка на Цветанов да разкара Станимир Флоров и компания. Честни избори ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подигравките продължават!

    18 Март 2013 22:56ч.

    Нямам думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • единственият начин злото да победи е добрите хора да не правят нищо

    19 Март 2013 0:49ч.

    Ако Ася Петрова следи за законността, Мишо Михайлов брои гласовете и мъртвите души, Цветан Цветанов е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а Станимир Флоров осигурява реда в изборния процес - това означава отново да позволим да бъдем жестоко измамени. Ще го позволим ли? Добри хора, трябва да направим нещо. Иначе всичко е било напразно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Флоров ще работи за Цветанов когато излезе в отпуска, познайте за кого ще работи ако остане на р

    19 Март 2013 1:48ч.

    "Той (Калин Георгиев) отхвърли исканията за излизане в отпуск на шефа на ГДБОП Станимир Флоров поради опасения, че ще работи за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Главният секретар на МВР и служебният вътрешен министър Петя Първанова бяха категорични, че никой няма да излиза в отпуска, ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преброител

    22 Март 2013 1:14ч.

    А кой ще следи Ася Петрова да не шава по Хотелите по време на изборите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи