Алексей Петров: Зам.-шефът на ДАНС Иван Драшков знае защо преходът е криминален

Алексей Петров: Зам.-шефът на ДАНС Иван Драшков знае защо преходът е криминален
„В момента човекът, който отговаря за класифицираната информация в ДАНС, се казва Веселин Марков и той носи отговорност за изтичането на класифицирана информация, при това за много дълъг период от време. Освен това групата, на която е член, и той наистина носят информация за криминализирането на прехода. Г-н Драшков (б.ред. – зам.-председателят на ДАНС) 20 години, с малки прекъсвания, е бил човекът, който е определял коя информация е значима за компетентните органи и коя не е". Това заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, докато чакаше съдебното заседание, на което се гледа мярката му за неотклонение, да бъде подновено. Освен това Петров обвини директно Драшков, че е скалъпил делото "Октопод" под патронажа на премиера Бойко Борисов.
<p>Петров каза още, че в ДАНС има сериозен проблем, защото агенцията се занимава с подписки и ходи по домовете на хората, докато оттам изтича информация. Според арестувания при операция &bdquo;Октопод&ldquo; бивш съветник в ДАНС службата е изпълнила политическа поръчка срещу него и при подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов. Петров прогнозира, че оттук нататък на повърхността ще излязат и редица други поръчки.</p> <p>Бившата барета каза също така, че делото "Октопод" е сътворено от зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков под патронажа на премиера Бойко Борисов и с ентусиазма на Цветан Цветанов.</p> <p>Малко преди това стана ясно, че прокуратурата иска мярката на Алексей Петров да бъде променена от подписка в парична гаранция от 1,6 млн лв.</p> <p>Алексей Петров коментира, че интерес към неговата мярка и от взрива пред редакцията на в. &bdquo;Галерия&ldquo; дни преди това имат хората, които стоят зад цялата кампания срещу него.</p> <p>Освен че атакува зам.-председателя на ДАНС и офицер от бившата ДС Иван Драшков, Алексей Петров обяви, че ще съди лидера на &bdquo;Атака&ldquo; Волен Сидеров за клевета и ще поиска от него обезщетение за нанесени вреди в размер на 1 100 000 лв.</p> <p>Петров ще заведе дело срещу Сидеров заради участие на последния в телевизионно предаването от 2 май 2010 г., в което националистът е заявил, че бившият съветник в ДАНС имал връзки с израелското посолство на тема проституция.</p> <p>Според Петров тези изявления разгласяват позорни обстоятелства за него, които не са верни и които могат да се квалифицират като престъпления. Заради изказванията на Сидеров бизнес партньори на Петров са се отказали да сключат договор с него и така той е пропуснал да спечели 1 млн. лв.</p> <p>Петров съобщи, че ако успее да осъди Сидеров, ще преведе парите от обезщетението във фонд за подпомагане на онкоболни.</p> <p>По-рано днес Алексей Петров заяви, че разполага с данни, според които премиерът Бойко Борисов стои зад атентата срещу него, който беше извършен през 2002 г.</p>

Коментари

  • драгомир

    15 Фев 2011 21:29ч.

    Много уважавам Алексей Петров хора с неговия интелект трябва да ни управляват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо

    15 Фев 2011 21:51ч.

    Къдее е нашето слънце(ББ) да грейне пред екраните и микрофоните и да обясни дали има основание А.Петров да се съмнява или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Онкоболен

    15 Фев 2011 21:58ч.

    Мутрите все на нас си &quot;предавт&quot; заработеното! да им се връща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен

    15 Фев 2011 22:10ч.

    Опредлено АП има по-голям кофициент на интелигентност от този на ББ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йованка

    15 Фев 2011 23:01ч.

    В този форум явно драскат само тъпанари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • явор нечков

    15 Фев 2011 23:02ч.

    Драгомире, ти да не си Драго от &quot;Чай&quot;. Абе, чудя се в тия форуми, аз какво правя, и къде изчезнаха интелигентните хора (вкл.адаша Дачков, който се изроди).Кой малоумник вижда в трактора интелигент - колкото и Евгени Мнчев е аристократ - Боже, пази България от трактори и ватмани. Що ни наказа, Боже с тоз народ?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЕЧЕН ПРЕХОД!

    15 Фев 2011 23:03ч.

    &quot;Алексей Петров: Зам.-шефът на ДАНС Иван Драшков знае защо преходът е криминален&quot; ======================= Много определенения могат да се дадат за прехода: криминален,тоталитарен, феодален, маргинален, антисоциален, фатален...ЛЕТАЛЕН! Да, изходът ще бъде летален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРАЖДАНИН

    16 Фев 2011 1:33ч.

    ХАРЕСВАМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. УМЕН УРАВНОСЕН МОЖЕЩ ТОВА Е ПЕТРОВ .ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ НА ББ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трапер

    16 Фев 2011 2:55ч.

    А.П. ми прилича на трапер, който е заложил капаните и сега прибира дивеча. Жалко за дивеча. Траперите са по-умни от животните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданка

    16 Фев 2011 5:15ч.

    Алексей Петров доста закъсня с откровенията си. Слава Богу, никога не е късно да бъдеш себе си. Питам се само, кога ще настъпи и Костов, все пак, беше ИД на Кетеринга на жена му-бая парички смъкна Еленка от АЕЦ докато Костов беше премиер, а Данчо Облия- шеф на АЕЦ-Козлодуй. Алексей, като си почнал, кажи и за тази далавера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KO4O

    16 Фев 2011 7:46ч.

    Kolko moje da e inteligenten tozi model Al. PPetrov 6tom ste sednali da mu sravnjavate INTELEKTA a Boiko Borisov&gt;???? Ami sravnete go s njakoi inteligenten 4ovek be,TIKVI!!?? Ama togava ni6to njama da vi se polu4i...:PPP Istinata e,4e tazi primitivna mutra Al. Petrov si sadira zadnika da KOPIRA B.B. sAMO GO vijte -sega si e vnu6il,4e grajdanite na BG 6te go pripoznajat za prezident.Ama drug pat. Boko Tikvata takav-onakav,ama prikakata mu e razbrana i umee da vliza v kontakt s auditorijata.Da ne prikazvame,4e i lajite mu sa edni takiva,4e minavat. A tova darveno par4e Al.Petrov prosto si vuobbrazjava,4e 6tom edna mutra kato Boko e uspjala navsjakade to i vtora takava 6te mine. Ama drugija vek. Deiba Muutrite nahalni i nereallni.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отчаяна

    16 Фев 2011 17:34ч.

    какво ни топли информацията прехода криминален ли е.Няма работа,няма здравеопазване,цените скачат толкова много-геноцит за хората.Няма патриоти от управляващите.Жалко за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е...........

    16 Фев 2011 19:29ч.

    Обичащите Б.Б. не виждат ли че е по-тъп от А.П. А Б.Б. ни управлява. Е... какво правиме тогава.?. Тогава би трябвало да потънат в земята от срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kk

    17 Фев 2011 5:08ч.

    Успех!Давай,Алексей!Размажи ги тези несменяеми боклуци!!!Бъди здрав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криптирани съобщения

    17 Фев 2011 6:52ч.

    Фрий Софтуер за Криптиране / шифриране, кодиране / на SMS http://baibradyr.data.bg/files

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи