Зеленски: Руският тероризъм пречи на преговорите

Зеленски: Руският тероризъм пречи на преговорите

Последвайте "Гласове" в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски отново заяви своята позиция, че е невъзможно да преговаря с Русия, предаде ДПА. „Постоянният тероризъм срещу гражданското население е очевиден отказ на Русия за истински преговори“, каза Зеленски в снощното си видеопослание.

„Тероризмът на държавно ниво е едно от най-тежките международни престъпления“, заяви Зеленски.

Преди това руският президент Владимир Путин обвини украинското разузнаване за нападението на Кримския мост, определяйки го като „терористичен акт“.

"Наистина ли преговорите помагат за преодоляването на терора? Сега всеки трябва да отговори честно на този въпрос. Терористите трябва да бъдат неутрализирани. Тероризмът е престъпление, което трябва да бъде наказано. Тероризмът на държавно ниво е едно от най-тежките международни престъпления, което застрашава не само някого в света, но застрашава цялата международна общност", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк нарече обвинението „твърде цинично дори за Русия“. „Има само една терористична държава тук и целият свят знае коя е тя“, заяви той в Туитър.

Източници: БТА, БНТ

 

 

Коментари

  • смях в залата

    10 Окт 2022 8:36ч.

    На кривата ракета ѝ е крив космоса. Ама толкова е крива тази ракета, че нямам думи. Лъжи, преиначаване, изкривяване на действителността... кой нормален човек може да се съгласи да слуша откровени лъжи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Окт 2022 8:56ч.

    За целият свят е ясно, че главният терорист е Сащ и неговите зелени човечета в Украйна и света! Ама вие си пейте в негатив . С фейкове, война не се печели !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    10 Окт 2022 9:03ч.

    не съм сигурен за целия свят. особено за тези набор след 90-та (тези, които са между 30-35-6-7). абсолютно са про-украйна и анти-русия. ако ги питаш защо, отговарят с опорки от "новините", а ко задълбаеш по темата стават кисели и не желаят да говорят повече с теб. съвременния млад човек не желае да чува лоши новини, независимо от характера им, особено пък такива, които разбиват матрицата му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    10 Окт 2022 9:27ч.

    Щеше да е много смешно, ако не беше тъжно и жалко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    10 Окт 2022 9:32ч.

    Публичен съд за марионетка Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи