Зеленски призова страните членки на НАТО към единство срещу руската инвазия

Зеленски призова страните членки на НАТО към единство срещу руската инвазия

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски подчерта днес нуждата от единство сред демократичните страни членки на НАТО срещу руската инвазия, предаде ДПА.

"Призовавам ви да направите всичко необходимо нашата общност никога да не отслабва", заяви той във видеообръщение пред Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в Мадрид. В обръщението си Зеленски отново е потвърдил желанието на Украйна да стане член на Европейския съюз и НАТО.

"Последиците от руските атаки по цивилните в Украйна са толкова тежки, че Русия трябва да бъде обявена за "терористична държава" от всички парламенти на страните членки", каза още Зеленски.

Основаната през 1955 г. Парламентарна асамблея не е официална структура на Алианса, а независимо обединение на парламентите на страните членки и асоциираните държави.

Володимир Зеленски призова също държавите от НАТО да гарантират защитата на украинските ядрени централи от руски саботажи. Призивът дойде ден, след като Запорожката АЕЦ беше подложена тежък обстрел, съобщи Ройтерс. "Нашите народи имат интерес да няма опасни ситуации около ядрените ни съоръжения", заяви той.

По-рано днес Русия обвини Украйна за обстрела по Запорожката АЕЦ и предупреди, че подобни действия могат да доведат до сериозен ядрен инцидент.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Охи

  21 Ное 2022 20:19ч.

  Ба,на тоя палячо,май взе да му пари на дупенцето!Тия истерични и отчаяни опити няма да му попогнат за всеобщото отегчение и умора от бандеровеца,който явно излезе извън контрол !За съжаление или щастие,никой няма да го остави жив,да разкаже какви ги е дробил!Скоро очаквам,до месец,два "нещастен случай" или пряко попадение на "калибър",поради "изтекла информация" за местоположение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  21 Ное 2022 20:22ч.

  Да отива на фронта като Алиенде, като толкова иска да спаси света от руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е имало досега такова падение в човешката история като украинството и подкрепата на поробените от САЩ народи за тези психопати

  21 Ное 2022 20:24ч.

  Историците от бъдещето има да умуват как е било възможно такова падение от страна на ужким "свободния" свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както е тръгнало

  21 Ное 2022 21:13ч.

  Историците ще са пак поръчкови. Въпросът е значи, кой ще е победителят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да умуват а ще направят като Уинстън от 1984

  21 Ное 2022 23:13ч.

  Уинстън набра на телееkрана „задни дати" u поиска съответните броеве на „Таймс", които само след няколко минути изпаднаха от пневматичната тръба. Получените от него съобщения се отнасяха до статии или новинарски репортажи, които пo една или друга причина се смяташе за нужно дa сe изменят uлu, no официалному, дa сe пoпpaвят. Наnример cпopeд „Таймс" от седемнайсети март в речта cu om последния ден Големия брат бе предвидил, че no Южно – индийсkия фронm полжението ще остане cпokoйнo, но ckopo ще заnочне eвразийска офанзива в Северна Афрukа. Получи се така, че евразийското върховно kомандване заnочна Южна Индия и остави Северна Африkа на мuра. Поради това се налагаше един абзац от речта на Големия брат да се пренапише така, че да предвижда случилото се в действителност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все едно и също

  21 Ное 2022 20:34ч.

  тоя да си преживя претоплената манджа самостоятелно. някои хора все още живеят във въображаем балон; пук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маймуната Дарвин

  21 Ное 2022 20:50ч.

  Къде е Брендо ? Да не са го мобилизирали ? Защо такъв международен бандит, като него се укри тачно в Украйна ? Демократична, европейска държава Украйна. Разкажи го на олигарсите си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пацифист

  21 Ное 2022 22:13ч.

  Нали им дадохме на Украйна Брендо, какви оръжия искат. С него сме преизпълнили плана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЩО! Толкова поляци вече са там доброволци!

  21 Ное 2022 21:08ч.

  Поляци избиват украинците от Източна Украйна! Прелест! Демокрация му викат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ се правят, че искат преговори!

  21 Ное 2022 21:11ч.

  А искат само малко почивка, докато решат как всъщност да продължат издевателствата чрез украинските ръце. Русия им каза, НАТО до границите отпреди да падне Берлинската стена, това е условието. И преговори със Зеленски реално няма да има, той се явява единствено говорител на САЩ и великоостровитяните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  21 Ное 2022 21:09ч.

  Идиотска марионетка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кой му поръчва да говори това?

  21 Ное 2022 21:15ч.

  Кого да обединява? Поляци, румънци, кого? Американците пак с чужда пита искат помен да правят! Ей, не си научихме уроците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много нагъл!

  21 Ное 2022 21:19ч.

  Руснаците ли обстрелват ядрената централа? Тоя между всяка доза какво ли прави?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  21 Ное 2022 21:28ч.

  БТА упорито се доказва като проводник на чужди интереси, платени с държавни – наши пари. Как пък един път не цитираха, щото те друго не правят, освен да цитират, статия различна от англосаксонките слабоумни медии?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  21 Ное 2022 21:38ч.

  Зеленски по добре да си спре главорезите дето убиват военопленици,защото както е тръгнало и произходът му няма да го спаси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  21 Ное 2022 22:34ч.

  Зеленски с голяма вероятност ще завърши, като Дучето Мусолини!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  21 Ное 2022 22:36ч.

  Скоро ще яде от гъбената каша. 1. Щатите опровергаха руския ракетен удар в Полша. Лично му направиха забележка на Наркомана. 2. В Анкара се срещнаха Нарижкин и шефа на ЦРУ. 3. За Херсон нещата бяха съгласувани седмица по-рано. Наркоманът е между два чука и две наковални. Почна да не слуша много кураторите зад океана, явно под въздействие на родния олигархат, който го инсталира (Коломойски и компания), който олигархат не ОК с примирието. Само, че краварите бият много лошо! Тежко му и горко на жалкия масов убиец - Комедиант. Скоро няма да е никак смешно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  21 Ное 2022 22:45ч.

  Може би повечето не знаят,но в ГУЛАГ след 2 световна са вкарани над 12000 украински евреи работили за нацистите в SS, в зондеркомандити и в отрядите за борба с партизаните.Изобщо украинците са най върли убийци дори преди немците.Слава на Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Международните организации се компрометираха

  21 Ное 2022 22:46ч.

  Разрешават на наркоманчето - наполеонче да се изказва на всяка среща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  22 Ное 2022 7:24ч.

  тоя зелен папуняк е виновен са всичко - не иска примирие, не иска преговори, ами мри тогава, а с тебе и украинското племе се претопява!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  22 Ное 2022 7:31ч.

  Само не мога да разбера защо медиите продължават да ни информират за налудничавите, делириумни речи и обръщения на този видимо зависим човек...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи