Зеленски: Войната трябва да приключи, да седнем на масата за преговори в интерес на хората

Зеленски: Войната трябва да приключи, да седнем на масата за преговори в интерес на хората

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова в 7-минутно видеообръщение за прекратяване на войната с Русия, заявявайки, че двете страни трябва да проведат преговори в името на хората. 

„Войната трябва да приключи. Трябва да седнем на масата за преговори - не заради остарели убийствени амбиции, а в интерес на хората“, каза Владимир Зеленски във видеообръщение. 

Президентът на Украйна приветства решението на президента на Съединените щати Джо Байдън да забрани вноса на петрол от Русия и благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и се включиха в защитата ѝ по улиците на украинските градове.

 

Коментари

  • пешо от кривина

    09 Март 2022 10:37ч.

    спри да ядеш редки и сядай да преговаряш ,че лошо ти се пише ,ти ще си отговорен за тази война,започнаха да излизат документи за заговора срещу руския народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците започнаха въоръжения конфликт още през 2014

    09 Март 2022 15:04ч.

    Преди осем години тогавашният украински проруски президент Виктор Янукович отказа да подпише споразумението за асоцииране с ЕС, в резултат на което избухна революция, влязла в историята с името на площада "Майдан". Протестиращите, които искаха страната им да се сближи с Европа и със Запада, прогониха президента, след което управлението беше поето от преходно правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците нападнаха първи суверенна държава Украйна

    09 Март 2022 15:08ч.

    В същото време войници без опознавателни знаци на униформите превзеха Крим и издигнаха там руското знаме. На Крим беше проведен ФАЛШИВ референдум, който не получи международно признание, но в крайна сметка РФ обяви анексирането на полуострова. Русия подкрепи тогава и до сега сепаратистките движения в Донбас, които предприеха военни действия срещу законната армия на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    09 Март 2022 12:13ч.

    Протестиращите срещу варварството на Русия руснаци са истинските руски патриоти, другите - не руснаци, а путинисти. Щастлив е Зеленски. От обикновен негодник се превърна в герой за народа си и света вследствие агресията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи