Зеленски призна, че Украйна не може да си върне цялата територия

Зеленски призна, че Украйна не може да си върне цялата територия

Условията в Донбас са "неописуемо трудни", докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко окупирано от Москва по военен път. Това обяви украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно обръщение.

Той изрази увереност, че завзетите от нахлуването на 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това, изглежда, няма да стане с останалите. Зеленски има предвид анексирания през 2014 г. полуостров Крим и овладените от проруски сепаратисти през същата година части от Донецка и Луганска област, провъзгласени от тях за "Донецка народна република" и "Луганска народна република".

За тях бяха подписани и т. нар. Мински споразумения, които предвиждаха начина, по който "републиките" да останат в Украйна, но Русия на практика унищожи договореностите, след като призна "републиките" за независими, а важна цел на инвазията през последните два месеца и да бъдат превзети изцяло прилежащите области.

Защитата удържа с много усилия в части от Донбас, включително в Северодонецк и Лисичанск.Неописуемо трудно е там. И благодаря на всички онези, които удържат на тази атака.

Президентът изрази надежда, че съюзниците все пак ще предоставят достатъчно оръжия и че в следващите дни се очакват "добри новини" по въпроса.

Призиви за преговори

Напредъкът на руските сили в Донбас съвпада с момент, в който западни представители изразяват отново изразяват настойчива подкрепа за преговори Русия-Украйна на най-високо ниво. Последни лидерите на Франция и Германия призоваха руския президент Владимир Путин да води "директни (и) сериозни преговори", макар Кремъл дори да не спомена подобна възможност да е била обсъждана.

Зеленски каза по-рано, че не изгаря от желание за преговори, но вероятно ще са нужни за край на конфликта.

По-рано съветникът в украинското президенство Михайло Подоляк каза, че преговорите с Русия са възможни само след извеждане на руските войски. Само това би довело до "истински" диалог; в противен случай преговорите се водят от отделна "делегация" на фронтовата линия.


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

 • Иванчо йотата

  29 Май 2022 12:53ч.

  А една втора, или една трета поне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  29 Май 2022 13:01ч.

  Не само територията глупако, ХОРАТА!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  29 Май 2022 13:03ч.

  И солта и боя и парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • перемога/изнемога

  29 Май 2022 16:39ч.

  В един момент простия украинец ще стопли , че са го продали за пиушечно месо и тогава цялата банда от "Банкова " ще стяга куфарите за Варшава...ако успее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лидия

  30 Май 2022 9:16ч.

  Няма да успее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преговори ?

  29 Май 2022 13:13ч.

  Може. След Освобождението на Ужгород😎

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелевски

  29 Май 2022 13:45ч.

  Украинците одобряват ли това, че президента им се крие някъде и постоянно философства по видеовръзка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • реквием за фашистка Уркайна

  29 Май 2022 13:46ч.

  Ех, кокаине, кокаине, защо ти трябваше да се лъчиш от руския свят? От какво те лишиха, какво точно ти липсваше, та отиде се прегърна със самия дявол? От всичките възможности, избра най-лошата. Типично хазаро-юдейски почерк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маневра

  29 Май 2022 15:00ч.

  Украйна е с руска обвивка и със хазарско ядро. Като назначен бек в дълбоката хазарска държава, Зеленски единствено изпълнява заповедите на своя каган Коломойски. Каква е връзката на Коломойски (Хабад Любавич в Днипро=Днепропетровск) с Хабад Любавич в Ню Йорк? - НОВ ЮДО-ХАЗАРСКИ КАГАНАТ. Втора ционистка държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зла хлебарка

  29 Май 2022 14:32ч.

  Сътбай Зеля сърбай туй дето си надроби . За съжаление и целия народ с теб ще сърба нашмъркано малоумно треторазрядно артистче. Предавай се и прекратявай войната глупако

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вгледайте се в лицето на хитрушкото Зеленски! Излъчванието му е на типичен вражалец.

  29 Май 2022 14:51ч.

  Вижте как е подредил президентския си кабинет - образец на долнопробен кич от началото на 21-ви век. В театралните му обръщения към нацията и към кого ли още не прозират актьорски умения типични за бездарен смешник - https://www.youtube.com/watch?v=EFF9ALX-RrM&t=331s. Извод - това същество има качества да бъде не повече от гастролиращ клоун, педал на повикване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вгледайте се в лицето на хитрушкото Зеленски!

  29 Май 2022 19:11ч.

  Излъчванието му е на типичен жидобандеровец..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добромир

  29 Май 2022 14:56ч.

  Клоуне, клоуне бягай догде е време. Никой вече не вярва на друсанията ти пред камерите на парламентите на света. Смъркай си дрогата и остави украинския народ сам да решава с кого да живее. Хазарските ти братя отново надскочиха себе си. Твоя таван бяха маймунжилъците ти в “Кватрал - 95”. Измислената ти роля от днес е далеч от реалността. Цената е кръв и разрушения в името на твоите братя и дявола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evstati

  29 Май 2022 15:08ч.

  Тук президенчето е много право, въпроса е ще остане ли Киев столица?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбира се, че Киев ще продължи да бъде столица

  29 Май 2022 20:53ч.

  Но столица на федерален окръг в Руската Федерация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СССР 2.0

  29 Май 2022 15:23ч.

  Бившият шеф на разузнаването по времето на Бил Клинтън пред ютуб канала The Black Vault (Черният сейф) миналия петък. 79-годишният Усли даде интервю във връзка с новата си книга "Операция Дракон", в която той твърди, че Лий Харви Осуалд е убил Джон Ф. Кенеди по заповед на Кремъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  29 Май 2022 15:29ч.

  Някой успя ли да разбере какво казва Зеленски? Всяко ново изречение е в противоречие на предишното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ади Хитов

  29 Май 2022 15:35ч.

  Сега България ако имаше атомка и ние можеше да си анексираме северна македония, както и северна гърция (македония) + остров Самотраки. Атомката дава неимоверни предимства пред разни лениви и затлъстели народи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами великата (без никаква ирония) КНДР показа на всички, как един малък народ може да сипе башка на хегемона

  29 Май 2022 20:59ч.

  Когато последния се самозабрави в англоезическата си алчност, злоба и глупост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма място за ирония

  30 Май 2022 13:40ч.

  от 7 милиона след войната 1953-5 сега Северна Корея е 30 милиона, при всичките "новини" как пасели там тревата от парковете и пр. И на всичко отгоре може да потопи "непотопяемия самолетоносач на САЩ" - Япония, преди Русия да си мръдне пръста.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я па Я

  29 Май 2022 15:41ч.

  Вот настоящего Зеленського: https://www.youtube.com/watch?v=odUxFTpAXns

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цивилизовани европейци, сър!

  29 Май 2022 15:46ч.

  Убихме и разчленихме лидера ви. Извинявяйте! https://colonelcassad.livejournal.com/7642884.html Белгия се извини за убийството и разчленяването на лидера на ДР КОНГО Патрис Лумумба от белгийците. През юни белгийците обещават да дадат фрагменти от тялото на Лумумба на семейството му. Веднага се вижда, че са цивилизовани европейци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРЕПОРЪЧВАМЕ!

  29 Май 2022 16:03ч.

  Проф. Нако стефанов: въоръженият конфликт в Украйна ще промени Европа и Света http://skandalno.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%8a%d0%be%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84%d0%bb-190292/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Май 2022 16:13ч.

  порошенко и зеленски на съд за катастрофата която причиниха на украина и народа си подвеждаики се по ам гмо акъл те двамата с какво гражданство са последно финансов одит на украина къде е оръжието и парите в кои офшорни зони е

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Говори се упорито, че двойникът на Путин е мъртъв

  29 Май 2022 16:54ч.

  и на публиката показват някакъв негов тройник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, да не би

  29 Май 2022 18:23ч.

  да имаш пред вид Зеленски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  29 Май 2022 19:04ч.

  Зеленски е незаконен син на капитан Тимофей Митрофанов, родом от селце близо до Виборг. От 2012 година той работи като трети дубльор на Путин. Майка му е украинската цигуларка Хана Коган-Грюненщейн. Тимофей се запознава с Хана по време на концерт в Харков, а от кратката им среща се ражда техният син Владимир Зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами явно Зеленски не се интересува от хората, жертвани

  29 Май 2022 17:02ч.

  заради безумния проект за Цион-2 - организиран от Коломойски под ръководството на щраусианците В. Нюланд, Ант. Блинкън и т. н. Този "проект" е подготвян чрез подготовка и финансиране на "Десен сектор", "Азов" и изобщо на неонацисти (напълно в духа на възгледите на Лео Щраус). Очевидно им е важна територията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на бебетата е ясно, че каквито и терористични измислени републики да създава Москва, те никога не биха могли

  29 Май 2022 17:11ч.

  да съществуват в съседство с нормални демократични държави, особено пък с бъдещета следвоенна Украйна, изцяло инвестирана със стотици милиарди от Запада, която ще се превърне в нещо като Западен Берлин и Путин ще трябва да строи нови Берлински стени, за да не бяга народа от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А четеш ли поне, защото не умееш да мислиш?..

  29 Май 2022 17:59ч.

  Виж: Ами явно Зеленски не се интересува от хората, жертвани 29 Май 2022 17:02ч., малко преди да се изходиш по въпроса! :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лидия

  29 Май 2022 19:23ч.

  Защо не отидеш да живееш в тази супер-демократична Украйна, тъпак такъв! Там ти е мястото, щом така разсъждаваш, но побързай, защото скоро тази излислена държавица няма да я има на картата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Май 2022 18:14ч.

  Дали са му строга нота за капитулация, ще приемат условията на Путин, за да не ги разкрие преди да са успели да ни заробят тотално! ... дядя Киси е по дядя от бай шоршо 😁 Путин успя да се наложи, а ние ще го ядеме с камбаните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лапнат

  29 Май 2022 18:54ч.

  Окрайна ще се свие до Лвов и после поляците ще ги лапнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "Русия на практика унищожи Минските договореностите, след като призна "републиките" за независими"

  29 Май 2022 19:14ч.

  Я пак, безсрамието на клоуна е епично, но в стила на САЩисаните: - Няма последователност "ПРИЧИНА - СЛЕДСТВИЕ", а се изтъква и налага "СЛЕДСТВИЕТО" за "ПРИЧИНА". И слугите им повтарят безспир лъжите им. Колкото до Минск, РФ е известно, че досущ както Франция и Германия НЕ Е ИЗПЪЛНИТЕЛ, а само КОНТРОЛЬОР!!! За 8 години е време да се схване този факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски не само вижда, че Украйна няма да спре руското напредване и че ще загуби значителни територии (никой не дава човешки жертви без да вземе след това земя, или контрол).

  29 Май 2022 20:27ч.

  Зеленски вижда и променящата се политика на големи европейски държави (Франция, Германия, Италия, Унгария) към Русия и постепенното разбиране от тях, че мирът изисква Украйна да отстъпи територии на Русия, за да запазят социално-икономическата стабилност в държавите си. Това е причина Зеленски да започне да подготвя уния с Полша - поне да запази част от Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А засега е само Лисичанск

  29 Май 2022 20:32ч.

  ами като дойде и Волчанск? Ами като раздразните достатъчно и ония от Мечоковск?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разсъждения

  30 Май 2022 11:12ч.

  Тоя ако наистина разбере колко хора умряха заради неговата алчност и бездарни актьорски умения, ще се застрелва всяка сутрин, независимо ще нато ще го възкръсва всяка вечер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи