Зеленски предупреди украинците да бъдат готови за всякакъв развой на събитията

Зеленски предупреди украинците да бъдат готови за всякакъв развой на събитията

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди хората в страната си за опасност от още руски нападения в оставащите няколко дни до края на 2022 г., предаде ДПА.

"Трябва да сме наясно, че врагът ще се опита да направи този период тъмен и сложен за нас", каза той в обичайното си вечерно видеобръщение. Тази година Русия загуби всичко, което можа, добави Зеленски. "Но тя се опитва да компенсира загубите си със злорадството на пропагандистите си след ракетните удари по нашата страна и по нашата енергетика", каза Зеленски.

"Знам, че тъмнината няма да ни попречи да нанесем нови поражения на окупатора", продължи Зеленски. "Но ние трябва да бъдем готови за всякакъв развой."

Украинският президент отправи остри думи към руската армия, след като вчера по данни на Киев при артилерийски обстрели от нейна страна на Херсон са загинали най-малко 16 души, а 64 са били ранени. "Това не са хора", каза той. "Ще намерим всеки от руските убийци."

Независимо от многократните намеци на Владимир Путин, че е готов да преговаря, Киев не възприема думите на руския президент за чиста монета.

"Русия не иска преговори и се опитва да избяга от отговорността за войната", написа в Туитър украинският президентски съветник Михайло Подоляк. "Това е очевидно, така че вървим към трибунал."

Киев смята, че руското политическо и военно ръководство трябва да бъде изправено пред международен трибунал за войната по модела на Нюрнбергските процеси срещу нацистите след Втората световна война.

"Русия е тази, която нападна Украйна и убива гражданите ѝ", добави Подоляк. "В конфликта няма други страни, мотиви или геополитика", посочи той.

През последните дни Путин на няколко пъти намекна за готовност да преговаря, но без да спомене нищо за предварителните условия, поставени от Киев. Докато Москва би преговаряла въз основа на сегашната фронтова линия, Украйна иска първо всички руски войски да бъдат изтеглени от нейна територия, включително от окупирания през 2014 г. Крим, и да получи репарации.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тебе няма ли да те гръмнат най-сетне бе, изрод

    26 Дек 2022 9:47ч.

    Че и калпав актьор на всичко отгоре. Постоянно преиграва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То вече

    26 Дек 2022 9:55ч.

    Ме хваща страх да пусна чешмата...Ще вземе да изскочи оттам Зеленски да ми държи речи. Сигурно и на нова година вместо президента..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiev

    26 Дек 2022 10:08ч.

    Как гледаш на човек затриващ собствения си народ заради чужда воля? С Презрение естествено.Даже и ако е с брада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    26 Дек 2022 12:26ч.

    Е че то нали нашите управници са със същите качества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Зеленски мозъкът му е окупиран от американците

    26 Дек 2022 10:23ч.

    Нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    26 Дек 2022 10:25ч.

    Поредният боклук-марионетка на западния свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТСВ по пълна програма наближава

    26 Дек 2022 10:29ч.

    Досега се отървавш само с тъмнина, ама скоро няма да се спира само до липса на топло и светло, там е работата. пак са атакували база на стратегическата авиация на Русия, разчитайки, че няма да ги думнат като отговор с неконвенционално оръжие. Обаче такова вдигане на залозите води до черни празници, там е работата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    26 Дек 2022 10:51ч.

    Едва ли Зеленски е толкова глупав , че да не осъзнава, че са загубили военните действия. Тогава защо манипулира и лъже народа си с някаква мнима победа. Изцяло марионетка на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    26 Дек 2022 11:03ч.

    Въпроса е на живот и смърт..негови живот и смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • paris

    26 Дек 2022 10:57ч.

    В същото време жена му харчи за покупки 40 хил. евро в Париж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    26 Дек 2022 11:11ч.

    С какъв злодейски кеф би вкарал директно и натовските държави срещу Русия само и само да е неговото...Тоя не ни мисли хубавото, определено. Бог да пази!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази година Русия загуби всичко, което можа, добави Зеленски.

    26 Дек 2022 11:23ч.

    А какво спечели Украйна в това време ? Минус 10-12 милиона от собственото си население, избягало в Европа и Русия ! Минус 100 000 кв.км. от територията си. Около 400 000 невъзвратими загуби на фронта ! Абсолютно съсипана икономика, рухващо селско стопанство ! Галопираща инфлация и нищета ! Ледена зима без отопление, осветление, без вода ! Без интернет ! Нечовешки условия за живот на украинците... Най-богатата и охолна в миналото република на СССР , където се ядеше на корем, с хубава природа , с индустрия която произвеждаше самолети, ракети, уникална техника... днес е мъртва ! Украйна произвежда само зомби-бандеровци, които вървята като стадо на убой ! И защо цялата тази национална трагедия ? За да натрият носа на Русия ? Да победят руснаците на война ? Да вкарат НАТО и американските ракети на 500 км. от Москва ? Защо си унищожиха страната и хората ? Безумци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде, хайде!

    26 Дек 2022 15:50ч.

    Помним приказките от края на февруари как до 2-3 дни Киев ще падне. Позадави се малко Русийката. Няма кой да я удари по гърба, за да се оправи. Току-виж се споминала. Дай, Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до човекът, който пише за "Русийката" с такова пренебрежение

    26 Дек 2022 16:19ч.

    Чуйте го с ушите си от независима хамер. медия, която подкрепя ВСЕКИГО, който се бори за независимост, вкл. рускоговорящите от Донбас: https://www.bitchute.com/video/nQOJ2awzBfCK/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    26 Дек 2022 11:45ч.

    ЕС е платил тази година с 1трлн. долара в повече само за енергоресурси- това са част от " загубите" на Русия. Онези блокирани 350млрд. също изчезнаха в неизвестна посока- пак " загуби" за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакахме да видим скованата от студ Европа.

    26 Дек 2022 15:58ч.

    Дочакахме картинка с Русия, която духа супата. Мразена от целия цивилизован свят, загубила 80% от пазарите на нефт и газ в Европа, очакваща неизбежния икономически крах и бъдещето си на васал на Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    26 Дек 2022 19:16ч.

    Може ли да уточните кой е цивилизования свят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    26 Дек 2022 21:18ч.

    Аман от врачки, които от още от февруари предсказват " неизбежния икономически крах" на Русия. Да се бяхте поогледали, да видите реалния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като доброволно приеха и ходиха да търсят евроатлантическите ценности (лъгъбътъ извращенията) в сащ, урсула им го каза в прав текст: да мрат да последния усраинец!

    26 Дек 2022 11:52ч.

    След като доброволно приеха и ходиха да търсят евроатлантическите ценности (лъгъбътъ извращенията) в сащ, урсула им го каза в прав текст: да мрат да последния усраинец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственото

    26 Дек 2022 12:21ч.

    Което си струва в този конфликт е да се следват фактите. Да се поиска пълна прозрачност какво България е дала и дава като разход в конфликта. И тези данни да са публични. Колко украинци са тук, какви са по образование, пол, възраст, религия. Колко пари да дадени за тях и в кои сфери. Какви оръжия се изпращат, на каква стойност? Кои компании са на печалба. Опитите да се противопоставят българи един срещу друг по темата Русия-Украйна е безмислен. Ние сле българи, и не трябва да забравяме, че имаме първостепенни интереси за нашия народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    26 Дек 2022 13:12ч.

    Сега ще се опитам да ви опресня паметта - какво изпратиха най-напред западняците в уркия? Линейки и медицинска техника? Не. Хладилни камиони. Защото се завъртя щура черна търговия на "резервни части". Десетки хиляди "безследно изчезнали". И милиони печалба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    26 Дек 2022 13:18ч.

    Моля ви, не ни занимавайте с този жалък палячо! Един ден Бог ще го съди за деянията му! Слава на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан за Зеленски

    26 Дек 2022 13:32ч.

    "Идиот, който организира клане в центъра на Европа, в 21-ви век". Точно и ясно казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не Ze организира клане

    26 Дек 2022 13:42ч.

    Ze е само една кукла марионетка в ръцете на наглосаксиите. Той безпрекословно изпълнява нарежданията на господарите. Дори само откровението на стрина Меркелица потвърждава това. Похарчените $5 милЯрда за подготовката на нацисткия преврат през 2014 г. също. Ze ще свърши зле. Едва ли ще го оставят жив свидетел на извършените военни престъпления. Единственият, който може да му запази живота, е мекушавият Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страшно ме кефи

    26 Дек 2022 15:14ч.

    истерията, в която изпадат руските подлоги, при всяка новина, свързана със Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилъстена и изоставена

    26 Дек 2022 16:41ч.

    Ако си дадете труд да се запознаете с вижданията на алтернативните (независимите) медии на Запад, ще се изненадате, че 99% от тях подкрепят НЕ националния предател на Украйна, Zеленски и съратници, а Русия. Защо ли? Можеби, защото на всички е безпределно ясно, че в тази битка на колективния Запад с РФ, Украйна ще бъде пожертвана без никакви скрупули, населението и - геноцидвано (избито / изгонено от Украйна), а наднационалните корпорации в тази братоубийствена война заради инвестиции и спекулативни възможности! Нищо лично, "просто бизнес"... А Zеленски НЕ милее за народа си, а обслужва чужди интереси, докато пълни личните си сметки и джобове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, ако прочетете коментарите на зрители /читатели

    26 Дек 2022 23:18ч.

    след всяко предаване/писание, не само на алтернативните а и на казионните медии на Запад - НЯМА НИТО ЕДИН положителен коментар! Тук-там, по някоя неграмотно написана на латиница "слава Украине" от техните тролове... и толкоз - всичко друго е псувни по Зе-отбора и ръководството на ЕК и задокеанските ни "партньори". Хората казват, че нямат нищо общо с тази война и искат мир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    26 Дек 2022 18:12ч.

    Операцията на войската на Русия срещу украинската завърши с реална победа още през май-юни, защото унищожи над 80% от веонния й потенциал. Досега операцията продължава САМО поради огромното и разностранно съдействие на САЩ и НАТО. Руси има доста повече изгоди от бавното изцеждане на Украйна, евронатовците еднозначно много губят, украинците още повече, САЩ много печели, но докога ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    26 Дек 2022 18:16ч.

    Докога европейците ще търпят да губят, кога ще изритат управниците си - продажна прислуга на Вашингтон? Докога ще издържат на лавината беди и щети украинците? Докога и американците извън много тесния кръг на печелившите? Не години, според мен, а месеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    26 Дек 2022 19:53ч.

    Не ме интересуват тъпите европейци. Некултурни и материални. Единственото нещо, което ги интересува е да ме останат гладни. Какъв Примитивизъм. Ние какво ще правим, това е въпросът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи