Алексей Петров: МВР носи отговорност за случилото се в с. Бисер по два закона

Алексей Петров: МВР носи отговорност за случилото се в с. Бисер по два закона
МВР и ДАНС носят отговорност за бедствието, което беше предизвикано от скъсалата се стена на яз. „Иваново“ по линията на два закона – Закона за защита при бедствия и Закона за водите. Това заяви на пресконференция бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, който призова тези, които не са си свършили работата, за да предотвратят трагедията, да понесат наказанията си. Петров обясни, че в Закона за ДАНС е записано, че язовирната стена на язовир "Иваново" е част от критичната инфраструктура на България и агенцията е трябвало да я наблюдава внимателно.
<p>По думите му село Бисер е илюстрация на възможностите, които притежават хората, които трябва да се занимават с бедствените ситуации.</p> <p>Бившият съветник в ДАНС посочи, че в случая с бедствието в с. Бисер е липсвало предписание за авариен план, чието изготвяне е задължение на МВР</p> <p>Той&nbsp; заяви, че е притеснен от това, че обществото се информира за предстоящи опасности, като се насажда страх, включително и от еврокомисар Кристалина Георгиева, което е притеснително.</p> <p>По думите му държавните институции не трябва да карат хората да се страхуват, а да си поемат ангажиментите.</p> <p>Алексей Петров обясни, че още през 2008 г. като служител на ДАНС е работел с представители на Асоциацията на геодезическите фирми, като тогава заедно със специалистите са разработили методика за установяване на критичната инфраструктура. Той обясни, че тя е свързана с националната сигурност и трябва да се взима под внимание мнението именно на тези специалисти от геодезическите фирми.</p> <p>Петров призова МВР да изготви оперативни планове за действие в аварийна ситуация.<br />Председателят на Асоциацията на геодезическите фирми Мишо Настев, който също участва в пресконференцията, отбеляза, че язовирите би трябвало да бъдат следени за деформация поне веднъж годишно, но това не се прави.</p> <p>Той посочи, че около 2000 малки язовира в България се смятат за безконтролни.<br />Настев е убеден, че не е вярна информацията, че не се знае точният брой на язовирите у нас.<br />Броят им според него може да се разбере с точност в рамките на един ден от Министерството на земеделието и е необходимо незабавно да се сформира група, която да направи регистър на язовирите.</p> <p>Специалистите са категорични, че за да се знае точният брой на язовирите, трябва да има кадастър. От години обаче действията за кадастъра не се финансират, защото реформата по кадастъра е спряла.</p> <p>Изготвянето на такъв регистър ще струва 15&ndash;20 млн. лв. на държавата, смята геодезистът, което се равнява на 3 км отсечка от магистрала.</p>

Коментари

  • Джанго от храстите

    10 Фев 2012 22:44ч.

    Ал.Пет. е достоен и смел човек, но за съжаление българина все избира да го управляват неправилните хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    10 Фев 2012 22:57ч.

    Откога бандитите станаха юристи ? "Бизнесмени" някак си минава, но политика и юрисдикция никъде по света ( белия ) мафиотите не практикуват. Това, че имаме някакви мутрафонски прасета за министри, не прави бандитите ангели. Даже и липсата на правосъдие не ги прави такива. Всеки непредубеден знае това, знае и що за стока е мутрата на снимката по-горе - комуноидно-криминална отрепка. И той самият даже го знае - не случайно плямпа наляв и надясно, че бил СДС-ар. т.е. по времето на СДС бил назначен. Задачата му е да трепе, сплашва, рекетира, събира мангизи за Партията и да мърси колкото се може повече СДС и най-вече И.Костов. И затова е и подсъдим - Ченгеджийницата не се нуждае повече от услугите му, той компрометиран бандит. Най-вероятно американците са потвърдили това и по други канали, затова и комунидните прошляци като Румен Фонтата и Станишев се дистанцираха от бившия си проближен мафиот. С доблестния български поет и писател Сугарев описа почти всичко за този бандит най-детайлно. Е, на Сугарев ли вярвате или на Трактора ? Не вярвам д страната ни да има дори един непредубеден, който да повярва на този изпече комуниден бандит. Единствените му "верващи" са на зарплатка пак при него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баща ти

    10 Фев 2012 23:00ч.

    Sin-ко, ходи да правиш свирка на шефа си, който ти е дал този текст да го напишеш в този уважаван форум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на баща ти майката, и на Джанго в гъзхрастите

    10 Фев 2012 23:08ч.

    "Уважавания форум" е пълен с шибани трактористи. Ал. Петроен пак се забавлява със съвети и не отстъпва по компетентност на хидролога Доганов. Дайте му хонорар милион и половина от дхидромелиорациите, г-н Дянков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin-ко,

    11 Фев 2012 1:53ч.

    Юрисдикцията не се практикува, тя съществува. А иначе браво, стараеш се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джанго от храстите

    11 Фев 2012 6:01ч.

    Единствен Ал.Петров говори за вредата от високите лихви за българската икономика и това е на 100 процента вярно.Само заради това, той заслужава уважение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mia

    11 Фев 2012 22:02ч.

    Алексей Петров е достатъчно голям и силен, за да се нуждае от защитници!!!! Този достоен човек дори не съм го виждала на живо. Това не ми попречи да изчета доста за него от публично известни източници. Уверих се, че целият репресивен апарат е впрегнат да работи за неговото омаскаряване. Слушах внимателно пресконференцията! Ако правителството се вслуша в разбора и съветите, които даде доц. д-р Алексей Петров, ще се спаси от много главоболия!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханко

    12 Фев 2012 1:26ч.

    Управляващите от ГЕРБ,мразят Алексей,защото им знае далаверите и гледат да го унищожат за да си заметат престъпленията!Той им е трън в очите!Могат да използват калташките си номера само още година и половина!Ако Алексей устиска,след това баничката ще се обърне обратно! Стискай и се пази брат ми,за да успееш.Имаш толкова много хора които те подкрепят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи