309 полета е извършил "Авиоотряд 28" при управлението на Борисов

309 полета е извършил "Авиоотряд 28" при управлението на Борисов
"Натъкнах се на редица слабости в системата за отчетност на заявките за полети с "Авиоотряд 28". Разпоредил съм отстраняване на тези слабости": това каза премиерът Пламен Орешарски в първия парламентарен контрол на 42-ото Народно събрание, съобщава „Фокус”. Той подчерта, че за периода август 2009 - март 2013 г. са извършени 309 полета със самолети и хеликоптери на авиоотряда. По информация от генералния директор на авиоотряда от август 2009-та до февруари тази година разходите по изпълнение на полетите са били в размер на близо 3 млн. лева. Тези данни не са разграничени по заявители.
<p>Заявките не са завеждани по надлежен ред и администрацията на МС изпитва затруднения да ги обобщи. Предприети са мерки за отстраняване на тези слабости. МС е заплатил за полети с Авиоотряда 1 653 699 лева за периода 1 март 2011 до 31 май 2013 г. Тази сума не включва периода преди март 2011 г., когато авиоотрядът е бил към Министерство на транспорта. Тази сума не включва също и полетите, извършвани по заявка на други ведомства, освен Министерския съвет, уточни премиерът.</p> <p><em>По въпроса за случай на унищожени документи &ndash; не ми е известен такъв случай, но самият факт, че заявките не са завеждани по съответния ред, говори за слабости на системата по документооборот и това не позволява категоричен извод нито в едната, нито в другата посока</em>, заяви Орешарски.</p> <p>Премиерът е разпоредил проверка на Главния инспекторат на Министерски съвет, която ще приключи на 28 юни 2013 г. Докладът ще бъде предоставен на временната анкетна комисия в парламента.</p> <p class="justified">Изпълнението на полети с военнотранспортни самолети и вертолети се изпълнява със заповед на министъра на отбраната, заяви военният министър Ангел Найденов в отговор на въпрос за полетите на експремиера Борисов и негови приближени с военно-транспортни летателни апарати.&nbsp;<em>Съставът на пътуващите се определя от възложителя на задачата. Разпоредил съм изготвянето на списък, който да бъде предоставен на парламентарната комисия по този повод</em>, добави военният министър.</p> <p>За периода от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2012 г. са изпълнени 67 задачи. Посочената сума е 812 325 лева. В нея не е ясно какво се случва и дали е възстановена на Министерството на отбраната. <em>Изпълняването на полетите не е изключение за държавни организации. Споделям разбирането, че конкретно тази практика трябва да се запази, но при съответен контрол</em>, каза още Ангел Найденов.</p>

Коментари

  • GG

    07 Юни 2013 20:00ч.

    И в най прекрасните си сънища,един бивш пожарникар и един бивш милиционер ,не са си представяли,че правителствен отряд на държавата и най важнато,въздушни средства на отбраната ще им развозват миризливите задници,за сметка на българския данъкоплатец!Тези заслужават да ги изкарат на площада и публично да ги претрепан с камани,защото през това време хора умираха от глад и липса на елементарни лекарства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    07 Юни 2013 20:08ч.

    Не мога да не взема отношение по един процес, който направо очевадно показва кой къде е и колко струва в българската власт. Ежедневните скандали и трусове в така наречената партийна групировка на Бойко Борисов, граничещи с трусове с непоправими последствия, показват едно и също нещо – политиката на Борисов е със сталински привкус. За да се задържи дълги години начело на партията и начело на държавата си, Сталин всяка година е правил прочистване на най-близките си адмирали и генерали, от които е зависила сигурността на държавата. Видимо воден от тази стара партийна тактика, и днешният екс-премиер на република България възнамерява да тегли един „психологически” куршум в главата на своята дясна ръка Цветан Цветанов и завинаги да го превърне в достоен политически труп. Мога да ви гарантирам като наблюдател и анализатор, че това ще последва всеки, който се доближи до „Краля-слънце“ оттук нататък. Ще изгори като пепел и няма да има своя шанс за възкръсване от жаравата след Бойко. Не ви ли се струва странно, че отведнъж за всички зли събития в държавата виновен е Цветан Цветанов? Ако се търси гайрез на Бойко, то ще е само закачливото сърбене – как возил личния си футболен отбор от Бистрица на правителствен самолет. Малък вързоп слама на фона на точенето на целия хамбар от държавата. Защо имам странното усещане, че в скоро време Цветанов ще го отнесе за всички несгоди от управлението на Бойко Борисов и той наесен ще излезе чист, свеж и неопетнен за едни нови парламентарни избори, за които работи от днес. Готов за подвизи. Старата школа ръжда не хваща – само хваща за носа обикновения български избирател и го води където си поиска. Бог да прости Цветанов, Бо.. г .. или Бойко! Да се готвят Пашѝ и Каратисти, както и другите артисти…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    07 Юни 2013 21:13ч.

    Ne sym syglasen! Цветан Цветанов neprekysnato powtarjasche , che wsichko koeto e prawil e bilo diskutirano s BB! Бойко Борисов njama da moje da se ismykne kato mokra wryw!\r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимо

    07 Юни 2013 21:43ч.

    Ами те идиотите от ГЕРБ,са вършили всичко по устни нареждания,зер България им беше бащиния! И то защото да не остават следи от техните престъпления! Едно престъпно управление,което управляваше само за собствена изгода без да се интересува от хала на народа си! Кой ги подкрепя и реве неистово по тях? Разбира се простите и неуките и тези дето бяха наредени на държавна ясла и работа,тези които сега не искат да загубят кокала с месо,тези които бяха облагодетелствани с проекти и строежи и които трябаше да се отчитат с пари,пред висшите шефове на ГЕРБ! Затова е необходима тотална чистка на раковите метастази ГЕРбови,за да не пречат на развитието и оправянето на България! Има много матрял за затвора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хиксел+възмущение

    07 Юни 2013 21:58ч.

    О, моля, престанете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кибар

    08 Юни 2013 1:34ч.

    Имаше едно време една песен на група "НЛО" ----"Ех, Драгойке, промениха се нещата. Край на тая златна мина - просто съкратиха щата."-------И ББ сигурно си я тананика. Няма да има вече --Хвърчи с хеликоптера, бам на джипа, оп след 600 метра реже лента, пак на джипа, бам в хеликоптера и после кеф ти мачле, кеф ти белот, а ......сметката в Ливан набъбваааааа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СПРАВЕДЛИВ

    13 Юни 2013 19:30ч.

    ПОНЕДЕЛНИК Е НАЧАЛОТО НА РАБОТНАТА СЕДМИЦА.БОЙКО СЪБОТА И НЕДЕЛЯ Е ИГРАЛ КАРТИ С ПРИЯТЕЛИ И В НАЧАЛОТО НА РАБОТНАТА СЕДМИЦА МУ Е СКУЧНО В СГРАДАТА НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И РЕШАВА ДА РИТА ТОПКА НЯКЪДЕ.РЕШАВА И ОСЪЩЕСТВЯВА СВОЕТО ЖЕЛАНИЕ ИМА ПОКАНА ОТ ДУПИЦА.ТРЪГВАТ 5 ЖИПА С 15 ОХРАНИТЕЛИ ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ЖЕЛАНИЕТО НА ВОЖДА ДА РИТА ТОПКА В ДУПНИЦА.И ТАЗИ ПРИЩЕВКА НА \"ВОЖДА\" СТРУВА НА ИЗТРАДАЛИЯ НИ НАРОД ИМА НЯМА 50 000 ЛЕВА.ТАКА,ЧЕ Е ВРЕМЕ ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПАЛЯЧО ДА СИ ВЪРНЕ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО С ЛИХВИТЕ.НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е НУЖНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ,А КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО ОТ НАРОДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи