8000 лв. заплата за премиера и 6000 лв. за вицепремиер иска Дянков

8000 лв. заплата за премиера и 6000 лв. за вицепремиер иска Дянков
8000 лв. месечно да стане заплатата на премиера, президента и председателя на Народното събрание, предлага в проектозакон Министерството на финансите, съобщава в. „Преса”. Сега премиерът Бойко Борисов получава 3403 лв. месечно. С предложението на ведомството на Симеон Дянков месечното възнаграждение на Борисов ще скочи с близо 5000 лв.
<p>В проектозакона на Финансовото министерство се предлага още рязко увеличение на заплатите на вицепрезидента и на вицепремиера, така че те да получават между 5000 и 6000 лв. от 1 август.</p> <p>Тази седмица пред Нова телевизия Симеон Дянков обяви, че до края на март няма да обсъжда нови харчове в бюджета, а допълнителни пари за майки, полицаи и лекари поне в началото на годината няма да има, припомня "Дарик". <br /><br />В петък финансовият министър коментира, че европейските чиновници грешат,&nbsp;по повод официалната позиция на Европейската комисия, че липсата на коледни добавки за българските пенсионери няма нищо общо с европейските плащания.</p> <p><em>Явно е защо има връзка между бюджета на България и всяка държава и това кога идват еврофондовете, а именно, че авансовите плащания влизат в съответния дефицит. Така че ако не се върнат парите от Европа в същата година, дефицитът за съответната година се увеличава и ние трябва да смятаме това много внимателно, иначе се нарушава законът за държавния бюджет</em>, каза вчера вицепремиерът.</p> <p>Дянков посочи още, че прощава на Сергей Станишев за направените коментари. В петък лидерът на БСП призова финансовия министър да даде следколедни бонуси на пенсионерите, след като Европейската комисия е опровергала тезите му.</p>

Коментари

  • Никола

    12 Яну 2013 18:18ч.

    Народа гине а тези идиоти си увеличават заплатите! Ба си нахалството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гневния

    12 Яну 2013 18:25ч.

    Нагло копеле! Бл ден да не види!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    12 Яну 2013 18:42ч.

    Поредната гавра на Дянков! Това нагло човече най-открито се гаври с нас! По принцип сегашните заплати на \"държавниците\" ни са смешни, но те са такъв мат\'риал, че не заслужават и стотинка!Спомням си, че след едно интервю на Сашо Диков с ББ по времето, когато бяха още дружки, Диков каза, че е говорил на Б.за смяна на Дянков, но Б. му отговорил, че не може да го смени и му казал защо, но Диков обещал да не казва. Остана впечатлението, че ББ е поел ангажимент пред някои Дянков да не се пипа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драго

    12 Яну 2013 19:03ч.

    Ели, То пък е много трудно да се досети човек, защо Боко не може да пипне Дянков. Достатъчно е да знаем, че у нас няма правителство, а колониална администрация, и за колонизаторите ключовият пост е на министъра на финансите. Това е човекът, който не се назначава, а се определя от чужбина. Така беше с Милен Велчев, така беше с Орешарски, така е сега с Дянков. Останалото са приказки за наивници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАБОТНИК

    12 Яну 2013 19:06ч.

    РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ:ПОНЕДЕЛНИК - РИТА ТОПКА В ДУПНИЦА,ВТОРНИК-ОТКРИВА ПРЕБОЯДИСАНА ДЕТСКА ГРАДИНА,СРЯДА-ОТКРИВА СМЯНА НА КОНТАКТИТЕ В МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ,ЧЕТВЪРТЪК-ОТКРИВА РЕМОНТИРАН ПЪТ ПОСТРОЕН ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ,ПЕТЪК-РИТА ТОПКА В БИСТРИЦА,СЪБОТА И НЕДЕЛЯ-ИГРАЕ КАРТИ С ПРИЯТЕЛИ.ЗА ТАЗИ НЕГОВА "МНОГО" НАТОВАРЕНА СЕДМИЦА НИЕ БЪЛГАРИ МУ ПЛАЩАХМЕ ЗАПЛАТА 5000 ЛЕВА,А СЕГА ЕДИН ОТ ВСИЧКИТЕ МУ МАЛОУМНИЦИ И ТЪПЪНАРИ МУ ПРЕДЛАГА ЗАПЛАТА 8000 ЛЕВА.НЕКА ДА СА МУ ЧЕСТИТИ, НО ДА ГИ ПОЛЗВА ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • georgi

    12 Яну 2013 20:01ч.

    Голяма злоба има в тия кумуняги бреи...?Такъв министър ПРЕДСЕДАТЕЛ не сме имали досега,затова хората ще му дадат втори мандат.Тогава ще се изядете като видри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИЛЕНА

    12 Яну 2013 20:18ч.

    ДЕМОНИЗИРАНА ПОЛИТИКА.УБИЙЦИ НА ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xyz

    12 Яну 2013 21:47ч.

    Една хубава НЕПРИЛИЧНА комбинация от пръсти за (про)клетите пенсионери, които БИЛИ СТРОИЛИ КОМУНИСТИЧЕСКА България, затова сега трябва да умират от глад, далече под границата на бедност. А тия търтеи си увеличават заплатите и привилегиите. Защото не служат на хората, а само на себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО ГЕОРГИ

    12 Яну 2013 22:48ч.

    ДО ГЕОРГИ,ЯВНО И ВИЕ КАТО ТВОЯ ПАТРОН ИМАТЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ГЪНКА НА МОЗЪКА СИ ЗА ДА КАЗВАТЕ НА НИЩОТО НЕЩО.МЕН НЕ МЕ МИСЛЕТЕ, АЗ ИМАМ БИЛЕТ БЕЗ ОБРАТНО ВРЪЩАНЕ ЗА ГЕРМАНИЯ А ВИЕ ТУКА СИ СТОЕТЕ И ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ И ТЪПЪНАРИ КОИТО СЕГА СА НА ВЛАСТ КРЕПЕТЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    12 Яну 2013 23:51ч.

    Действително не сме имали досега такъв министър-председател, и в света не е имало...Но не в положителен смисъл!! Затова - вън от властта! Стига ни е правил на идиоти, и умната на изборите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лош мат,реал

    13 Яну 2013 0:29ч.

    Разберете: няма друго спасение от него и цялата му цинична клика, освен: през юни гласувайте за който и да е (изборът е ваш), само той да не е. Що се отнася до боязънта му да пипне Дянков, спомнете си какво пише в докладите на американските посланици в София.В тях той така подробно е описан с тъмното си минало, че изпитва панически страх да докосне дори с пръст който и да е техен човек.А Дянков явно е такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с удоволствие бих ги отстрелял!

    13 Яну 2013 1:55ч.

    Всички тия в това скапано правителство плачат, ама само как плачат! за парче олово в тъпите им тикви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    13 Яну 2013 5:55ч.

    Вижте ги само как ехидно ни се надсмиват. Много е интересно какво ли си мислят за нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GEORGI E PRAV

    13 Яну 2013 18:46ч.

    Точно такъв "министър ПРЕДСЕДАТЕЛ не сме имали досега", затова пък с georgi-та е тъпкано от край време! Там е проблемът, госпожи и господа европейци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • shiban vdqnkov

    07 Апр 2013 5:15ч.

    по ма3ен и гаден пре3ерватив от тоя няма 3аслужават да ги сваля от джипа и да ги пребия като кучета да ги остава голи навън деба и помярите долни. Вече мн нагъл взе да става от каде на каде ще ми претендира заплатата на Боико да е 8000 ше го еба в презерватива долен всички са помяри наи вече тоя дянков и оная свиня мая манолова дето яде като за петима дъртата мастия дебела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи