Кметът на „Овча купел“ платил 1000 лева за охраната на частното си парти

 Кметът на „Овча купел“ платил 1000 лева за охраната на частното си парти
Охраната на частното парти на кмета на "Овча купел" е услуга не по предназначение, призна днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Не е редно да се случват такива неща. За в бъдеще МВР ще трябва да знае целта на такива мероприятия”, каза министърът. ГЛАСОВЕ припомня, че на 20 ноември със заповед, подписана лично от изпълняващия  тогава длъжността кмет на столицата Минко Герджиков, бе отцепена улицата и бе осигурена полицейска охрана за частно парти на районния кмет на „Овча купел“ Пламен Йорданов.
<p>Празненството за рождения ден на Йорданов бе в култовото заведение &bdquo;Монтерей&ldquo;. Тогава Герджиков се закле в децата си, че не е знаел, че партито ще е частно, но самият той се появи на него. Днес Цветанов също каза, че ако в МВР са знаели,&nbsp; че е частно парти, са щели да поискат то да бъде заплатено. <strong>Впоследствие кметът на &bdquo;Овча купел&rdquo; е заплатил за услугата, която МВР е извършило, на стойност над 1000 лева</strong>. Те включват присъствието на двама служители на автопатрул.&nbsp;Оказа се, че цената да се затвори една улица в София било 160 лева на час.</p> <p><strong><em>Ако не бяха медиите, може би наистина кметът на "Овча купел" нямаше да плати</em></strong> за охраната на частното си парти и за това им благодаря, каза Цветанов по време на парламентарния контрол. Той обеща да няма повече такива случаи и посочи, че с кмета Йорданка Фандъкова са се разбрали в искането да става ясно за какво мероприятие става дума &ndash; за частно или обществено.&nbsp;</p>

Коментари

  • &quot;Нормално&quot;

    27 Ное 2009 19:21ч.

    Като модерна феодална държава този на снимката горе е местен районен Софийски дерибей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДНЕС не следва вече да е кмет...

    27 Ное 2009 20:48ч.

    ако бяхме нормална държава.. не сме ли член на ЕU!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до долния

    28 Ное 2009 4:07ч.

    Член още не значи НИЩО.Той и работа трябва да може да върши.А в случая е мек и значи работа не върши...Какво от това че си член, к8след като работа не мошжеш да вършиш?.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до долния - аха..но този ПЛАМЕН ЙОРДАНОВ не трябва да е кмет

    28 Ное 2009 23:04ч.

    нито на Овча Купел нито където и да е...))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 16:04 ч.

    29 Ное 2009 2:51ч.

    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО! Това е един самозабравил се тип, нищо по вече. .................................. Пази Боже сляпо да прогледа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи