Журналистът Димитър Стоянов от Bird e задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие (видео)

Журналистът Димитър Стоянов от Bird e задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие (видео)

МВР публикува видео от охранителните камери, на което е записано нападението на разследващия журналист от BIRD.BG Димитър Стоянов, въоръжен с пистолет.

Той беше задържан снощи за 24 часа за хулиганство, тъй като нападнал с хладно оръжие служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър" около 18:30 вечерта.

"Във връзка с появили се спекулации, уточняваме че журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Задържането е след получен сигнал в полицията от гражданин", уточниха от пресцентъра на МВР тази сутрин. 

Самият Стоянов твърди в профила си във Фейсбук, че е бил нападнат в гръб. Кадрите показват, че той се отдалечава от човека, с когото се е получила конфликтната ситуация и наистина е с гръб към него, но после се обръща и вади пистолета, като го насочва срещу неизвестния мъж.

На видеото се вижда и жена, която се опитва да успокои афектирания Димитър Стоянов, а миг по-късно към тях се приближава трети мъж. Инцидентът обаче се развива на тротоара пред сграда.

 

 

Според агенция "Булфото" журналистът е бил задържан за 24 часа в Пето районно полицейско управление, докато се е намирал в "Пирогов", за да получи медицинско свидетелство, тъй като той твърди, че е бил нападнат и одран. 

Стоянов публикува пост в социалната мрежа, в който коментира, че е нападнат в гръб в магазина, докато пазарува, и показва снимка, на която се виждат следи от одрано по главата му.

"Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие", пише Димитър Стоянов.

Той допуска, че сцената може да е и провокация. "А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот", допълва журналистът в профила си във Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • mmmm

    23 Апр 2024 9:10ч.

    Ясно е, че е имало спречкване, което не ни се показва, но когато носиш оръжие не трябва лесно да се поддаваш на провокация, защото едно е един шамар друго е използване на огнестрелно оръжие. Та в общи линии и на 2-мата по 1 пръчка на голо и журналиста да му прибират пистолетЪ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това да не е внука на Радой Ралин?

    23 Апр 2024 9:56ч.

    Добре е, че е софиянец, да не излага сливналии! Багажът горе в кулата никакъв го няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Апр 2024 10:16ч.

    Къде видя "използване на огнестрелно оръжие"? И какво значи " лесно да се поддаваш на провокация" когато двама са те нападнали, че даже вече и панабили - виж снимката на главата. Това отвсякъде е самозащита и изваждането на оръжие е оправдана, тъй като нападателите, а не провокатори, очевидно са заплаха за живота на журналиста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елисавета

    23 Апр 2024 12:38ч.

    Не, това не е внукът на Радой Ралин. Той беше евродепутат и е учредител на някаква партия, а този е журналист....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "неа стадо без цръни овци", та и сливналийски

    23 Апр 2024 16:31ч.

    сливи , от Сливово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    23 Апр 2024 9:23ч.

    Ами добре е, спрял е евентуално нападение с пистолета, след което веднага го прибра ... не виждам хулиганство ако се защитаваш с огнестрелно оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Апр 2024 12:13ч.

    С приближаването на изборите журналистите или трябва да хвалят и нацелуват или да се крият от сглобкаджиите .........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Апр 2024 9:33ч.

    В този случай журналистът е нападнат от ДВАМА и изважда оръжие да се защити, с което предотвратява и по-нататъшно развитие на побоя. Защо е арестуван нападнатият и защо НЕ са арестувани нападателите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото нападнатият пише разни интересни работи

    23 Апр 2024 9:38ч.

    за прокуратурвата българска и кривосъдието ни като цяло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mmm

    23 Апр 2024 9:57ч.

    НЗ как видя нападнат от 2-ма, имаше некъв с черно горнище и качулка дето нз от де излезе но не видех да напада. Относно Стоянов той вади пистлет и прави крачки напред, обикновено когато се защитаваш по-логично е крачка две назад, да извадиш оръжието за да види човека , че имаш а не да бързаш с насочване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @mmm

    23 Апр 2024 10:20ч.

    То май тебе и по главата да те ударят със записа нищо няма видиш... Нападат е от две страни, очевидно планирано нападение. Ваденето на оръжие е напълно оправдано, тъй като има заплаха за живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mmm

    23 Апр 2024 10:41ч.

    как видя , че е нападнат от 2 страни , дори самия стоянов казва за едно нападение, как имаш заплаха за живота преди тфа като си се "драл" с някой и после жената до теб тръгва към този дето ти заплашва живота.. не е сериозно тфа , просто човека се е издънил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Апр 2024 11:36ч.

    Самоотбрана, баба ти! Както "mmm" отбелязва, шишкавият нападател на Стоянов видимо не е заплаха (нито е с яко телосложение, нито е въоръжен дори с подръчни средства) и е толкова "плашещ", че жената тръгва към него да го шиба с каишката, все едно е улично куче. Дори самият Стоянов сравнява "агресора" с разбесняла се жена ("ще те издере като гневна жена")! Или ситуацията си е "cat fight", която е ненужно ескалирана. Все едно да вадиш пистолет срещу всеки уличен помияр, който ти се разджафка или ти захапе крачола. Вторият мъж е спорно дали е "нападател" или е чул гюрултията и е тръгнал да разтървава, но при ваденето на пистолета, той е зад ъгъла и никой от участниците в схватката не го вижда. Появява се чак ваденето на оръжието и отбоя на първия нападател. А тезата, че е "поръчково нападение" сериозно издиша. Достатъчно е човек да види как изглежда първият нападател (шкембе войвода), за да му стане ясно, че най-вероятно е битов скандал. П.П. Може и да греша, но Стоянов май тренираше, или е тренирал, някакъв боен спорт, което би означавало, че разполага и с друг "арсенал" за справяне с невъоръжен нападател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Асена

    23 Апр 2024 9:37ч.

    Давиивъ в кратунковците...не от двама, а от 202-ма е нападнат....дано надарени роми укротят страста му в ареста...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холивудските филми и ЛГТБ пропагандата трябва да се приравнят с тероризъм

    23 Апр 2024 9:48ч.

    Като прочете текста , човек добива едно впечатление, като се види клипа, ситуацията изглежда по съвсем друг начин. Виждам, че хулиганът е друг. Друг е въпросът, какви са тия хора, които се ходят по улиците и носят оръжие в себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кои са тези, които преследват журналисти?

    23 Апр 2024 9:52ч.

    Д. Стоянов не е нападнал никого с това оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Простия - най-тъпия и най-прост американски агент в целия свят

    23 Апр 2024 9:49ч.

    Основно правило на посолствоТО: Американският агент винаги е прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кировец

    23 Апр 2024 11:23ч.

    Този е нестабилен. Вижте го как ходи с маскировъчни дрехи по улиците, за да се изживява като някакъв морски пехотинец. Вижте му фейсбука, където на всяка втора снимка позира с оръжие. Тоя пич е луд по цялата глава и ако е готов да извади пистолет току-така, трябва да му отнемат разрешителното. Пък и не е е да кинта и двайсе човек, може да се справи и без това. Откачалка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    23 Апр 2024 11:50ч.

    Липсва непосредствена заплаха Онова леке ч, което налита е на повече от 5 метра...Този журналист ще го осъдят, ще го глобят и ще му вземат оръжието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Апр 2024 12:08ч.

    Съвсем ясно се вижда, че "лекето" напада журналиста и ако не беше пистолета, което го спря, щеше да подпука журналиста. Защо да вземат пистолета на журналиста? Нали именно чрез пистолета предотврати бой и телесни подреди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Апр 2024 12:11ч.

    Като уточнявам, че не е ясно защо се е стигнало до тази случка и кой от двамата е виновен за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    23 Апр 2024 12:14ч.

    Бабо, очевидно не познаваш законите...не ми се обяснява...Оръжието е извадено неправомерно...има и запис на камера...готов е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Апр 2024 13:15ч.

    Май ти не познаваш законите. И нищо не можеш да обясниш - "не ми се обяснява". Оръжието е извадено при законна самоотбрана при очеизвадно нападение над журналиста. Класически случай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    23 Апр 2024 13:42ч.

    Дрън.дрън. Ситуацията въобще не е животозастрашаваща....Няма нормален съд, който да оправдае пищофъджията. Журналистчето го раздава Рамбо и ще си понесе наказанието... Носенето на КНО е нож с две остриета и всеки, който си мисли, че ще запаше пищола и ще го развява за щяло и нещяло го чака горчива среща с реалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Апр 2024 13:56ч.

    Какво значи "ще го развява за щяло и нещяло", бре чоджум? Журналистът е пострадал от побой преди това и е напълно в правото си на законна самоотбрана. Никой няма да чака да го убият, па тогава да извади оръжието си. Подозрително се хвърляш на амбразурата в опит да изкараш жертвата виновна, както е спуснато на всички герберски тролове да защитават Калин Стоянов и неправомерните действия на полицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Апр 2024 14:20ч.

    "Бабо", всъщност с оглед на множеството ви коментари, доста "подозрително се хвърляш на амбразурата в опит да изкараш жертвата виновна, както е спуснато на всички" пепейски тролове. Реално погледнато ситуацията категорично не е животозастрашаваща, тъй като самият Стоянов сравнява агресора с "разбесняла се жена", която го е надрала (като дива котка), а не го е нокаутирал като корав бабаит. И по-горе ви бе обяснено, за пореден път, че има закони и правила за неизбежната самоотбрана и употребата на оръжие. Отделно, приемате за чиста монета думите на лицето Д. С., което има правен интерес да преиначи истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случайности няма

    23 Апр 2024 14:17ч.

    Стоянов открито сътрудничеше с Бойко Рашков, когато стана министър. Сега, когато Рашков и компания се сриват, търсят отново журналистически услуги чрез... принуда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    23 Апр 2024 14:25ч.

    Ясно се вижда че преди това в помещението или сградата е имало спречкване! Това се вижда от действията на жената , който не е забелязъл тя размаха нещо като лента за ключодържател или табелка. Дори тръгна да атакува мъжа със светлата грейка. От друга врата се вижда че излиза също човек с тъмни дрехи и качулка явно запознат със ситуацията и разправията. Какво има да обсъждате в такава ситуация най-добрата защита е атаката. А жената показва че знае че е имало разправия в помещенията. А кой е нападателя ще се разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Апр 2024 16:45ч.

    Бай Бабо, сложете си очилата и пуснете видеото на забавена скорост! Достатъчно ясно се вижда, че "мъжът със светлата грейка" е с тениска (или поло шърт с къс ръкав). Още преди той да се появи в кадър, Стоянов и жената се обръщат, явно от подвикване към тях, като не само не показват видим уплах, но като че ли се ядосват още повече, като първата реакция на жената е с ръка да възпре Стоянов, който пък вече посяга към кобура. Жената, без дори да се поколебае, първа тръгва на юруш към "нападателя", опитвайки се да го удари с някаква каишка/връзка ключове. Стоянов, докато вади в движение пистолета си, също тръгва агресивно към "нападателя", който пък, виждайки изваденото оръжие, вдига ръка, за да се предпази/възпре Стоянов и дори заотстъпва заднешком, докато и Стоянов, и жената продължават да настъпват към него. Този с качулката пък изобщо не влияе върху поведението и действията на тримата кавгаджии, тъй като нито един от тримата не го вижда. Чак след отбоя на "нападателя", деескалацията на ситуацията и прибирането на пистолета, доближава Стоянов и си разменят някакви реплики. Каквато и махленска разправия да е имало в магазина, това не е оправдание за каубойските изстъпления на Стоянов, който дори в публикацията си във Фейсбук твърди, че "нападателят" не бил истински мъж, а го е драл като жена. Та вие бихте ли извадили пистолет на някоя свадлива леля, на която светът й е крив, дори да ви халоса с чантата си, например?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодарение на мишкуването на евроатлантиците

    23 Апр 2024 14:57ч.

    нервите на българския народ са опънати до повече от скъсване. Не искам да мисля до къде и как може да стигне това....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи