Мая Вапцарова оглави СЕМ, но само за месец

 Мая Вапцарова оглави СЕМ, но само за месец
Мая Вапцарова е новият председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Тя бе избрана за изпълняващ длъжността за срок от един месец на заседание на съвета, съобщиха от медийния съвет. Тя заема мястото на досегашния председател на медийния съвет Маргарита Пешева, чийто едногодишен мандат изтече. От СЕ Лаконично отговориха, че краткият мандат на Вапцарова е „защото така са преценили“ членовете на медийния надзорник. По информация на ГЛАСОВЕ се очаква  промяна в Закона за радио и телевизия, чрез който ще бъде редуциран съставът на СЕМ, сега – деветчленен.
<p><strong>Ред на промените в законите за медиите и за Комисията за регулиране на съобщенията щял да дойде веднага след Коледната ваканция на депутатите</strong>, съобщиха наши източници. Засега е сигурно, че съставът на КРС ще бъде намален, но в мнозинството се водят спорове, дали двата надзорни органа да се слеят, или само да бъдат намалени по състав. При всички случаи обаче, ще се наложи нов избор.</p> <p>Племенницата на поета Никола Вапцаров -&nbsp; Мая Вапцарова е автор и режисьор на 63 филма. Има издадени 6 книги &ndash; поезия и проза. Член е на Европейския Форум за национално и културно наследство (Белгия) и директор на българския му отдел, Асоциацията на Българските филмови продуценти, Съюза на филмовите дейци в България и Съюза на Българските писатели.<strong> В СЕМ време от парламентарната квота по предложение на ДПС.<br /></strong></p>

Коментари

  • Във СЕМ

    24 Ное 2009 23:26ч.

    НИКОГА НЕ СА БИЛИ НАЗНАЧАВАНИ ПРОФЕСИОНАЛИ а винаги УДОБНИ лица съобразно КОЙ е в момента на власт в РБългария.Следващите един ден ще съдят предходящия и т.н. Това е РЛБългария и нейната ПОРОЧНА КАДРОВА ПОЛИТИКА.Професионалите хвърлени в ъгъла и с КЛАТИКУРЦИ искат да правят прогрес.Ще стане,следващият път.Както всичко останало като КАДРОВИ НАЗНАЧЕНИЯ без значение КОЙ сектор... Наскоро ДИМИТЪР ТАДАРЪКОВ де опраска САПАРД си тръгна от УСъвет на БНБ- анка. Е как с такива да има прогрес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ацетон

    25 Ное 2009 0:19ч.

    дърта брантия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи